דופק אחרי פעילות

מאדמאן

New member
דופק אחרי פעילות

היום מדדתי לראשונה אחרי שנים דופק לאחר מאמץ - כלומר, אחרי רכיבת אופניים של כ 3 שעות - אכילה הלכתי לנוח עם מכשיר הפולאר וראיתי שהדופק לא יורד גם לאחר כחצי שעה (כשעתיים וחצי אחרי הפעילות) ונשאר בין 100 ל 94 פעימות . במהלך הפעילות שעשיתי הגעתי מקסימום ל 174 פעימות, דופק ממוצע היה 134 - מה אומר הנתון שלאחר הרכיבה ? האם הוא מקובל ? האם אינו גבוה מידי ? תודה

לא יורד

שלום רב, התגובה בהחלט טבעית ומקובלת. הגוף לא חוזר לדופק המנוחה מייד לאחר סיום המאמץ אלא נשאר גבוה עשרות דקות לאחר מכן. תלוי כמובן ברמת הפעילות שבוצעה. לגבי הנתון של הרכיבה קשה לקבוע מה זה אומר כי צריך לראות את התמונה כולה וללמוד כמה פרטים עליך. אי אפשר להעמיד את הנתון הזה באוויר מבלי לשייך אותו לאדם זה או אחר. בברכה,

מאדמאן

New member
תודה - ושאלה נוספת

כדי להוריד את ממוצע הדופק שלי בפעילות - האם די שפעילות של שתי רכיבות בשבוע בעצימות קושי בינונית קלה ( בלי הרבה עליות ומרחק של כ 40 ק"מ) למשך כשלוש שעות וחצי כל אחת ? ברור לי לגמרי שזה ישפר את הכושר שלי כי אני נוכח שלעת שפעילות כזו פעם בשבוע כבר שיפרה את הכושר שלי באופן טוב למדי - אבל האם זה גם יפחית את ממוצע הדופק שלי בעת פעילות ? תודה שוב,

למעלה