דון קרלו ג'זואלדו - מישהו מכיר ??? דחוףףףףףף

ilona1981

New member
דון קרלו ג'זואלדו - מישהו מכיר ??? דחוףףףףףף

אני עושה עבודת סמינריון בנושא דון קרלו ג'זואלדו - חייו ויצירותיו. האם מישהו יודע משהו בנושא? מכיר ? יכול להפנות אותי למישהו (היסטוריון או איש מוסיקה ) בעל ידע בתחום ? אשמח לכל פיסת מידע דחוף!!!!!!! תודה מראש ,

svevo

New member
carlo gesualdo

מלחין איטלקי יליד נאפולי (1561-1613), כתב בעיקר מדריגלים אבל גם מוסיקה כנסייתית. בעוד שספרי המדריגלים הראשונים שלו הם קונוונציונלים בעיקרם, בספריו האחרונים הוא השתמש בהרמוניות מוזרות ודיסוננטים חריפים מאוד שנשמעים "מודרנים" מאוד למאזין בן זמננו. יש לזכור שג'זואלדו היה בן לאסכולה מדרגליסטית מבוססת והוא מושפע מאוד ממלחינים כדוגמת פומפוניו ננה ולוזסקו לוזסקי. לאחר מותו הוא- פחות או יותר- נשכח ויצירותיו לא השפיעו על הדורות הבאים (צריך לציין שהמדריגליזם פינה את מקומו למדיום החדש- אופרה, ונעלם מבמת ההיסטוריה). במאה ה-20 הוא "התגלה" ע"י מספר מלחינים כשהבולט בהם הוא סטרווינסקי שכתב כמה יצירות בהשפעתו ואף עיבד מדריגלים שלו לתזמורת. אה כן, הוא גם היה רוצח שפל. הוא שחט את אשתו ומאהבה ואפילו נמלט מעונש משום שהיה בן אצולה (נסיך ורונה?). ישנן הרבה הקלטות מיצירותיו. אם תרצה עוד אינפורמציה אשמח לעזור. ברשת ,אגב, יש אינסוף אינפורמציה על האיש.

ilona1981

New member
קרלו ג'זואלדו------> המשך

תודה על התגובה המהירה ,יחד עם זאת , העבודה שלי עוסקת בפן האישיותי של קרלו ג'זואלדו וכיצד זו מתבטא במוסיקה שלו. אני צריכה מעבר לרקע על חייו ועל יצירותיו. כמו כן, הזכרת את האינפורמציה הרבה שיש עליו ברשת . בחיפושי ברשת עלה בידי למצוא אך ורק בויקיפדיה (מה שלא עוזר לי כ"כ). אשמח אם תוכל לעדכן אותי במידע נוסף שיש ברשותך על המלחין האיטלקי . שוב תודה מראש,

