דופק באימון

operationss

New member
דופק באימון

הדופק שלי עולה במהלך אימון לרמות שקצת מקשות על המשך אימון באותה עצימות - כלומר היכולת יורדת עקב עלית הדופק. האם זה בסדר שאימון עצים ואנאירובי (נראה לי שאפשר להחשיב את האימון שלי כלא אירובי) מקפיץ את הדופק ? ומה המשמעות של זה (מה זה אומר על האימון) ? תודה.

דופק

הדבר הראשון הוא ארגומטריה - האם בצעת ? קצת קשה לי לענות לך חסרים לי הרבה מאוד פרטים אבל בגדול: כנראה שאתה עובר את הסף האינארובי שלך ובמקרים כאלו הגוף מוריד את העצימות אחרי מקסימום 2 דקות וזאת כדי לפנות את הצטברות חומצת חלב בגוף. הדבר שכיח באימוני רגליים עצימים וזה מצביע על עבודה מאומצת ומושקעת.

operationss

New member
ארגומטריה ?

לא בצעתי - איניי יודע אפילו מה זה ... אילו פרטים חסרים לך כדי לענות ? האם מעבר הסף האינארובי אומר שאני נמצא בתחום האירובי ? האם יש משהו שניתן לעשות כדי למזער את השינוי בדופק ? תודה.

yaronm

New member
בדיקה ארגומטרית

היא בדיקת E.K.G של שריר הלב תוך כדי מאמץ והיא מומלצת מאוד לכל אדם שמתאמן במיוחד אם הוא מבצע אימונים אירוביים עצימים כמו שאתה מתאר. מעבר לסף אנאירובי אומר שאתה מעל התחום האירובי. בסף הזה אפשר להשאר זמן קצר מאוד וחייבים להוריד דופק ולהכנס חזרה לתחום האירובי. אם אתה מתאמן חדש אני מציע שתתחיל באימונים פחות עצימים בדופק נמוך יותר תשפר את הכושר הגופני ורק אחרי כמה חודשים תעבור לאימוני אינטרוולים עצימים.

operationss

New member
לא לא לא

אני מבצע אימונים אינארוביים עצימים ולא אימונים אירוביים. מקפיץ מקפיץ מקפיץ

למעלה