דו''ח החשב הכללי על עלילות פנינה כהן

אני רוצה לומר שישבתי וקראתי את כל הדו"ח

מהעמוד הראשון עד לאחרון, ואני פשוט מזועזעת מההתנהלות כל הנוגעים בדבר ובראשם פנינה כהן, כל מה שידעתי לפני כן (שהיה די והותר כדי לזעזע) זה כאין וכאפס לעומת הממצאים. מדובר שם בחלק מהמקרים במעשים שנעשו בניגוד לחוק (לפי הדו"ח), האם אין מקום להגיש תלונה למשטרה? מדוע לקח כ"כ הרבה זמן עד שמישהו נעתר לתלונות של עמותת יתומי צה"ל לבדוק את הנעשה בארגון? לא רק בגלל המעילה בתפקיד הרגיש (זו דעתי במיוחד לאור המשתמע בדו"ח) אלא בגלל העובדה שמדובר בכספי מסים שמיועדים לשיקום ורווחת אלמנות ויתומי צה"ל ולא לתנאי העסקה מפליגים וגם לא לשכירת משרדים מפוארים בעלות לא הגיונית. כל הבזבוז, הסבל ועוגמת הנפש היו נחסכים בחלקם ../images/Emo10.gif אני ממליצה לכולם לקרוא את הדו"ח, לא חייבים את כל 84 העמודים, 30 העמודים הראשונים נותנים תקציר די ממצה של הממצאים.

vכתבה בגלובס על הדוח

http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?QUID=1055,U1182780551538&ID=&did=1000224996

אני שמחה לקרוא ששוקלים

להעביר את הממצאים למשטרה שימו לב לציטוט הנ"ל: הדו"ח לא רציני כמו מי שכתב אותו. הוא מסתמך על נתונים מסולפים ומטעים כפי שנמסרו לו על ידי המנהל המיוחד ועוזרו, אשר שתפו פעולה עם הגברת נאוה שוהם ועורך דינה בזיוף הבחירות בארגון אלמנות ויתומי צה"ל. מתנהלת חקירה בעניין זה ובסיומה, בהתאם לנתונים העולים כעת, תוגש בקשה לביטול הבחירות ועריכתן מחדש. פנייתנו אל עורכי הדו"ח לקבלת המסמכים עליהם הסתמכו, כדי שניתן יהיה להגיב עליהם, נענתה בשלילה. אני מבינה שפנינה כהן מאשימה את השופט בדימוס דן ארבל שמונה כאחראי על כך שיהיו בחירות כשרות, ואת עורך הדין טלמון שמונה לנהל את ארגון כיוון שהיא לא שיתפה פעולה עם השופט בדימוס כרמאים, שקרנים ואינטרסנטים? עו"ד יהודה טלמון, שהיה המנהל המיוחד בארגון, אומר: "גברת כהן לא נותנת לעובדות לבלבל אותה והיא חיה בעולם דמיוני של "עובדות" שהיא יוצרת, שבינן לבין המציאות אין ולא כלום. הבחירות נוהלו על ידי ועל ידי השופט בדימוס דן ארבל בצורה השקופה והנקיה ביותר, עם כל ההגנות האפשריות למניעת הטייתן. מה שהגברת אומרת נשמע לי כהוצאת דיבה והוא יטופל ככזה. לגברת כהן יש אולי זכויות בהקמת הארגון, אבל התבלבלו לה אמות המידה בין הארגון לבינה כאדם פרטי, והיא ממשיכה בהטלת בוץ במי שרוצה להבריא את הארגון". השופט בדימוס דן ארבל אומר: "הבחירות נערכו בשיתוף ובליווי רשם העמותות, ששלח הודעה לבית המשפט ואלי בע"פ, ובה שיבח את דרך הניהול המעולה שלי ושל עו"ד טלמון, הן בהבראת הארגון והן בניהול הבחירות. נקטנו בבחירות אמצעי פיקוח קיצוניים, למשל חותמות סמויות של אולטרה-סגול וצילום כל תהליך הבחירות בוידיאו. לא היתה בבחירות אף טענה של כהן ונציגיה. זיוף זו טענת המפסידים בבחירות. לא יאומן שהיא מעלה טענות כאלה". כל כך חשוב לה מה קורה בארגון אבל לאסיפה של הנציגות הנבחרת היא לא הגיעה וגם לא אף אחת מרשימתה פרט לציונה שר

למעלה