svevo

New member
אילונה מלומדתי,

ראשית, אני מתנצל על העיכוב בתגובה. ישנם לא מעט מחקרים אודות אישיותו של ג'זואלדו. אחד החשובים שבהם, של המנצח והמוסיקולוג אלאן קרטיס, שהוציא לאור מסמכים חשובים הנוגעים לאישיותו המזוכיסטית ולנטייתו ההומוסקסואלית ר"ל של הפרינצ'יפו אססינו. בכרוניקות של סוף המאה ה-16 מדווח, למשל, על כך שג'זואלדו החזיק שנים עשר בחורים צעירים שהיו אמורים להכותו באכזריות שלוש פעמים ביום ותוך כדי הטקס היה ג'זואלדו מחייך באושר.. קיימים גם, כמובן, לא מעט מכתבים שלו שעל מנת לקוראם יש לבקר בספריות שונות באירופה. זה הזמן להבהיר שאינני יודע על איזה סוג של עבודה את מדברת. באיזה פקולטה את לומדת (פסיכולוגיה? מוסיקולוגיה? קרימינולוגיה??) זוהי עבודת דוקטורט? אני מניח שרוב רובם של הטקסטים הם באיטלקית, האם את דוברת את השפה? עוד אינפורמציה אפשר לשאוב מהטקסטים שהוא בחר להלחין. חלק מהטקסטים מופיעים רק אצל ג'זואלדו (עניין יוצא דופן במדריגליזם האיטלקי) ויש , אולי, רגליים לסברה שהוא כתב אותם. אין עוררין, על כל פנים, שהטקסטים שלו מעונים ואקספרסיביים במידה יוצאת דופן. החומר הטבעי לאנליסט הוא ,מן הסתם, הטקסט, ואין זה מופרך כלל לנסות ולערוך ניתוח שכזה לבר מינן. ראי למשל את הניתוח המבריק (והבעייתי לעתים) של פרויד ללאונרדו שהיה גרפומן לא קטן, כידוע. אך בכל הנוגע לתווים, הבעיה הולכת ומסתבכת. זו עבודה, אם כך, לאנליטיקאי החובש את כובעו של המוסיקולוג. חבל שדרורה ברוק לא הצטרפה לשרשור הזה ותרמה מעט מידיעותיה. לסיכום, זהו נושא מורכב מדי בכדי לדון בו בפורום. עלייך לענות לשאלותי בדבר מהות העבודה והמסגרת האקדמאית ואז אראה איך ביכולתי לעזור לך, אם בהשאלת טקסטים או בהפנייה למומחים בתחום בארצנו או בחו"ל. תשאירי מייל במסר הפרטי ואז נגאל סוף סוף את באי הפורום ההגונים מאותו עולם פלצות מורכב ומעוות של דון קרלו ג'זואלדו.

ilona1981

New member
../images/Emo22.gif

תודה על התגובה , אז ככה , מדובר על עבודת גמר (סמינריון) -B.A ובמסגרת לימודי פסיכולוגיה. לגבי השפה האיטלקית , לצערי איני דוברת את השפה ואף נתקלתי בהמון חומר בספריות והן ברשת בשפה האיטלקית- לצערי לא אוכל להעזר בכך. לגבי שאלתך בדבר המומחים בנושא, הייתי שמחה אלמלא המומחה היה תושב הארץ :) מאחר ואני קצרה בזמן. הזכרת גברת בשם דרורה ברוק, האם היא תוכל לעזור לי בעינין? את סטיותיו של דון קרלו שציינת בפורום אני מכירה היטב ואף בוחנת את אישיותו מכמה זויות , אי לכך ולשם העבודה הסמינריונית הדורשת להסתמך על ספרות מדעית בנושא לא אוכל להסתפק בחומר שרץ על האיש ברשת. האם ידוע לך באילו מקורות אוכל להעזר? כמובן שהשפה תיהיה עברית ו/או אנגלית). [email protected] תודה

Molchansky

New member
אני מש אוהב אותו

אני לא יכול לעזור מבחינת חומר מקצועי עליו. אבל, יש עליו עוד סיפור חוץ ממה ששמו כאן מעלי, אומרים שהוא חדש באישתו שהיא בוגדת בו, אז איזה יום הוא אמר לה שהוא נוסע לכמה ימים, הוא ביקש מהמשרתים שישאירו את השאר לא נעול. בלילה הוא חזר בשקט ומצא את אישתו עם המאהב שלה, תוך כדי שהוא דוקר אותה שוב ושוב הוא צעק "היא עדיין לא מתה!" או משהו כזה, לא זוכר במדויק את הטקסט שהוא צעק. אחר כך הוא השאיר את הגופה של בשער שכולם יראו. אומרים גם שאחר כך הוא התחתן שוב ואישתו השניה רצחה את הילדים שלו, אבל זה לא משהו עובדתי
בכל אופן, אני מאוד אוהב את הסיפורים עליו, ואת המוזיקה שלו.

למעלה