דון קישוט "הלוחם"

chips

New member
דון קישוט "הלוחם"

עכשיו ראיתי את הסרט המודרני על דון קי חוטא . חשבתי לעצמי איך אני מקשרת את דון קי שוט לדרך הלוחמים. דון קישוט לוחם הצדק בעצם הוא לוחם בתחנות רוח (בדבר מה לא קיים) כמו כן הפילוסוף והלוחם. אז כולנו בעצם דון קישוט. הרי מלחמת הצדק ever ending war מי הדול צ´נייה שלנו ? חחומר למחשבה גמר חתימה טובה

בעיני דון-קישוט הוא בדיוק דוגמא

לדבר ההפוך מלוחם. זו דרך להסביר מהו, בעצם, לוחם: ההיפך מדון-קישוט. דון-קישוט שאף לצדק, לוחם איננו מכיר כלל במושג הזה, או לכל הפחות איננו מבזבז עליו אנרגיה. דון-קישוט נלחם ביצירי-דמיונו, לוחם לעולם איננו שוגה בין דמיון למציאות. דון-קישוט התאמץ ופעל בכל כוחו לטובת המטרות שהוא האמין בהן, לוחם לעולם איננו מתאמץ למען משהו, אלא אם כן זוהי התאמצות לשמה. דון-קישוט הרגיש שלמעשיו יש חשיבות, לוחם יודע שלמעשיו אין כל חשיבות. דון-קישוט נשא משאות שמעבר ליכולתו ("להציל את העולם"), לוחם לעולם איננו נושא משאות שמעבר ליכולתו. דון-קישוט בזבז מאמצי סרק רבים, השחית את כוחו לשווא, לוחם לעולם איננו מבזבז את משאביו, בטח לא על שטויות. דון-קישוט תקף טחנות רוח בלי לבדוק מהן ואם זו הדרך הטובה ביותר לנצחן, לוחם תמיד בודק (הכנה קודמת לפעולה) לוחם לעולם איננו מניח הנחות לוחם איננו מנסה לנצח שום דבר, כי אין את מי לנצח. דון קישוט שיקר לעצמו, בסתר לבו הוא ידע שהוא סתם משחק, לוחם כן עם עצמו, לעולם לא משקר לעצמו, החיים הם לא משחק ילדים. דון קישוט הציב לעצמו מטרות, ללוחם אין כל מטרות, רק חיים לחיות אותם, רק דרכים לצעוד בהן. דון קישוט העסיק את עצמו, הוא פנה החוצה ולא פנימה, לוחם מתבונן אל תוך עצמו ופועל כלפי חוץ, אך אין הוא מעסיק את עצמו. דון קישוט הרגיש צודק ו"בסדר", הרגיש שהוא יותר טוב מאחרים, לוחם איננו מרגיש צודק ואף איננו מנסה לגרום לאחרים להיות צודקים או טועים. דון קישוט שם עצמו מעל אחרים - הם זקוקים לו, הוא צריך להציל אותם, לוחם מכבד את האחרים ויודע שהם מעצבים את המציאות שלהם. דון קישוט לא הציב לעצמו מטרות אמיתיות - הוא העסיק עצמו בדמיונות שווא, לוחם איננו מרשה לעצמו לבזבז את זמנו על שטויות, כי הוא יודע שהוא עומד למות. ובלי כל קשר לדון-קישוט: לוחם יודע שאין "נכון" ו"לא נכון", אין "צדק" ו"חוסר צדק", אין "הוגן" ו"לא הוגן" - יש רק עוצמה ההולכת ומצטברת. לוחם לומד להבדיל תחילה בין דמיון למציאות ולאחר מכן בין חלום למציאות (וזה הופך אותו ל"צלול" הן במציאות והן בחלום). לוחם יודע שמשאביו מוגבלים מאוד ולכן הוא מלך הקמצנים. לעולם אין הוא מבזבז אנרגיה לשווא. אם אפשר לחסוך בעשיה מסויימת, אם היא לא נחוצה, הוא פשוט לא יעשה אותה. לוחם יודע שלמעשיו אין כל חשיבות. הוא יצור קטן וחסר חשיבות ביקום. אין לו אשליות לגבי עצמו. אחד מההבדלים המכריעים ביותר בין לוחם למי שאינו לוחם, הוא שמי שאינו לוחם חושב שהוא במרכז העולם ושמעשיו חשובים מאוד, בעוד שלוחם יודע שאין הדבר כך לגבי עצמו. לשאת משהו שמעבר ליכולתך, זה משהו טפשי לעשות, שאיננו תורם לשום דבר. לפיכך, לוחם לעולם איננו נושא משאות שמעבר ליכולתו. ל-ע-ו-ל-ם. הוא לא ינסה להציל את העולם, אבל הוא יעשה פעולות שהוא כן יכול לעשות. לוחם בודק, נערך, חוקר, מתכונן, מתכנן, שוקל, בודק שוב, נמנע מלהניח הנחות, מתבונן, משווה, לוקח אחריות - ורק לאחר מכן הוא פועל. נצחון, כנות ומטרות: לוחם איננו מנצח / מפסיד (כי יש רק יקום אחד). לוחם יודע שאין במה או במי להילחם. יש רק חיים לחיות אותם, רק יקום שהולך ונעשה מודע לעצמו. לוחם איננו טורח להסתיר דברים מעצמו. הוא איננו יוצר לעצמו מטרות כדי להסיח את דעתו מהחיים, אלא הוא מתבונן בחיים וחי אותם. החיים הם המטרה. הוא לא זקוק להסחות דעת מהחיים או מעצמו. לוחם איננו נמצא מעל כלום ואיננו מנסה להציל שום דבר. לוחם הוא אדם אשר הכיר בעצמו. הוא לא הולך שולל אחרי מחשבותיו, אמונותיו ודעותיו על עצמו ועל העולם. זה מה שעושה אותו לוחם. לוחם הוא בדיוק ההיפך מדון-קישוט.

