דופק בוקר

G u y T a l1

New member
דופק בוקר

שלום! יש לי וויכוח עם חבר שלי...הוא טוען כי דופק הבוקר שלי (52 -בן 14-מתאמן קבוע) הוא מאוד איטי ושזה מעיד על חולשה. אני טוען כי זה אומר שיש לי כושר טוב יותר מאשר מישהו עם דופק בוקר שנגיד 70. אז מי צודק? אם דופק בוקר איטי זה מעיד על חולשה או על כושר טוב? תודה רבה! גיא

דופק בוקר..

או דופק מנוחה לבן 14 52 פב"ד זה באמת מעט איטי ונכון, זה יכול להעיד על כושר גופני מעולה למרות שזה באמת, על פניו נראה מאוד איטי ולא, זה לא מראה על חולשה אבל דבר אחר, האם אתה מרגיש טוב, והאם כאשר אתה עושה ספורט , בעיקר אירובי, כאשר אתה בדופק עצים, אתה נוטה להרגיש טוב מאוד או שיש מן תחושה מעט מעיקה? דופק נמוך במנוחה יכול להיות גם להעיד על מום מולד או גם יכול להיות נתון גנתי אישי שלך. אם אתה בריא סה"כ, ולא מצאו בעיות פתולוגיות כאלו ואחרות, ועברת מבחן ארגומטרי והכל נמצא תקין, אין מה לחשוש. אגב אני בתקופת האוביס הקשה שלי, דופק מנוחה בגיל 31 היה 74 שזה מאוד מאוד גבוה, זה אומר שגם שאתה נח, הלב היה במאמץ יחסי גדול... היום ובעיקר בגל שאני רוכב הרבה על אופניים ועושה המון המון ספינינג, דופק המנוחה שלי לפעמים יורד עד ל42 פב"ד, ואני חושב שאף מתחת, בכל אופן סתם לידיעה, טריאתלטים ורצי מרתון, פגשתי גם עם דופק מנוחה של 38 ...

G u y T a l1

New member
תודה על התגובה

וכאשר אני בפעילות ארובית אני לא מרגיש שום חולשה...להיפך...ואני מתאמן יחסית הרבה...בד"כ יוצא שבשבוע אני יוצא ל4 אימוני אירובי. בקיצור אז אפשר להגיד שצדקתי? שוב תודה רבה גיא

למעלה