דופק במהלך שיעור ספינינג

spinner22

New member
דופק במהלך שיעור ספינינג

אני חדשה בצ'אט זה ומתאמנת ספינינג מזה חמש- שש שנים. מאז שאני עונדת שעון דופק, שמתי לב כי הדופק שלי מאוד גבוה, במרבית השיעורים, האם מישה או מישהי יוכלו לייעץ לי מה לעשות בנידון? יכול להיות שאני שמה יותר מדי עומס או שאני דוחפת יותר מדי עם העקב ומבזבזת אנרגיות, אבל באופן כללי אני מרגישה קושי בשל הדופק הגבוה.השאלה אם לאורך זמן, זה לא מסוכן? אולי כדאי שאתמיד באירובי מדרגה?

daykal

New member
היי spinner22 ברוכה הבאה לפורום

אני חושבת שכדאי שתבקשי מהמדריך או מדריכה שלך במקום שאת מתאמנת בו שיגדירו לך את טווחי הדופק שמותר לך לעבוד בהם , אישית גם לי היה דופק יחסית גבוה כשהתחלתי לעשות ספינינג ולעבוד עם שעון דופק מקווה שעזרתי ושיהיה לך שבוע טוב ומהנה

spinner22

New member
טווחים

אני סומכת על המדריכים, אבל הייתי מעדיפה שסמכות מקצועית תגיד לי שזה בסדר. אולי בדיקת ארגומטריה או רופא לב,הבעיה שרופא המשפחה לא מוכן לתת לי הפנייה, חח... בכל זאת, הספינינג הינו ספורט אירובי הדורש סיבולת לב ריאה חזקה מאוד. כבר שמעתי על מקרים מצערים בקרב רוכבי אופניים, במיוחד רוכבי כביש שלא עשו בדיקות ואחר כך זה עלה להם ביוקר, לא עלינו.שבוע טוב, גם לך. זה מנחם לשמוע שיש עוד מישהו בסירה שלי.

Tami661

New member
השאלה הראשונה הנשאלת היא: איזה דופק מקסימלי

הזנת בשעון? האם כשאת אומרת "דופק מאוד גבוה" את מדברת על אחוזים או במספרים? ולמה אני שואלת? משום שאם את מתאמנת באופן סדיר מזה חמש-שש שנים, סביר להניח שהכושר שלך מאוד גבוה ואילו חישוב הדופק בשעוני הדופק הוא לפי איזושהיא נוסחה עתיקת יומין (מאוד בסיסית) שאינה נותנת ביטוי לנתון חשוב זה. מכאן, שהדופק שאת מגדירה "מאוד גבוה" עשוי להיות הדופק המומלץ עבורך לעבודה כדי שהיא תהיה אפקטיבית. באשר לאירובי מדרגה... זה נחמד, אבל לגמרי לא תחליף לספינינג וההבדל הוא שבאירובי מדרגה יש זעזועים על המפרקים... אלו, מסוכנים אף יותר מדופק גבוה לאורך זמן.

spinner22

New member
דופק גבוה

תמי שלום, לקחתי לתשומת ליבי את דברייך. אני עובדת לפי אחוזים ואני נוטה להגיע ל90%- ולעיתים גם עד 95%. יכול להיות כי השעון לא מדויק. בכל זאת, קצת מפחיד כי יש שיעורים שאני מרגישה שהדופק "בשמיים" ואולי מאז השעון זה נהיה פסיכולוגי. בגל זה התחלתי להתאמן בזמן האחרון ללא השעון וגם בגלל שהרצועות החדשות נקרעו לי די מהר. רציתי לשאול בנוסף, אם אוכל לראיין אותך בשל היותך מנהלת האתר? אני צריכה זאת לעבודה במכללה לקורס שעוסק בסביבה מקוונת

הסבר קצר ...

