דולר ופק"מ - עזרה בבקשה

lala land

New member
דולר ופק"מ - עזרה בבקשה

שלום אני לא בטוח אם השאלה הולמת את הפורום, אבל לא מצאתי פורום יותר רלוונטי.. מקווה שתוכלו לעזור לי ! מזה כ-4 שנים יש לי בבנק 1300$ ללא מעש. מזה כמה שנים, פעם ב- הייתי משוטט לי לחשבון המט"ח דרך אתר האינטרנט של בנק הפועלים, ומגלה שהדולרים נעלמו ! לאחר ביקור בבנק גיליתי שהחשבון "מורדם" מכיוון שלא נעשתה בו פעילות, ו'חת ושתיים החזירו לי את הכסף לעו"ש מט"ח. פעם אחרונה שהכסף נעלם לי, המשכתי לחטט עוד טיפה בחשבון המט"ח, וגיליתי שהכסף הועבר לפקדון מט"ח. כאשר ראיתי שהכסף בעצם לא נעלם, לא טרחתי לבקש מהבנק להחזירו לעו"ש, עד לאחרונה שהוצאתי כרטיס אשראי בין לאומי לטובת טיול, ואצטרך את הכסף זמין. כשדיברתי עם הפקידה, שאלתי אותה מכיוון שהכסף היה בפקדון - לא הייתי אמור לראות ריבית מסויימת ? אז הבנקאית גימגמה ואמרה משהו על שהריבית דולרים מאוד נמוכה והמשיכה בעיסוקה. לפני שעזבתי את הבנק, ניסיתי שנית ושאלתי - אפילו שהריבית נמוכה, לא הייתי אמור אז לראות לפחות איזה דולר אחד ריבית ? ואז היא הגיבה ש "לא, אין ריביות על דולרים" משהו בכל הסיפור הזה פשוט מרגיש מסריח.. האכן אין ריביות על חשבונות דולרים ? למרות שכל הדולרים שלי היו בפקדון ? תודה מראש לכל העונים!

כלכלוגי

New member
כל בנק והשטיקים שלו

הרבה בנקים מנצלים את בורות הלקוחות ולא נותנים ריבית על מט"ח מזומן ששוכב בחשבון ולעיתים גם לא על שקלים. בגלל התחרות מצד בתי ההשקעות התעוררו גם חלק מהבנקים והוסיפו את השירות הזה. כמו כל דבר במדינה, גם פה צריך לבדוק ולהתמקח. טוב עשית שבדקת. יש להתעקש לקבל מהפקיד תשובה ברורה על גובה ריבית הזכות שנותנים למט"ח מזומן. גם אם נמוכה, עדיין צריכה להיות יותר מאפס! שווה אולי להשוות בין בנקים את הפרמטר הזה ואז להשתמש בכך כקלף מיקוח לבנק שלך.

למעלה