chips

New member
טוב אז אם ככה

כנראה שפיספסתי משהו מהו מהות הלוחם . לוחם לפי הבנתי fighter למען הצדק . לוחם למען משהו טוב יותר . מעין פילוסוף נגיד פמניסטית (שאני לא אחת כזו) לוחמת לצדק לשיוויון. Green peace הם לוחמים למען עולם ירוק יותר -אמא אדמה פיספסתי פה משהו כנראה

ellii

New member
יש אכן כל מיני סוגים של לוחמים צ´יפ

אבל כאן בפורום אני חושב שהכוונה היא ללחום רק בדבר אחד שנמצא בתוכך והוא חוסר המודעות...חוסר המודעות לכוחות ולאפשרויות הטמונים בנו וביקום לכן למעשה הלחימה אינה בדבר שנמצא,כי חוסר הרי אינו דבר שנמצא,הלחימה היא הלמידה והחוויה של המודעות...כך אני לפחות רואה את זה...

pinibs

New member
אלי, תודה

הי אלי, בעיני, הודעתך מזוקקת, מדוייקת ונכונה לי כל כך. תודה, פיני

pinibs

New member
גרמת לי לחשוב על...

הי בן, גרמת לי לחשוב על זה ש... טוב לי לקרוא את דבריך. טוב לי לקרוא את דבריך כי כך אני לומד בעזרתך. אני לומד בעזרתך כי אתה מחדש לי. הדרך כה ארוכה. כן, ברור שידעתי את זה קודם (זועק האגו שלי), אבל אחד הדברים המדהימים באורכה של הדרך טמון בעובדה שכל פעם עלינו להיווכח בכך מחדש. כלומר, טוב שנקבל עוד ועוד תזכורות שכמה דרך שלא עברנו, עדיין יש עוד אלפי מילין לפנינו, ותמיד יהיו. עבורי זהו אחד השיעורים הכי חזקים לאילוף האגו. כלומר, אז מה אם עברתי דרך ארוכה? הפרס היחיד שמגיע לי הוא עוד דרך. אין מה לנצח. כמה נכון, כמה קשה להבין זאת, כמה קשה לקבל זאת, כמה קשה ליישם. ויש לי גם הסתייגות אחת, והיא שיש דבר אחד שכן יש לנצח וזה את עצמי (או את האגו שלי). כלומר (לשיטתי), הלוחם אינו צריך לנצח דבר מלבד את עצמו. בין היתר, תפקידם של לוחמים הוא לעורר את מודעותם של לוחמים אחרים. דע כי אתה מעורר את מודעותי ללא הרף. פיני

