דולפינים דולפינים דולפינים (3 סה"כ)

מיכאל5

New member
דולפינים דולפינים דולפינים (3 סה"כ)

שלום לכולם. היום (שבת) במהלך הפלגה ביאכטה "אקואריוס" ראינו 3 דולפינים גדולים וחמודים שליוו אותנו כ15 דקות. הדולפינים ניצפו בשעות הערב במיקום מפתיע, משפך הסוחרות של נמל חיפה,1500y צפונית לחוף השקט. החבורה הכילה בוגרים בלבד ולא היתה מאוד מלוכדת, כלומר הדולפינים שחו די רחוק אחד מהשני לעיתים במרחק של 500y. בגלל הים השקט יחסית והעובדה שלא הפעלנו מנוע, יכולנו לשמוע את קולותיהם מעל המים, מעין שריקה חלשה בתדר גבוה - פשוט מדהים. נתוני התנועה שלהם היו מזרחיים כלומר לכוון הנמל, ואז הם נעלמו. שינינו כוון מערבה בהנחה שהם לא יתקרבו יותר לנמל (מה יש להם לחפש שם הכל עכור ומלא ניילונים, חרצפים וג'יפה). בדרך חזרה לנמל מעט צפונית לקצה שובר חיפה הבחנו באחד מהם מרחוק וכשהתקרבנו ראינו שהוא שינה מערבה, והוקל לנו מעט. אני כמעט בטוח שהם הגיעו כל כך קרוב לנמל ולחוף בטעות. אביעד יש לך הסבר לזה ?

מיכאל5

New member
עוזב אותנו

חוויה מדהימה כל פעם מחדש... פשוט עושה את ההפלגה. על הסיפון היו גם 3 ילדים, בשבילם דולפין זו לא עוד חיה בספרים ובטלויזיה.
בדולפינים

Alex33

New member
חוויה נהדרת../images/Emo70.gif, גם התמונות../images/Emo45.gif..

אצלנו..הם לא ביקרו היום.

../images/Emo51.gif על הדיווח, זוהי תופעה מאד

מעניינת, אני מקבל דיווחים רבים על דולפינים בקרבת החוף בשעות בין ערביים. אני לא חושב שזוהי טעות בניווט, במקומות אחרים בעולם דווח על הסתתרות דולפינים בקרבת נמלים/מפרצים כאשר יש סכנת טריפה. בארץ, כפי שכתבתי פה בעבר, לא ידוע לנו על גורם ממשי המסכן להקה של 3 דולפינים בוגרים. אני מעריך שיש קשר למזון. השריקות ששמעתם זוהי הדרך בה הם מתקשרים ביניהם חלק נכבד מהתקשורת מבוצע בתדרים שלא קליטים לאוזן האנושית, לעומת זאת קול נוסף שהם משמיעים שנשמע כמו קליקים משמש אותם באקולוקציה (סונר) לאוריאנטציה כאשר אין תאורה מספקת לעיניים. אשמח לקבל נ.צ. מדוייק ושעה של התצפית. תודה על הדיווח. ושנמשיך לראות דולפינים והרבה
אביעד

מיכאל5

New member
מיקום ושעה

מיקום GPS אין לי אבל זה היה 1500y צפ' לחוף השקט בתנועה מזרחה לאורך שובר הגלים של חיפה, ותצפית נוספת באותו הקו ליש שובר הגלים. שעת התצפית 1730.

מיכאל5

New member
מיקום ושעה

מיקום GPS אין לי אבל זה היה 1500y צפ' לחוף השקט בתנועה מזרחה לאורך שובר הגלים של חיפה, ותצפית נוספת באותו הקו ליש שובר הגלים. שעת התצפית 1730.

איה01

New member
דולפינים בים האדום

האם מחמ"לי מתעניינים גם בים האדום? בשבת האחרונה הופיעו 2 דולפינים בחוף ראס השטן בסיני (כ 40 ק"מ מהגבול). והשתעשעו כ3 שעות עם הרוחצים. לטענת המקומיים , לא ניצפו דולפינים בחוף בשנים האחרונות. בכל מקרה המפגש היה מקסים כתמיד...

דולפינים ומדוזות

תמונות יפיפיות של היונקים המדהימים האלה שהאלו לי שאלה. אלכס ציין שכבר יש מדוזות די רבות בים והם כנראה עוד יתגברו, האם מציאות של מדוזות בים מרחיקה את הדולפינים או שהיא לא מפריעה להם? שלומלום

אני לא מכיר מחקר שבדק את השפעת

המדוזות על דולפינים, ולכן אין תשובה מוסמכת בנושא. בהחלט נושא מעניין אביעד

dafnalee1

New member
בתור מומחה לדולפינים ויונקים ימיים

האם תוכל לענות לי על השאלה מדוע אני לא פוגשת דולפינים באופן סיסטמתי??? מה צריך לעשות על מנת להגדיל את הסיכוי לפגוש דולפין. האם זה קשור לרוח? לגובה הגלים? לשותפי להפלגה? האם ישנן אמונות רווחות בהן אפשר להיעזר?
(חוץ מלשרוק כמובן)

בת ים

New member
איזה כייף.תמיד חוויה נהדרת לפגוש

בדולפינים. והכי חשוב שאנחנו לא לוקחים אותם כמובן מאליו. תודה על התמונות הנהדרות ועל הדיווחים. ותודה לאביעד על ההסברים.

למעלה