דוח על מהירות

86Dman86

New member
דוח על מהירות

שלום רב, קבלתי הלילה דוח על מהירות. נסעתי בכביש בינעירוני במהירות 90 כשהמהירות המותרת בחוק היא 60. השוטרת לקחה לי את הרישיון ונתנה לי רישיון זמני עד יום שלישי הקרוב, בו אני אמור לפגוש קצין פוסל בתחנת המשטרה, אשר יחליט אם לפסול לי ל30 יום או לתת לי אותו חזרה עד לבית משפט. בכל אופן, השאלה שלי היא, מה קורה לאחר ה 30 יום הללו? זה חוזר אליי כמו קודם או שאני צריך לעבור תאוריה או משהו בסגנון? בתודה מראש, וחג שמח!

אם והקצין יחזיר לך אותו...

אתה תקבל אותו כרגיל ותמשיך לנהוג רגיל. השאלה היא אם אתה נהג צעיר או לא...

86Dman86

New member
אני נוהג שנתיים וחצי

זה נחשב צעיר? ואם כן אז? בכל אופן, אם הוא יחליט לא להחזיר לי אותו. איך זה יחזור אליי עוד חודש, בדואר?

ואם עובדים בכביש ??

שזה בוודאי מה שעשו באותו הכביש שבו הוא נסע מהר מידי מבלי להבין שהכביש הוא לא כרגיל ויש בו שינויים וכדומה. ואולי עבדו באותו כביש דווקא בלילה ואז הוא סיכן את עובדי הכביש ?! כאשר מגבילים מהירות לא מגבילים אותה סתם ברוב המקרים. בדיוק כמו שאתה יכול למצוא כבישים עירוניים המותרים בנהיגה של 70 קמ"ש.

Sea Urchin

New member
עבודות בכביש זה כבר עניין אחר

והרבה פעמים ראיתי בכבישי האורך הראשיים של ישראל הגבלות ל-60 כשהכביש רחב ופנוי, ואף אחד לא מציית לתמרור כי, כנראה, שלא הוסר בזמן. משום מה בהודעה שפתחה את השרשור, וכן בהודעות האחרות שנכתבו ע"י אותו גולש, אין כל התייחסות לעבודות בכביש. לי נראה הפעם כי מדובר במקרה בו חיפשה המשטרה נהגים צעירים.

למה אתה חושב ש...

המשטרה מחפשת אותך ? אומנם זו העבירה הכי קלה לאכיפה עבורם,אבל הם לא מחפשים אותך בטוח. הם אוכפים את החוק שכולנו עוברים עליו מפעם לפעם. מהירות נהיגה. ברגע שהוצב תמרור המורה על מהירות מסויימת הוא מצביע על משהו שאתה אולי לא רואה כרגע. וכן הכביש יכול להיות רחב,פנוי ובעל עשר נתיבים,אבל עדיין יש תמרור שמורה לך כיצד לנהוג. מעבר לזה שאני בטוח שנהג בעל וותק של שנתיים על הכביש,לא בדיוק בעל שיקול הדעת הנכון בכדי לדעת אם הוא יכול לנהוג 30 קמ"ש מעל המותר בכביש בו מותרים 60 קמ"ש בלבד !!! גם אני ממרום שנותיי על ההגה ובעל ניסיון רב בנהיגה עקב נהיגה במשאיות,עדיין ישקול דעתי בנהיגה מהירה למרות תמרור המורה אחרת. לפעמים יש דברים שאנחנו לא רואים על הכביש ולא לחינם התמרורים ניצבים שם. וכן קורה שמע"צ שוכחת להסיר תמרורים לפעמים,אבל האם אתה רוצה לקחת את הסיכון בלנחש איזה תמרור הם שכחו ??? קח סיכון ומות מותך או דע לנהוג בשיקול דעת נכון.

Sea Urchin

New member
תשובה

ביססתי מה שכתבתי בעיקר על המועד בו נכתב הדו"ח לנהג. זה לא שאין לציית לחוק, אלא פשוט לתת סדר עדיפויות שונה לאכיפת חוקים גם בלילות סוף השבוע בהם יש אכיפה מוגברת - ובצדק.

wil

New member
דוח מהירות

ממתי 90 במקום 60 זו שלילה מנהלתית??? האם ייתכן שאתה מתבלבל והמהירות שמיוחדת לך גבוהה יותר ו/או הכביש מוגדר "עירוני"? תסתכל בדו"ח/זימון למשפט ותרשום לנו מה סעיף העבירה. אתה כבר לא נהג חדש (יש בידך, או יותר נכון כרגע ביד השוטרת... רשיון שכבר לא מצויין בו "נהג חדש") - ולכן לא תידרש לתיאוריה או סנקציות משרד הרישוי אחרות. אנא פנה בפרטי להמשך ייעוץ מאחר והמקרה נשמע מוזר מאוד, בהנחה שהמספרים שרשמת נכונים. אגב בשימוע בכל מקרה לא להודות ולא להגיד "מצטער" או "לא אעשה את זה יותר" או "נסעתי רק 80" - הכל נרשם ומשמש כנגדך מאוחר יותר. תגיד "נסעתי כחוק" וזהו.

offirla

New member
נראה שיש לך טעות או לשוטר...

כביש 44, לדוגמה - הוא דרך עירונית (ממחלף השבעה ועד הכניסה לעיר תל-אביב והלאה) - לרבים מהנהגים נדמה שהם נוהגים בדרך שאינה עירונית, אבל מוצבים במקום תמרור של "בית" (כניסה לדרך עירוני) ו- תמרור הגבלת מהירות ל- 70 קמ"ש. בכל אופן, ככלל - המשטרה לא אוכפת מהירות, בדרך בין-עירונית ("דרך שאינה עירונית"), שבה המהירות המותרת היא 60 קמ"ש (מסיבות מובנות וברורות). למי שלא הבין, ברוב המקרים ההורדה של המהירות היא בגלל "סכנה כללית בכביש" ולכן המשטרה לא אוכפת כדי לא להוסיף "חטא" על "פשע". בדוק היטב - מה רשם השוטר, ולך לאותו מקום ובדוק היטב את התמרורים - במקרה של ספק - תפנה אלי או לעורך-דין. מומלץ - להציב מצלמת וידאו בחזית הרכב, ולהתחיל להקליט מ- צומת אחת לפני הצומת שאחריה סימן לך (או הכריז לך) השוטר לעצור. לצורך המטלה - מחלף והירידות מהמחלף או היציאות הן גם צומת. אחר-כך, צפה בפרט מספר פעמים, ונסה להחפש תמרורים שהוצבו בדרך - ואתה באותה נסיעה גורלית לא שמת לב להם. תעשה לך רשימה - אילו תמרורים הוצבו - מה משמעותם וכדומה. בשורה התחתונה - עם אכן מדובר בדרך שאינה עירונית או מהירה - החריגה המותרת בכדי להזמינך לשימוע בפני קצין תנועה - היא 46 קמ"ש מעל המותר (וזאת כי המשטרה באופן אוטומטי מורידה 5 קמ"ש). לדומה: אם מותר לנהוג בדרך שאינה עירונית או מהירה 90 קמ"ש - סמכות הפסילה קיימת רק ממהירות 136 קמ"ש. בהצלחה!

למעלה