דוחות נייס

משקיע88

Well-known member
[URL unfurl="true"]https://mayafiles.tase.co.il/rpdf/1626001-1627000/P1626902-00.pdf[/URL]

במבט ראשון נראים טובים מאוד

dw

Well-known member
מנהל
השוק מתאכזב בגלל הצפי לעצירת הצמיחה
נייס מקפיצה את התחזית לשנה - צופה רווח של 10.95-11.15 דולר למניה | ביזפורטל

משקיע88

Well-known member
השוק מתאכזב בגלל הצפי לעצירת הצמיחה
נייס מקפיצה את התחזית לשנה - צופה רווח של 10.95-11.15 דולר למניה | ביזפורטל
אני חושב שהפרשנות הזאת ממש מוטעית. האנליסטים ציפו שמרכיב הענן יצמח יותר אבל אין סיבה לחשוב שהצמיחה תעצור.

dw

Well-known member
מנהל
עוד שעה תהיה שיחת ועידה:
נייס - מועד פרסם דוחות כספיים לרבעון 3 2024 ביום 14.11.24, שיחת ועידה באותו היום בשעה 15:30 | מאיה – הבורסה

משקיע88

Well-known member
השוק מגיב בירידות חדות וזאת תשובתו לשאלות שהועלו. החששות העיקריים לדעתי באו מכיוון חובת ההוכחה של נייס שהמעבר של לקוחות גדולים לענן לא יעכב את קצב הצמיחה.

dw

Well-known member
מנהל
הקשבתי לשיחת הועידה ולא שמעתי קטילות מצד האנליסטים.
להבנתי השוק חושש שה ai ייקח להם את העסק אבל לפי התשובות שלהם נראה שזה לא קורה ושהלקוחות נשארים איתם, לכן תמה לגבי הירידה בנייר. :unsure:
התמחור, לחברת הייטק, נראה מעניין (מכפיל 15-16), כך שכמשקיע אני יכול לחיות גם עם צמיחה נמוכה עד יציבות. אם חלילה תהיה נסיגה במכירות וברווחים אז ייקל עלי להבין את העוינות האמריקאית והזפטה הדו ספרתית שהנייר חוטף עכשיו. ווליום גבוה של למעלה מ 200 מלשח.

מקווה שתהיינה עוד סקירות אנליסטיות עליה.

ברק המנכ"ל המוצלח פורש אבל אלה חדשות ישנות, בגינן הנייר כבר חטף מזמן.
מקווה שיתחילו לחלק קצת דיבידנד כמו סאפיינס. הם כבר לא סטארט אפ (אך מצד שני הם עושים בייבק, כך שאין לי יותר מדי על מה להתלונן מההיבט הזה).
בגרף השנתי האזור הזה של 170$ נראה כמו נקודת כניסה לא רעה. :unsure:

משקיע88

Well-known member
אני הבנתי משיחת הוועידה שנייס עושה שימוש נרחב ב AI. הדיון היה אם החלפת הטיפול האנושי באוטומציה של נייס תעבור חלק אצל הלקוחות. לדעתי פרישת עילם לא הייתה הסיבה העיקרית לירידות אלא החשש שמייקרוסופט נכנסת לתחום ותזנב בנייס. כפי שרואים מהוועידה מיטב האנליסטים של הגורמים המוסדיים האמריקנים הראו בקיאות רבה בעסקי נייס וכנראה הורידו את המלצתם במידה כזו או אחרת.

dw

Well-known member
מנהל
רבעון שלישי מאכזב לנייס בענן ובסקטור השירותים, המשקיעים מענישים בבורסות | כלכליסט

dw

Well-known member
מנהל
עוד כתבה, הפעם על שיחת הועידה:
[URL unfurl="true"]https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/836701[/URL]

dw

Well-known member
מנהל
נייס עלתה אתמול שישיה בת"א ופותחת פער ארביטראג' מול ניו יורק:
[URL unfurl="true"]https://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/20012813[/URL]

משקיע88

Well-known member
הרעיון שכולם טיפשים ורק הכותבים בביזפורטל חכמים חוזר שוב ושוב. אולי מי שקונה למרות ארביטראז' סוף שבוע שלילי (3%) יודע משהו? כרגע הטיפשים מרוויחים.
אינני יודע מה הסיבה לעליות אבל מנסיוני נדע בקרוב.

dw

Well-known member
מנהל
הנייר סוגר עכשיו בארה"ב את פער הארביטראג'.
הנייר לא יקר, יחסית למכפילים בהם נסחר בעבר (מכפיל 14 קדימה, בעבר זה היה כפול) אך מנגד יכול להבין חשש משקיעים אם MSFT הולכת לגנוב להם את העסק.
הכנסתי את הנייר לתיק, אך תוהה אם להגדיל חשיפה. :unsure:

למעלה