דומיין אשר פג תוקפו

uridanie80

New member
דומיין אשר פג תוקפו

שאלה בנוגע לקניית דומיין אשר פג תוקפו:
1. האם מותר לכל אחד לקנות כל דומיין אשר פג תוקפו ?
2. במידה ושם הדומיין הינה שם של חברה/עסק/בן אדם פרטי, האם עדיין מותר לקנות את הדומיין ולעשות בו שימוש ? כל שימוש ? האם ישנם הגבלות ?

כן ולא

1. כן, מותר לכל אחד לרכוש את זכות השימוש (אין קנייה של שמות מתחם יש רק רכישת זכות שימוש) אבל, בנסיבות מסויימות, האדם שהחזיק בשם המתחם, אם יתבע את העברת שם המתחם, יזכה. עדיין יש אפשרות שהוא יציע לקנות את הזכות ממך ותוכל להרוויח קצת כסף אבל לא תוכל להתעשר מזה כי הוא לא יציע לך סכום גדול.
כן, עדיין תוכל לרכוש, אף אחד לא ימנע ממך, אבל, כמו שכתבתי קודם, הוא יוכל לתבוע אותך ולקחת אותו ממך.
ולא, לא תהיה זכאי לעשות בו כל שימוש, יש שימושים שיהיו כגדר עוולה מסחרית.

uridanie80

New member
עוד שאלה יותר עניינית

תודה דורון, כתבת שבנסיבות מסויימות הוא יוכל לתבוע את העברת שם המתחם, האם הוא גם יוכל לתבוע אותי עם זה שקניתי את הדומיין ? האם אני מסתכן בפיצויים ?

לפי מה שהבנתי (כבר הספקתי קצת להתייעץ בנושא), אסור לקנות אם יש סימן מסחר רשום או אם סימן המסחר מוכר היטב (חברות גדולות בדכ כמו מקדונלדס לדוגמא), השאלה שלי היא כזאת:

נגיד יש מישהו שקוראים לו דני והוא אינסטלטור והוא קנה את הדומיין daninstelator.co.il, אחרי שנה הדומיין פג תוקף, האם מותר לי לקנות את הדומיין ולהקים עליו אתר של אינסטלטור ? (במידה ואין שם מסחר)

מצפה לתשובתך ותודה!

Cybersquatting (domain squatting)

פיצויים פוסקים על נזק, זה לא איזשהו פרס מבית משפט מעניק למי שזוכה במשפט. אם התובע יוכיח נזק בשווי מסויים כתוצאה מעוולה שעשית, יפסקו לו פיצויים בגובה הנזק שהוא יוכיח.
אתה מתאר את המצב בשחור ולבן, זה לא ככה, יש כל מיני גוונים בין לבין. לא נכון להגיד ש-Cybersquatting אסור לרכוש שם מתחם שהוא זהה או דומה לסימן מסחר רשום או לסימן מוכר היטב. אצלנו בישראל אין חוק האוסר זאת, בארה"ב יש. מותר לרכוש ותלוי איזה שימוש אתה עושה בזה. מדינות די חשובות כמו רוסיה וסין גם לא אוסרות את סוג הספקולציה הזאת.
זה יהיה נכון לומר שככל ששם המתחם קרוב יותר לסימן רשום או לסימן מוכר היטב, הסיכויים של הרוכש להפרד ממנו בכפייה הם גדולים יותר.
לגבי שאלתך, לתוי כמה השם דני אינסטלטור הוא מוכר ומזוהה עם עסק. יש אינסטלטורים שבאמת מוכרים לפחות באיזה איזור או עיר. ויש שלא כל כך.

למעלה