דופק באימון אירובי

גלפין

New member
דופק באימון אירובי../images/Emo35.gif

כיצד אפשר לדעת מהו הדופק באימון אירובי ללא מדידה? המדריכה אמרה למתעמלות היום שעבדנו ב- 140 דופק. איך היא יכולה לדעת ללא בדיקה פיזית? שאלתי השניה היא איך יודעים את אחוזי העבודה של אותו שיעור? (יש נוסחה?..) תודה, גלית

דופק

אי אפשר לדעת מהו הדופק ללא מדידה כלשהיא ! דופק תלוי בהרבה גורמים ובהם גיל, גודל הלב, תפוקת הלב, גודל ופעילות הריאות, אחוז הניצול של החמצן בגוף, גודל השרירים ועוד. מכאן הנך יכולה להסיק שדברי המדריכה היו לא מקצועיים והדופק שונה בין מתאמן אחד לשני. לגבי אחוזי העבודה - הדבר תלוי למה מייחסים עבודה (משקל, קצב, דופק וכו´), במקרה שלך הכוונה היא לדופק העבודה שלך יחסי לדופק המרבי שהוא בד"כ 225-גילך. ראי תגובתי בנושא מציאת דופק רמי

אלי ו.

New member
גלית, למה את רוצה לדעת?

יש לי מד דופק, ואני משתמש בו בגלל סקרנות ומעקב אחרי האימונים ולא בכדי לתכנן אימונים או לשנות אותם. ההצעה שלי בשבילך היא תתאמני חזק כמה שאת יכולה כל עוד זה לא פוגע באימון הבא או גורם לך לכאבים. כמובן, אם מדובר בסקרנות אקדמית בלבד, את יכולה לרכוש מד דופק ולעקוב אחרי הדופק שלך. (יש מדי דופק שיתנו לך גם הערכת קלוריות, אורך אימון, טווח מטרה לדופק, בדיקת כושר, יכינו קפה ויעשו כלים)

Rיקש

New member
לעשות כביסה הוא יודע!?

כמה עולה בערך מד דופק (הפשוט...זה בלי הקפה) ?! Rיקש.

אלי ו.

New member
תתקשר ליבואן של פולאר ותברר

אגנטק 03-6493111 (המחירים שלהם דומים למחירים בחנויות) לפני כן כנס לאתר של פולר www.polar.fi או www.polar-usa.com ותברר איזה דגם אתה רוצה. (יש לי את ה M51 אבל אם הייתי קונה היום הייתי מסתפק ב M21 אבל הכל תלוי במה שאתה רוצה, כיום יש גם דגמים חדשים יותר שאני לא מתמצא בהם)

גלפין

New member
ובכן, אני רוצה לדעת כי כפי שכתב לי

רמי, המידע שניתן לי הינו בלתי מקצועי. בעיקרון עשיתי 50 דקות אירובי, אבל ההזעה שלי היה בינונית (ולא גבוהה כמו ברב שיעורי האירובי)ועל כן הייתי באמת מעוניינת לדעת כמה קלוריות וכמה אחוזי שומן שרפתי. בעיקרון ברב אימוני האירובי שלי אני עובדת בכח של 70%-85%, תלוי ברמת השיעור. תודה על התשובות, גלית

למעלה