דוח שטח מאיזור אכזיב בימים האחרונים

paluta

New member
דוח שטח מאיזור אכזיב בימים האחרונים

שישי בלילה ושבת בבוקר היה דייג "סטנדרטי" דהינו לא מי יודע מה, ארסים לרוב ומידי פעם סרגוס קטן ולמעשה בלילה שבין שישי לשבת היה ביזבוז זמן ושחררנו את כל הדגים חזרה לים. אולם אתמול יום שני על הבוקר ממש עם עלות החמה פתיון - מקרל מומלח (מה שנהוג לקרוא סקומברי) קרס מס 2 (קרס בודדת) חכה טלסקופית רגילה רולר מצוקמק (איזו פירמה זולה מסין 3 לאדרים) חוט מוביל 0.35 חוט תלאי 0.30 משקולת רצה משקל 30 גרם - מרחק מהחוף משהוא בערך 30 - 35 מטר ואז משיכה חזקה החכה התכופפה ממש לתוך פני המים בקצה השני נתפש לו סרגוס שנלחם יפה. כשהעלנו אותו לחוף נדהמנו מגודלו ומכך שלא קרע את החוט משקל הדג לפני ניקוי 2.1 ק"ג - נדיר ביותר לתקופה זו ובכלל. מצטער אין תמונה . המקום המדוייק - חוף אכזיב ממש מאחורי האנדרטה לכיוון הים

zoharfi

New member
מזל טוב !

בקרוב אצלי...

paluta

New member
בקרוב אצל כולם !

רציתי גם להוסיף לכל אלו שדגים בצפון שיש עכשיו המון בורים ממש גדולים בנקיקים וקרוב לפלטות אבל הם לא אוכלים - לא משנה מה תעשה כולל ריסוס מיטבי הם לא אוכלים (לפחות לא בימים האחרונים) רק דייג אחד שלה מהמיים בורי נחמד שהכרס נתקעה לו בזנב בזמן שמשך למעלה גם אלו שניסו סביבי להשתמש בפיתה הצפה לא הביאו בורים

zoharfi

New member
יכול להיות שהם בעונת הרבייה...

בספר של מרקו דהן כתוב שבעונת הרבייה שלהם, הבורים לא אוכלים...

paluta

New member
יכול להיות אבל ...

מלבד היותו דג "ממזר" הבורי יכול לא לאכול כי הוא הבחין בטורפים בסביבה וכל ענינו להסתתר. דרך אגב קראתי בעיון איזה ויכוח בפורום מלפני כמה ימים לגבי זה שהבורי צמחוני אז לידיעת כולם הבורי אינו צמחוני במלוא מובן המילה הבורי ניזון גם מרכיכות !!!!! א ב ל הבורי אינו עומד בפני הבצק זה מעדן בשבילו ולכן יתפש על בצק. - כמובן רק כשבא לו !

יא אל אלוהים... ../images/Emo70.gif

אני שוב ושוב מקנא מכל הסיפורים שאתם מספרים מהזמן האחרון. סרגוס של 2.1 ק"ג ?! איזה יופי
אולי תוכל לסדר תמונה שנראה את היפהפה הזה ? ומה אורכו בסנטימטרים ? מזל טוב ושיהיו עוד.

paluta

New member
אורכו מראש עד זנב 41 ס"מ

מצטער אין תמונה ובאמת זה משהוא מאוד נדיר במשקל ובאורך - אל תקנא זה מוריד מהסיכוי שלך לתפוש כזה ( זוכר את אחת מההודעות בפורום על אמונות תפלות)

נראה לי שגם בלי הקנאה סיכויי פחתו

לא רואים דג כזה כל יום... ואחרי שהוצאת אותו, הבא יהיה בעוד שנה. חחחחח, סתם
. מחר אני יוצא לדיג מוקדם בבוקר בדולפינריום ואם נתפוס כמה בננות קטנות, אנסה לזרוק על חי בפעם הראשונה בחיי. יהיה מחר ים מעולה - נוח עד גלי 50-100 ס"מ.

rondadon

New member
ניר ידידי...

אני מבין נכון.... אתה רוצה לזרוק פיתיון חי על בולונז?!?! ידידי השתגעת?!
מה תעשה עם יעלה לך דג של 2-3 קילו על המקל?! אומנם זה מקל קרבון...אבל זה בוס! אני חושב שהוא לא נועד למשקלים באלו.... אבל אתה יכול לנסות....

paluta

New member
אפשר עם חכת בוס להעלות דגים גדולים

זה דורש מיומנות המון סבלנות וגם כח פיזי כי קשה להחזיק חכה מקופפת זמן רב (ולפעמים גם מזל) אבל לא פעם העליתי בבוס דגים במשקל של כ - 2 ק"ג עם חוט 0.25מ ונופילמנט ראשי או דקרון 0.1 ו 0.18 תלאי (ואפילו עם 0.15 )הכל תלוי ביכולת שלך לעייף את הדג ולמשות אותו באטיות מחוץ למיים ו ב ע י ק ר לא לאפשר לו להכנס בין הסלעים כי אז חבל"ז דרך אגב זה יהיה כמעט בלתי אפשרי אם השפיץ של הבוס אינו מחוזק כי אז השפיץ ישבר (סיכוי מאוד גבוה) ולכן אני ממליץ לכל מי שיש לו בוס קרבון לחזק את השפיץ או על ידי קיצורו או על ידי העברת חוט בתוך החכה - כבר דנו בכך בפורום בעבר הלא רחוק

ראשית, השפיץ שלי מחוזק -

עוד כשקניתי את החכה, עזרא קיצץ לי לא מעט מהשפיץ ועכשיו הבנתי למה. שנית, אכן צריך מיומנות ואת המיומנות רוכשים אך אני מכיר מקרוב אנשים שהוציאו דגים של קילו וחצי ויותר על הבולונז שלהם. העניין הוא שאת הדג אתה לא מעלה עם הבולונז, אלא מעייף אותו ומביאו עד לשפת המזח (או החוף, מה שתרצו) ואז מושה אותו מהמים עם רשת או שלוקח את החוט ביד ומרים את הדג.

אוריא

New member
בתיאבון.

זה מה שצריך לומר על תפסית דג שכזאת. בתיאבון! עכשיו כמה שאלות אם יורשה לי. אמרת שתפסת את זה עם סקומברי וקרס מספר 2. כלומר קרס גדולה ופתיון גדול. תמיד יש לי איזו דילמה אם להתשמש במבנה כזה. זה נכון שאם אתה שם פתיון גדול אז יש סיכוי שתתפוס דג גדול. אבל יש גם סיכוי שהדגים הקטנים יוכלו את הפתיון ולא תתפוס כלום נכון? האם שמת כמה פתיונות קטנים על הקרס או ששמת חתיכה אחת גדולה?

paluta

New member
חתיכה אחת בלבד ..

משחילים מצד העור וסוגרים בהשחלה נוספת מצד העור של המקרל אחרת זה נופל אני מודע לכך שדגים קטנים עלולים להוות בעיה אך בדרך כלל אם מתסןבב דג גדול ורעב בסביבתם הם מפנים מקום לגבי הדגים הקטנים ישנה שיטה של עטיפת הפתיון הראשי בפלוטה כך שהפתיון נוחת לו בקרקעית הפלוטה מתמוססת ונעתקת מהפתיון הראשי לרווחת הדגים הקטנים יותר

למעלה