קשה לי להאמין שאת יכולה לעבוד בטווחים של 90 - 95 אחוז במהלך השיעור הסיבה לזה היא שאצל רוב המתאמנים יש קו שנקרא סף חומצת חלב העובר הטווחים של בין 80 ל 85 אחוז ( וגם זה מחושב עלפי נוסחאת קרוונן ולא לפי החישוב של השעון מאחר והשעון מחשב אחוז מהדופק המקסימאלי ולא מתחשב בדופק המנוחה ) כאשר עוברים את ה סח"ח מתחילה הצטברות של חומצות בשרירים ואז מתחילה אותה צריבה שרובנו מכירים ועד לעצירה מפעילות כי השרירים לא יכולים לסבול יותר ( מה שנקרא התחמצנות ) כדי לעבוד באחוזים כאלה ( 90 - 95 ) את צריכה להיות מאומנת לעבוד שטווחים האלה וגם אז ניתן לעשות זאת לזמן קצא מאוד וזה דורש התאוששות דיי טובה כדי להמשיך לעשות זאת שוב ושוב. ולכן שני דברים חשובים ניתן ללמוד מכך: 1. השעון אינו מכוון לפי הנתונים האמיתיים שלך. 2. כאשר את רואה בשעון 90 - 95 אחוז זה לא באמת ככה מאחר ושיטת החישוב של השעונים אינה נכונה ומתבססת רק על אחוזים מהדופק המקסימאלי. סיון

spinner22

New member
דופק גבוה

סיון , תודה רבה על המידע. את נשמעת בחורה רצינית ומקצועית. , הרגעת אותי במקצת, משום שהאמנתי באמת ובתמים כי הדופק שלי מגיע ל90 אחוז ומישהו כבר אמר לי שזה לא הגיוני בעבר ולא האמנתי לו בכל זאת, אני מאמינה כי יש לי דופק גבוה יחסית. אמנם לא 90 אחוז כפי שמופיע בשעון והנושא עדיין מטריד אותי.. נתקלתי במדריכים אשר הרימו גבה ,כאשר הסתכלו בשעון הדופק שלי.. חבל שהמדריכים ממליצים בחום על השעון אם הוא לא כל כך אמין..

crowspin65

New member
סיון זה בחור...

אבל לשאלתך, השעון הוא באמת כלי כמו שאמרו פה. והוא מודד את הדופק המדוייק שלך. אולם לגבי אחוזי הדופק זה יותר מסובך. אני גם במצב שלך, אני בן 44 ולפי הנוסחה של השעון אז הדופק המקסימלי שלי צריך להיות 220-44=176 ויצא שאם אני מזין את הדופק הזה, אז רוב השיעור אני ב-90-95% דופק. פשוט הזנתי דופק מקסימלי של 190, כי ראיתי שזה בעצם הדופק המקסימלי שלי ובא לציון גואל... גם הזנת דופק המנוחה חשובה בשעון. צריך למדוד בישיבה עם הקימה בבוקר.

שעון דוםק הוא כלי שאם הידע המתאים הוא ...

יכול להפוך כל אימון לאימון יותר טוב יותר יעיל ויותר נכון, אני מדריך ספינינג ומאמן קבוצות רכיבה ולכולם אני ממליץ לעבוד עם שעון דופק, אבל ... אני אישית ממליץ לעבוד במצב של פעימות ולא במצב של אחוזים ובנוסף לחשב עלפי נוסחאת קרוונן את טווחי הדופק שלך ( כמובן שזה סובייקטיבי ושונה ממתאמן למתאמן) ומשם להתחיל לעבוד כמו שצריך ואם המאמן אומר עכישו אתם אמורים להיות בדופק שבין 80% ל 85% אז את יודעת בדיוק בכמה פעימות את אמורה להמצא. אין טעויות אין בילבול וכמובן שהכל הופך להיות יותר נכון ויותר יעיל. אני אצרף איזה כתבה קטנה שאפסתי / כתבתי בעניין אולי זה יוכל לעזור. סיון

