"דומה בדומה מרפא"

"דומה בדומה מרפא"

מנסה להקיש מזה על הבחירות שלנו בבן הזוג אלישוע, תעזור לי בבקשה

בחירת בני סוג. חתיכת נושא

כל קשר מתחיל על בסיס ההומיאופתיה ( הדומה והמשותף ) המשותף שבין השניים הוא המקרב. אולם אין שניים זהים ועל השוני שביניהם יושבת האנטיפטיה שמרחיקה בניהם בהמשך. איפה יש אהבה ? - כאשר השניים אומרים בהתלהבות "גם אני, גם אני", איזו שמחה לפגוש בסוף העולם מישהו שדומה לך במשהו, שמדבר בשפתך ומבין אותך. זה הומיאופתיה ( הדומה מרפא את הדומה לו, לכן הומיאופתיה היא אהבה והמפגש בין הרמדי לכוח החיים של האדם משול להתאהבות ). למרבה הצער, פעמים רבות זה אינו מספיק בשביל שהקשר יתמיד ויתחזק כי מתחת לפני השטח הקשר עשוי להיות מבוסס על התמונה הפתולוגית הדומה של השניים. פעמים רבות קשר זוגי מבוסס ( מבלי הכרה ) על אותם פצעים. פצע הינו תפיסת מציאות מסויימת ששואפת להגשים את עצמה. לכן הרבה פעמים אדם חוזר שוב ושוב על אותן טעויות ומכשלות וזאת כי חסרה לו אינפורמציה- ידע שיעזור לו להתגבר. הפצע נוטה להפתח שוב ושוב, ופעמים רבות נמצאים מכנים משותים לכל המשברים ובני הזוג, כמו יצאו מאותו בית דפוס, זאת משום שכוח החיים מנסה שוב ושוב לרפא את הפצע. הדמויות משתנות, הזמנים והמקומות משתנים, השפה משתנה אך הפצע אותו פצע. גם מעבר לאנטארקטיקה לא ירפא אותו. הפצע לא נולד עם בן הזוג, או במשבר האחרון אלא הרבה הרבה לפני כן, אולי בינקות, אולי בעוברות. צריך רמדי שתגיע עד שם. איני בטוח שיש משהו חוץ מרמדי שמסוגל לכך. אני יכול לעודד אותך ולומר ששינוי עמוק ואפילו מהיר הוא אפשרי, אפילו אם לעיתים יהיה כרוך בכאב תחילה. המילים האלה מכוונות לכל אדם, גם לשירלי אשת הפיל וסיפור כלבה, גם לסיפורי השכול והאובדן ( לא עלינו ) ועל המון סיטואציות גיהינומיות אחרות. רמדי מסוגלת להוות מורה דרך מצויין שמעניק את הידע החסר לאדם ולגאול אותו ממעגל הקסמים המתסכל הזה. רק סבלנות.
אליש.

אתעכב על אחד המשפטים

"פצע הינו תפיסת מציאות מסויימת ששואפת להגשים את עצמה. לכן הרבה פעמים אדם חוזר שוב ושוב על אותן טעויות ומכשלות וזאת כי חסרה לו אינפורמציה- ידע שיעזור לו להתגבר." איזו אינפורמציה מכילה הרמדי ? אני חייבת להשביע את ההגיון שלי

יש דבר אחד נוסף לרמדי

לריפוי פצעים היסטורים שיטת EMDR לריפוי טראומות שכבר כתבתי כאן עליה אצלי זה עזר, לא רציתי להתחתן עם אף אחד מהחברים שלי עד שבגיל 34 עברתי טיפול קצר של EMDR ותוך 4 חודשים התחתנתי כי הפצעים ההיסטורים הפסיקו לכאוב, לא משנה שהם לא היו קשורים לבניזוג, הם פשוט הפריעו ועוד בענין פצעי ילדות שמפריעים לזוגיות אפשר לקרוא בספרים של ד"ר אטקינס, אם לא שגיתי בשם אמא שלי למדה טיפול זוגי וקראתי איתה את הספרים שלו

למעלה