דולי יקרה שלי כמה שאני מבינה אותך
וכמה שעצוב לי לקרוא!!! הרי הייתי בסרט הזה - זה הסרט של החיים שלי ושל המוות של ההורים שלי (להבדיל,
מאחלת לאמך רפואה שלמה)... גם אני הפכתי אחד עם אמא - הפכתי לה לפה מול המימסד האטום, הפכתי לה למשענת, לנחמה, למטפלת סיעודית, למטפלת נפשית, וגם התחלתי לאכול במקומה כשלא יכלה עוד. היא ביקשה ממני: "תאכלי ואני אסתכל, אני כל כך נהנית לראות אותך אוכלת, זה פותח לי את התיאבון"... וההרגל הזה של לאכול בשביל שניים נשאר לי עד היום למרות שאין כבר בשביל מי ובשביל מה ואני רק מזיקה לעצמי... דולי איך מחזקים אותך נשמה יקרה? כל כך מבינה את הכאב, הזעקה, החרדה בעיניים של אמא... כל כך רוצה לעזור ואת לא יכולה, את לא יכולה להיכנס לעור שלה דולי חמודה, את לא יכולה לחיות את חייה למענה - תיראי מה קרה לי... את חייבת בשביל אמא שלך היקרה והטובה לשים את ההפרדה בין שתי הישויות דולי ואמא, ולדעתי את חייבת טיפול בשביל זה... דולי, דמעות נוצצות בעיני. גם אני רציתי למות כשאמא כל כך סבלה. אבל תחשבי בהגיון - למי זה יעזור? הרי אמא שלך הביאה אותך לעולם כדי שתחיי!!! שתחיי את חייך, ולא את חייה! וזה כל כך כואב, ההזדהות הזו עם הסבל שלה, הרצון ליטול ממנה את המחלה ולהשליך אותה הרחק מעבר לאופק - אבל חמודה שלי תכירי בעובדות - איננו כל יכולים! זה רצון האל ולנו נותר רק להפגין חום ואהבה, להחזיק בידיה של אמא, לקחת לה את הרופא הכי טוב שיש, לא לוותר, לתת לה להחליט בשביל עצמה אם היא מסוגלת לכך, ולהיות שם איתה. תגידי, את מתמודדת עם זה לבד או שיש עוד בני משפחה או חברים שנושאים בנטל?? תיפני לקבל עזרה דולי חמודה, אפילו מאגודת "עזר מציון" או משהו, אני לא יודעת מה מחלתה של אמך, אך לי עזרו באגודה למלחמה בסרטן ועמותת חוסן - חולי סרטן נלחמים. תנסי למצוא איזו אגודה התנדבותית למחלה של אמך ושם ישמחו לסייע לך!!! יש להם מתנדבים כל כך טהורים וטובים, שנגעו ללבי ועשו הרבה למען אמא בחודשים האחרונים לחייה. ואל תשכחי לחיות דולי, אל תעשי את הטעות שאני עשיתי, כי אני משלמת עליה מחיר יקר, 9 חודשים אחרי המוות של אמא. תזכרי תמיד שיש לך ישות נפרדת, את לא יכולה להיכנס לה לגוף ולחיות במקומה, וגם אני חשבתי שזה אפשרי. דולי נשמה, אני נושאת תפילה להחלמה מלאה ורפואה שלמה של אמך ואני מחזקת את ידייך. תכתבי לי במסרים אם את רוצה ותמשיכי לכתוב גם כאן. מצטערת שלא יכולה לעזור יותר מזה, אבל את יודעת באיזה מצב נפשי אני נמצאת... רק שתדעי לבי לבי איתך וצר לי על הסבל שלכן, ואני אשלח לך במחשבה אנרגיות חיוביות ותפילות לשלומה של אמך היקרה בתקווה שאלוהים יחוס עליה!!! אוהבת אותך דולי יקרה...!!! בוזי