chips

New member
שאלה לי לכל הלוחמים

באופן פיזי והרוחני. איך אתם מקשרים את האומנות הלחימה (שזה פיזי) לפילוסופיית דרך הלוחמים. צר לי אבל אני לא רואה את הקשר וגם לא הבנתי מה שונה בדרך דון קי שוט והלוחם בקיצור לא הבנתי כולם chipi אהבלה

pinibs

New member
Chips היקרה

אל תגידי "אהבלה", כי את לא. אל תרדי על עצמך, אפילו אם זה קצת בצחוק, כי בלי להכיר אותך כלל אני יודע שאת לא אהבלה. איך? ובכן, מעצם העובדה שאת שואלת. מעצם העובדה שאת לא מרגישה שאם אחרים אולי כן הבינו או התחברו אז זה אומר שגם את כנראה היית צריכה להבין. אני מכיר לא מעט אנשים שמראש לא היו שואלים משום שהיו נרתעים מ"ההבנה" שהפגינו קוראים אחרים. אז כל הכבוד Chips הלא אהבלה. אשר לשאלתך: עבורי, "דרך הלוחמים" היא דרך לשיפור עצמי. אני מכיר את עצמי מאד מאד טוב (אחרי מסעות מפרכים וארוכים של היכרות), ואני חושב שאני אדם מאד טוב. בכל זאת, אני מרגיש שאני רוצה להיות עוד יותר טוב. אני רוצה להיות עוד יותר סובלני, עוד יותר מקבל, עוד יותר לא שופט, עוד יותר לא מעמיד את עצמי במרכז, עוד יותר לא חושב שאני ומה שאני עושה כל כך חשובים, עוד יותר צנוע, ועוד ועוד ועוד (יותר). אז מה אני עושה? אני מחפש לפעול בדרכים שיובילו אותי לשם. מספר הדרכים הוא לדעתי אינסופי (לפחות בתפיסה, הרי אף אחד לא באמת סופר), וכל אחד מאיתנו בוחר את הדרכים המתאימות לו. אחת הדרכים בהן בחרתי היא אומנות הלחימה, וזאת משום שדרכה ובעזרתה אני יכול להתקרב לדברים החשובים שלי, כגון: - הכרה נוספת של עצמי, על ידי הכרת ושיפור היכולות הגופניות והרוחניות שלי. - ויתור על הצורך לנצח בשיטת "הפוך על הפוך". כלומר, אני רוכש מעין מכשיר (אומנות הלחימה) שלכאורה מאפשר לי לנצח (למשל אם מישהו מעצבן אותי ברחוב), אבל בעצם העוצמה שבמכשיר מאפשרת לי לוותר מראש על הצורך (הטפשי, לדעתי) לנצח. יהיה לי כל כך ברור שאני יכול, עד שלא אצטרך כלל להוכיח את זה. - ענווה. אני לא יודע הכל. אנשים אחרים יודעים גם. אנשים אחרים יכולים גם. התמודדות מול מישהו אחר (למשל בקרב) מלמדת ענווה על ידי כך שהיא מסיטה ממני את המרכז. אלו הן רק דוגמאות, אך אני מקווה שהן עונות לפחות חלקית. חשוב לי רק להדגיש שהבחירה בדרך אומנות הלחימה מתאפשרת משום שמשהו באומנות הזו (ואני עדיין לא מכיר פסיק קטן בה) מדבר אלי ומתחבר אלי (למשל הצד הגופני שהוא מאד חזק אצלי). שוב, זוהי רק דרך אחת מיני רבות. לדעתי הדגש הוא קודם כל על עצם ההליכה בדרך, ורק אחר כך על "האמצעים" שיאפשרו את אותה הליכה. דרך צלחה, פיני

ellii

New member
נו את רואה צ´יפס מסתבר שאת בכלל ל

לא היית אבלה אולי ,עקשנית" יותר מתאים...בסוף בן הסביר בזכותך לכולנו שלוחם נלחם באגו שלו פשוטו כמשמעו.

