דוטורט מאמרים או כתיבת עבודה

אומי 3

New member
דוטורט מאמרים או כתיבת עבודה

חושבת על דוקטורט מאמרים אבל מעוניינת לשמוע דעות בעד ונגד. דוקטורט מאמרים הוא טוב כדי לפרסם רעיונות קיימים ולחדש הוא מתאים לי כי אני בקדקיסטית ועבודות גדולות מעיקות וקשות לי למה בעצם אנשים מעדיפים כתיבת עבודה? אשמח לשמוע איך אתם עושים את זה

אומי 3

New member
האפשרות לכתוב מספר מאמרים

במקום עבודה אחת. חשבתי לתומי שזו אפשרות מוכרת וידועה

כתיבת דוקטורט המורכב ממאמרים

דוקטורנט רשאי לכתוב עבודת דוקטור המורכבת ממאמרים מחקריים שהתקבלו לפרסום בכתבי עת שפיטים וקשורים באופן ישיר לנושא המחקר שאושר על ידי הוועדה המאשרת את נושא המחקר. בעבודה מעין זו יכלול הסטודנט לפחות שלושה מאמרים שהתפרסמו או התקבלו לפרסום אשר הסטודנט המגיש אותם היה בעל התרומה הדומיננטית לתוכנם המחקרי. עוד על ד"ר ממאמרים כנסו לכאן

מעיןבר

New member
הקושי הוא בפרסום

קשה מאוד לפרסם את המינימום הנדרש של 3 מאמרים במהלך התואר. פרסום המאמר הראשון שלי במסגרת המאסטר ארך כמעט כשנה אחרי דחיות, תיקונים והגשות חוזרות. המאמר הראשון של הדוקטורט נדחה כבר כמה פעמים גם הוא. מרבית הדוקטורנטים שאני מכירה לא מגיעים לסוף התואר עם 3 מאמרים שפורסמו ולכן האופציה לא ממש פתוחה בפניהם, גם אם הדוקטורט כולל חומר מספיק לפרסום 3 מאמרים.

22ק ו ס ם

New member
בעיניי עדיף מאמרים

אני לא יודע אם אצלכם את צריכה ממש לפרסם אותם לפני סיום התואר או רק לשלוח אותם לפירסום, אבל בעיניי זה עדיף בהרבה. את הדוקטורט עצמו סביר שאף אחד לא יקרא חוץ מהמנחים שלך. אם את מעוניינת בקריירה אקדמית אז בכל מקרה תצטרכי לפרסם את הדוקטורט ואז זה פשוט עוד עבודה (מה עוד שלא פשוט לפרק דוקטורט למאמרים). לא כל דוקטורט מתאים לחלוקה למאמרים, אבל אם חושבים על זה מראש ומתכננים בהתאם אז זה עדיף בעיניי.

mummy

New member
אם המטרה היא קריירה אקדמית אז דוקטורט מאמרים

כמי שכתבה והגישה דיסרטציה אימתנית ועכשיו מתמודדת עם הניסיון לפרק אותה למאמרים ו/או לחשוב איך מפרסמים את זה בספר - אני מתקשה לראות כל יתרון באופציה הזו
זה כמובן תלוי בשדה שלך ובסוג המחקר אבל נראה לי פי אלף יותר עדיף מאמרים. אפשר לפרסם, אפשר להתקדם, אפשר להמדד, זה קטן יותר, זה מוגדר יותר, זה מתוחם יותר. הגודל האינסופי של הדיסרטציה היה בלתי ניתן לפירוק ברגעים מסוימים. העבודה היתה מ-א-ד קשה, והתגמול או האפשרות לפרוט את ההשקעה לפרוטות במובן של העולם האקדמי היא מאד מצומצמת ודורשת עוד עבודה רבה.

מממאיה35

New member
לפני איזה חודש היתה לי שיחה עם זה עם המנחה

שלי.. דיברנו על תוכנית עבודה להמשך ומפה לשם זה הגיע כבר לשלב של הכתיבה (להערכתי עוד שנה - שנה וחצי, כיף לחלום). בעקרון - אני עושה דוק' במעדים. אני עובדת בדוק שלי בשיטת מאמרים (ככה המנחה שלי מנחה אותי), שמבוססים כמובן על הצעת המחקר. נותנים כותרת למאמר, יוצקים תוכן של ניסויים שיענו על שאלת המחקר, יש תוצאותץ
כותבים מאמר, ועוברים לכותרת המאמר הבאה וכו' וכו. עד עכשיו בשיטה הזו יש לי שני מאמרים מפורסמים בכתבי עת נחשבים בתחום שלי, על השלישי אני עובדת כרגע (כתיבה + המשך ניסויים) ואולי יהיה גם רביעי (לפחות לפי תוכנית המחקר והצעת המחקר והזמן שנותר לי לסיום הדוק) (ויש עוד חצי מאמר שכל הקבוצה שותפה לו) לי היה ברור שהדוק' שלי יהיה דוק' מאמרים, בגלל שיטת העבודה הזו. ואז כשדיברתי על זה עם המנחה שלי (הכל עוד באוויר בענין הזה כי יש עוד זמן) המנחה דווקא צידד בלכתוב את כל הדוק', למרות שכאמור אפשר לצרף את 3 המאמרים לדוק' מאמרים. המנחה שלי אמר שכשאתה כותב תזה מלאה אז המחקר רציף ולא קטוע. לכאורה יש קשר בין המאמרים שאני כותבת אבל עדין, כל אחד מהם בא במנותק, ומי שלא בעניינים, קשה יהיה לו ליצור רצף שעבודת דוק' תיתן. דוק מלא גם מן הסתם רחב ומקיף יותר ויש אפשרות להעמיק בניתוח התוצאות שלא כמו במאמר (העיתונים שאליהם אנחנו שולחים - מגבילים במספר המילים, האיורים וכו'). לתומי חשבתי שלכתוב דוק' מאמרים זה פשוט, כי הרי כבר כתוב. אבל לא ! גם בדוק' מאמרים צריך לכתוב תקציר ורקע מדעי ואז שמים את המאמרים וכותבים סיכום ודיון מסכם. אז מה השוני? לכתוב גם חומרים ושיטות? המנחה שלי אמר לי שאני יכולה לכתוב את הדוק' בשלושה חודשים.. לא יודעת אם זה ריאלי, אם זה משאיר לי זמן לחיות, אבל זה מה שהוא אמר.. בכל מקרה, אני לא יודעת.. חשבתי שדוק' מאמרים עדיף, אבל תכלס, בשלב הזה שאני נמצאת בו, זה עדיין לוטה בערפל. איך אומרים - כשנגיע לגשר - נבחר איך תכתב העבודה. מה שכן, גם כך וגם כך - מומלץ ביותר לפרסם את התוצאות של התזה במאמרים ולא לשמור אותם לטובת הארכיון שבו תאוחסן התזה שלך.
ואגב - איך כותבים דוק' מאמרים - לכל אוני' ההנחיות שלה, אז שווה לברר את זה ברשות לתלמידי מחקר לפני קבלת ההחלטה.

למעלה