דונאטס ../images/Emo137.gif
מתכון נפלא וקל להכנה של חיים כהן מומלץ. 15 גר' שמרים טריים 3/4 כוס חלב פושר 25 גר' סוכר 1/2 1 כוסות קמח (225 גר') קורט מלח 45 גר' חמאה מרוככת 1 ביצה אופן ההכנה: 1. לפורר את השמרים בעזרת מזלג בקערית ולשפוך מעל את החלב הפושר והסוכר לערבב ולהניח ל- 10 דקות לתסיסה. 2. שמים בקערה גדולה את כל החומרים ומערבבים ומוסיפים את תערובת השמרים המותססת.מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד מכסים ומניחים להתפחה של כשעה במקום חמים. 2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ (אני משתמשת בצלוחית של עוגה) במרכז כל עיגול קורצים עיגול קטן יותר כך שיוצר חור. 3. מכסים ומתפיחים ל- 10 דקות נוספות את הדונאטס. 4. מטגנים בשמן עמוק ומספיגים על נייר סופג. 5. מפזרים אבקת סוכר או שוקולד מומס או סירופ דבש.
מתכון נפלא וקל להכנה של חיים כהן מומלץ. 15 גר' שמרים טריים 3/4 כוס חלב פושר 25 גר' סוכר 1/2 1 כוסות קמח (225 גר') קורט מלח 45 גר' חמאה מרוככת 1 ביצה אופן ההכנה: 1. לפורר את השמרים בעזרת מזלג בקערית ולשפוך מעל את החלב הפושר והסוכר לערבב ולהניח ל- 10 דקות לתסיסה. 2. שמים בקערה גדולה את כל החומרים ומערבבים ומוסיפים את תערובת השמרים המותססת.מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד מכסים ומניחים להתפחה של כשעה במקום חמים. 2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ (אני משתמשת בצלוחית של עוגה) במרכז כל עיגול קורצים עיגול קטן יותר כך שיוצר חור. 3. מכסים ומתפיחים ל- 10 דקות נוספות את הדונאטס. 4. מטגנים בשמן עמוק ומספיגים על נייר סופג. 5. מפזרים אבקת סוכר או שוקולד מומס או סירופ דבש.