מגן רן

New member
דופק במהלך פעילות אירובית

קראתי את התגובות וברצוני להעיר / להאיר מס' נקודות: א) הבעיה המרכזית באימונים לקבוצה הטרוגנית היא השונות הגדולה שבאה לידי ביטוי לא רק בגיל ובמין המתאמן אלא בעיקר במטרות וביכולות הגופניות אשר הופכות אימון ספינינג קבוצתי ללא יותר משעה של כיף, הנאה והוצאה אנרגטית סבירה. על מנת לשפר יכולות גופניות אירוביות על המאמן (והמתאמן) לדעת שני נתונים שאותם ניתן לבצע רק במעבדה: בדיקת סף חומצת חלב ובדיקת צריכת חמצן מרבית (וע"י כך ידיעה של דופק מרבי אמיתי). ללא תוצאות שתי הבדיקות הללו אנו, המאמנים, יורים באפלה... שעון הדופק הינו הכלי האמין ביותר המספק מידע אובייקטיבי על רמת המאמץ. כשהשעון מראה 90-95% לאורך שיעור שלם יכולות להיות שתי סיבות: א) השעון מזייף עקב מוליכות לא טובה בין הקולט למשדר,סוללה חלשה ועוד מבחר בעיות טכניות. ב) הדופק המוצג בשעון באחוזים אינו מדויק כי הנתונים שהוזנו (דופק מרבי בעיקר) נלקחו מנוסחה סטטיסטית שאינה תואמת את רמתו של המתאמן (בדר"כ גיל- 220 לגברים ו- גיל- 226 לנשים). גם נוסחת קרוונן המתייחסת לרזרבת הדופק (דופק מרבי פחות דופק מנוחה) מאוד בעייתית מכיוון שהפרמטר הראשון בנוסחה הינו דופק מרבי והחישוב הינו גיל- 220 לגברים ו- גיל- 226 לנשים ,שכאמור ממש לא מדויק מה שהופך גם את נוסחת קרוונן ללא אמינה. ב) לגבי חומצת חלב- סף חומצת חלב לאנשים שאינם מאומנים אירובית נמצאת ב- 50% מצריכת חמצן מרבית (כ- 60% מהדופק המרבי) לעומת אנשים מאומנים שסף חומצת החלב נמצא בכ- 75% המדופק המרבי (כ- 85% מהדופק המרבי). אצל ספורטאי סבולת מעולים הסף יכול להגיע בין 80-90% מהצח"מ. לאחר שעוברים את הסף (קצב ייצור חומצת החלב עולה על קצב הפינוי) והתוצאה- עלייה בחומציות התא, פגיעה במנגנון כיווץ השריר וירידה ביכולת הגופנית. אין בהכרח אומר שהפעילות תופסק אך קצב העבודה יירד. לכן, אנשים שרוצים לשפר את יכולתם האירובית צריכים להתאמן ,ברוב האימונים, ברמה הנמוכה מסף חומצת החלב ואת זה ניתן לגלות רק בבדיקת מעבדה. לכן כשמדריך אומר :"תהיו ב- 80-85% מהדופק המרבי" סביר להניח שלפחות לחצי מהקבוצה (אם לא יותר) אמרה זו אינה המלצה טובה מאחר והיא תביא אותם לרמה גבוהה של חומצת חלב (מעל הסף). טווחים אלו (60 עד 85%) מקובלים בדר"כ כגבול תחתון ועליון של רמת המאמץ אך ביותר בהיבט הבריאותי ופחות בהיבט האימוני. כל מקרה, עבודה על פי פעימות ולא נגזרת של אחוזים יכולה להיות אפקטיבית רק בקבוצה הומוגנית בעלת נתונים גופניים זהים (דבר שלחלוטין אינו מאפיין שיעור ספינינג ואף לא קבוצות רכיבה מקצועיות). ספינר 22- 1) ספינינג אינו שונה מאף פעילות אירובית אחרת ולכן אינו ספורט אירובי הדורש סבולת לב ריאה חזקה מאוד. 2) אם בדפקים 90-95% (כפי שהשעון מראה) אתה מרגיש שלבך בשמיים, הורד הילוך (עצימות). אז מה אם המדריך אמר... הייתי מבקש ממך לעבוד בטוחים של 70-85% מהדופק המרבי (החזוי). בהצלחה! ג)

