דומגאות לחוסר שיוויון דוגמא ישנה ודוגמא טרייה

snoopytush

New member
דומגאות לחוסר שיוויון דוגמא ישנה ודוגמא טרייה

מהיום:
דוגמא ישנה:
ראיתי לפני הרבה זמן חלק קטן מתכנית אירוח ישראלית ששודרה כנראה לפני שנולדתי או כשהייתי
ממש זעטוטה ( לא התעמקתי בשנה), והמאחרת של התכנית התחילה לעקוץ את האורח שהיה גנן
( לא בגינה בגן של ילדים), והעירה הערות על זה שגננות זה מקצוע של נשים.

דוגמא טרייה מהיום:
ראיתי תכנית על שפים צעירים ( היה לי משעמם אבל בכללי זה תכנית שילדים מבשלים עם הטבח
או יותר נכון עוזרים לו והוא מבשל). כל הילדים שם למדו פלמנקו היה בן ושתי בנות בהתחלה חשבתי שהבן בת
כי בגיל הזה קשה לדעת ( לכולם מבנה גוף דומה כשהם לבושים), וגם היה לו שיער ארוך בלונדיני אסוף בקוקו.
הטבח עשה לילדים ראיון רצר. את הבנות הוא שאל מתי התחלתן ללמוד פלמקו ואת הבן ( שרק אז הבנתי זהוא בן ),
הוא שאל "מה עם כדורגל? כדורסל למה דווקא פלמנקו?" אז נכון שהוא שאל את זה בעדינות ולא בצורה מגעילה אבל
בכל זאת.

lily kane

New member
בעע :(

זה רק מוכיח כמה זה מופנם כש מארחת ירדה עליו על כך שזה מקצוע נשי, כלומר אישה עקצה שמקצוע נשי הוא פחות.

האמת לא מפתיע שהוא שאל למה על משהו שפחות נחשב הנורמה
אבל חבל שהוא לא שאל את הבנות למה לא כדורגל שחייה למה דווקא פלמנקו ? זה יכל להיות ממש מגניב אם היו אותה שאלה בלי קשר למגדר

snoopytush

New member
כן. אבל את צריכה להבין שזו הייתה תכנית ממש

ישנה . אני לא יודעת כבר מאיזה שנים.
אבל לפחות בתקופה שהייתי ילדה קטנה שזה לפני אולי 20 שנה או יותר?
הנורמות אז היו שונות.
אנחנו בתקופה שדברים משתנים מהר גם חברתית וגם טנולוגית

lily kane

New member
ברור

אני גם רוצה להאמין שכלנו צועדים לשיוויון
אבל יחד עם זאת גם היום עדיין אין את השיווין המוחלט ועדיין מפרדים כל דבר ומשליכים תכונות אופי שונות לאנשים בהסתמך על מגדר בילוגי
דבר שהיו עושים בעבר על א/נשים שכותבים לדוגמא בימין או בשמאל

snoopytush

New member
את שמאלית?

אם את שמאלית וג'ינג'ית אז בימי הביניים היו חושבים
שאת בת של השטן

lily kane

New member
לא

אבל יש הרבה פעולות שאני עושה עם שתי הידיים או יותר טוב עם שמאל
כי אמא שלי במקור שמאלית

ולא צריך להרחיק עד ימי הביינים אותה לימדו והכריחו להשתמש ביד ימין בתור ילדה כלומר בערך 30-40 שנה לפני

both

New member
פה

בברלין, על אף שיש יותר גננות נשים, עדיין יש הרבה גברים במקצוע (רק בגן בו אני עובד לפחות שליש מהעובדים הם גברים ). באותו מטבע- יש המון נשים פה בברלין שעובדות במקצועות שבישראל ובעולם בכלל נחשבים לגבריים יותר (נהגות רכבת ואוטובוס, מפעילות טרקטורים בעבודות בניה, צבעיות, מכונאיות וכו'). אולי זו התחלה של שבירת מוסכמות ישנות?!
זה אחד הדברים שאני מאד אוהב לראות פה.

lily kane

New member
אני מאוד מקווה

אני גם מקווה שזה יקרה בארץ יום אחד

למעלה