אכן, באמת למה לקרוא לו לוחם? שאלה

טובה!!! ודנו עליה כאן בעבר. כבר נאמר שהשם "דרך הלוחמים" הוא עתיק יומין, גם אם שנוי במחלוקת. אני לא יודע אם יש מישהו שיודע בוודאות למה דווקא השם הזה, אבל יש כל מיני השערות בנושא (זה אותו קישור שמופיע למטה, אין צורך להיכנס פעמיים). בכל אופן, מי שמעדיף לקרוא לזה באחד מהשמות האחרים (דרך ההרמוניה, דרך האהבה, דרך ההתפתחות האישית וכו´) - מוזמן.

ואפילו אלה שכינו דרך זו בשם

"דרך הלוחמים" עקב בעיית ההשתלטות של "הטורף", עדיין לא בהכרח סבורים שיש במי או במה להילחם. לפי תפישה עתיקה זו, "הטורף" הוא ישות שנשלחה כדי ללמד אותנו, כדי לחזק אותנו, כדי להציב בפנינו אתגר שיכשיר אותנו ל... (מה?) והיא עושה זאת באכזריות רבה. האם היא עושה זאת במודעות או בחוסר מודעות, בכוונה "רעה" או "טובה", זה פחות רלוונטי. מה שחשוב הוא האופן שבו אנחנו משתמשים בה... לוחם משתמש במציאות. עבור לוחם אין דבר כזה "נסיבות טובות" או "נסיבות רעות" - יש רק הנסיבות של המציאות, שבהן הוא משתמש לצרכיו. ומהם צרכיו? התפתחות אישית, אושר, אהבה, למידה, עזרה, מודעות...? היקום הולך ונעשה מודע לעצמו... ואנחנו חלק זעיר מהיקום. ה"לחימה" היא מדומה, מאחר והיקום הוא אחד. ה"לחימה" היא אולי שם לצורה מעודנת ומשוכללת של דיאלוג בין שני מרכיבים ביקום - דיאלוג שסופו בהרמוניה. ה"לחימה" היא אולי שם לצורה מעודנת ומשוכללת של ריקוד, או של התפתחות, או של הוויה. ומעל הכל, אולי: ה"לחימה" היא מלה "ניטרלית". היא איננה "חיובית" או "שלילית" בהכרח, בניגוד למלים כמו "אהבה" או "התפתחות" (הנחשבות "חיוביות"). הלוחם איננו נשבה בתוך מושגים אנושיים כגון "טוב" ו"רע". הוא שואף להיות אמיתי. ביקום אין "טוב" ו"רע". זוהי המצאה של המוח האנושי, שאיננו אלא פיפס קטן ביקום. היקום הרבה יותר נפלא ומלא הוד מהמושגים האנושיים של "טוב" ו"רע". השימוש במלה "לחימה" אולי מאפשר עבודה אובייקטיבית יותר, אמיתית יותר, אוהבת יותר, מאשר מלים שופטות כגון "חיוביות"... בהעדר-שיפוטיות, בן

אורלי_ל

New member
חן חן יקירי ../images/Emo25.gif

ועדיין אני סבורה שהמילה "לוחם" היא בדיוק ההפך ממה שתיארת. (ניצחתי אותך, ניצחתי אותך
(

הא, ובהקשר זה, עוד הגדרה נפלאה

ל"לוחם" סופקה לנו על-ידי מיתר נדיר. גם ההגדרה של מיתר נדיר נראית לי "לעניין", למרות שהיא אולי לא תואמת לחלוטין את ההגדרה המלאה של לוחם (ואולי כן, קשה לי לשפוט זאת). היא בהחלט הפוכה, או מנוגדת, במידה רבה, ל"דון קישוט", שבחר להשחיט את זמנו על משחקי-דמיון ולהיכנס ל"קרבות" חסרי משמעות ב"מלחמה הכוללת", תהיה אשר תהיה זו...

deep ocean

New member
בן אם אתה פה

אולי תפתח שרשור נוסף בקשר לתרגילי אושר כי אני רוצה לכתוב פה תרגיל מספר 3....

למעלה