דוח העוני בישראל - תעודת עניות לברק

amor

New member
דוח העוני בישראל - תעודת עניות לברק

האיש הבטיח הרים וגבעות אבל רק דרדר אותנו תהומה בכל התחומים . בטחון - על הפנים. כלכלה = קלקלה. חברה - הרס מוחלט . למה האיש עדיין בתפקידו . יודח ברק . הצביעו פרס.

WHY

New member
הדוח מתייחס לשנת התקציב האחרונה לממשלת ביבי H-(

האבטלה באמצע 96 עמדה על כ6% כאשר ביבי נכנס לממשלה, והוא החזיר מדינה עם 9% אבטלה. תאמין אם להרוס זה לוקח 2-3 שנים אזי לבנות זה הרבה יותר זמן. ותפסיק לזלזל בקוראים -למרות שאני פעם ראשונה בפורום זה,אבל נראה שאתה מוביל במס` ההדועות,אזי כנראה אתה נמנה עם קורבנות האבטלה של ביבי? אני תוהה מאוד ?

amor

New member
ברוך המצטרף למרות הטון והסגנון

מי יודע אולי זה יוסיף קצת ``אקשן`` לפורום. אם תוכל להאיר את עיני בקשר שבין מס` ההודעות לאבטלה - אקבל זאת בברכה.

אלוני.

New member
why?

ברוך הבא. לצערי , אני מדגיש לצערי, תקופת ביבי הייתה גלגל הצלה מבחינה כלכלית למדינת ישראל. לולא תקופה זו, ובהסתמך על מדיניות משרד האוצר ובאופו מפתיע גם המדיניות המוניטרית ( על ידי פרנקל) הייתה רשלנית. מדינה לא נמדדת דרך אבטלה ויש דרכים רבות להביא משק לתעסוקה מלאה ולשלם מחיר בעתיד, כמו משכנתא. המדיניות הכלכלית ( על ידי כל הגורמים כולל ואולי בעיקר הנגיד) הייתה הנכונה לאותה עת ואיפשרה למשק ``נחיתה רכה`` יחסית. מדוד את כל הפרמטרים הכלכליים , ולא רק אבטלה , החל משנת 1992 ועד 1999 ותבחין עד כמה המדיניות הכלכלית בזמן לטון נתניהו הייתה חיובית. כל זאת למרות שהעלייה מחבר העמים נפסקה, הערבויות האמריקאיות נצרכו, שלטון בייגה היוצא חתם על התחייבויות עתידיות גדולות, הטלטלות שהיו בשווקים העולמיים. בכל מקרה, אשמח לנהל איתך דיון ענייני לגבי סך כל הנתונים והמעשים שנעשו בתקופה ההיא. נתניהו הוביל למשק החופשי שיש לנו היום.

שרוף

New member
האם מדינת ישראל יכולה

להרשות לעצמה משק חפשי? משק חפשי צריך שיהיה בעל בסיס תשתיות לכל המגזרים באוכלוסיה משק חפשי צריך מע` חינוך כללית שתאפשר שיויון הזדמנויות מלא לכל חלקי האוכלוסיה.האם זה מה שקורה בישראל? בוודאי שלא. בישראל של היום יש משק חפשי לעשירים ואבטלה איומה חינוך כושל לאוכלוסיה החלשה.ההיסטוריה העולמית מלמדת שפערים גדולים בין חלקי אוכלוסיה הביאו לכאוס מוחלט עד כדי מלחמת אזרחים.

dann

New member
הדוח מתיחס לתקופה

שבה ביבי היה מחצית אחת ראש ממשלה,ובמחצית השנייה היה ברק. ...אבל מתוך פירסומים מוקדמים, מה שצפוי בשנת 2000 - הוא הרבה יותר גרוע מהדוח האחרון שפורסם. ...אבל אני לא מגן על ביבי בתחום הזה...לדעתי גם ברק וגם ביבי הם אנשים נטולי רגישות חברתית, והגישה הכלכלית שלהם זהה לחלוטין- גישה שאינה רואה אנשים,אלא רק מספרים. אני שמח שאף אחד מהם לא יהיה ראש הממשלה הבא של מדינת ישראל. דן

שרוף

New member
דו`ח העוני בישראל הוא

תולדה של הממסד הרקוב על כל המפלגות. העוני קיים כבר זה כעשר שנים רק שמשנה לשנה הוא הולך וגדל.

אלוני.

New member
העוני קיים

מקום המדינה. ואדי סאליב, הייתה דוגמא טובה למה שיהיה כאן בסוף. זה לא נתניהו ולא ברק, זו הגישה המתחסדת של השלטון. של כל מי שרוצה להיות בשלטון. כל פעם שהדו``ח מתפרסם אותן תגובות מטומטמות. רבין אמר שזה מתקופת שמיר, ביבי אמר שזה מרבין, ברק אמר שזה של ביבי, שרון מכין את הנאום... עולם כמנהגו נוהג, עד הפיצוץ שיגיע.

amor

New member
הבטחות ברק

ברק הבטיח והתחייב שתוך שנה המדינה תהייה שונה . פרט לבריחה מלבנון והעברת שדה הקרב לתוככי ישראל הוא לא עשה דבר ומה שכבר החל לעשות היה כשלון. אין לברק במה להתגאות בתקופת כהונתו ואין הוא יכול למכור לנו שוב לוקשים. העם התפכח.

dann

New member
אתה צודק -שרוף

כל הממשלות בישראל אחראיות בתורן למצב העוני. ...גם אנשי שמאל מובהקים,שלכאורה הם רגישים יותר, לא תרמו ולא הועילו. גם פרס השמאלן-הקשקשן, בהיותו שר אוצר אמר כך: לו היינו מזיזים חצי מיליארד שקלים במוסד לביטוח לאומי- מהעשירים לעניים- אפשר היה להקטין את מימדי העוני בחצי. ...ופרס שמציג את עצמו כבעל יכולת והשפעה, לא עשה כלום בעיניין, ומספר העניים הולך ועולה כל שנה, בלי קשר מיהי מפלגת השלטון. דן

למעלה