לרן ... זה הולך להיות ארוך

אני חושב שאתה מטעה כשאתה אומר "כל מקרה, עבודה על פי פעימות ולא נגזרת של אחוזים יכולה להיות אפקטיבית רק בקבוצה הומוגנית בעלת נתונים גופניים זהים" כאשר מדובר בקבוצה רוכבת כלומר יש משמעות למרחק שעוברים אז כמובן שיש בעיה לעבוד על פי פעימות מאחר וההספק המיוצר ע"י כל אחד מהרוכבים יביא אותו תחת אותן פעימות למקומות שונים בדרך, אל בכיתה שבה האופניים נייחים ואין משמעות לקצב ההתקדמות של הרוכבים אלא רק לקצב הפעימות ולעומס העבודה, ברור שניתן לומר לרוכבים עכשיו אתם אמורים להיות על 80% וכל אחד יודע שהוא נמצא באותו רגע באזור תחילת E3 ועלפי טבלאת הטווחים שהוא חישב לעצמו ( או שחושבה לו ) להיות בדיוק על קצב הפעימות הרצוי. אני חושב שזה היתרון היחיד שיש לאימוני ספינינג על אימוני OUTDOOR שבהם ברוב המיקרים תוואי השטח הוא שמגדיר את קצב הפעימות והעומס ולא הרוכב. גם לבקש מרוכבים מקבוצה לעבוד ב 80 - 85 אחוז זו בקשה סבירה בהחלט, כאשר ברור שלכל אחד יש את המגבלות והיגיון בריא וכאשר הוא/היא מרגישים שזה כבר קשה מידיי אז מורידים עומס אבל ממשיכים לעבוד ולא מוותרים. אני אישית מאתגר את הקבוצות שאני מאמן באופן קבוע אבל תמיד דואג לומר שהכי חשוב זה להקשיב לגוף, המדריך יכול לבקש מה שהוא רוצה אבל כל אחד מודע לעצמו וליכולותיו ( וזה גם משתנה מיום ליום ). המשך מגיע ...

עוד הסתייגות קטנה ...

"שעון הדופק הינו הכלי האמין ביותר המספק מידע אובייקטיבי על רמת המאמץ" המשפט הזה מאוד לא נכון ואני אסביר גם מדוע למען האמת יש המון סיבות אבל אני אציין רק כמה מהחשובות שבהן: 1. הדופק מושפע ממצב בריאותי ולא תמיד אנחנו מרגישים את זה פיזית אבל באימון תראה שהדופק בשמיים או להיפך שהדופק נמוך מאוד וההרגשה שהתאמצת לפחות כמו בIRONMAN. 2. הדופק מושפע מטמפרטורה, ככל שקר יותר לדופק קשה לעלות ולכן באימוני בוקר מוקדמים תמצא שהדופק נמוך משמעותית מבאימוני ערב תחת אותו מאמץ ( וואטים) 3. הדופק מושפע ממצב עירנות לדוגמא אם אתה מתחיל אימון בתחילת היום כאשר הגוף ערני וחיוני לעומת אימון בערב לאחר יום עבודה מפרך. אני יכול להוסיף עוד סיבות אבל נראה לי שזה מספיק. המדד היחיד האמיתי ואובייקטיבי הוא מד וואטים שלצערי כיום העלויות שלו עדין גבוהות מאוד ( באלפי שקלים ). בכל מקרה אני אחזור על משפט שכבר כתבתי לפני כן עם הידע הנכון שעון דופק יכול להיות כלי מאוד טוב לשיפור, יעול וטיוב האימון. אבל רק עם הידע הנכון. סיון

spinner22

New member
דופק בהלך פעילות אירובית

תודה רן, תרמת לי מאוד. דרך אגב, אני אשה ולא גבר, אבל בסדר שיהיה. כמה ידע יש לך ולסיוון. אני שמחה שנכנסתי לאתר, היוו לי התלבטויות, אבל יש פה בהחלט, אנשים שניתן ללמוד מהם.

אגב..

בנוגע ל"דוחפת יותר מדי עם העקב ומבזבזת אנרגיות...." את העקב מושכים ולא דוחפים.

spinner22

New member
משיכת העקב

דעה צלולה, נראה שאת צלולה מכולם וצודקת לחלוטין. בגלל שהתאמצתי כל כך לא לעשות פוינט עם הרגל התחלתי לעשות פלקס מוגזם מה שגרם לעקב שלי ליטות כלפי מטה. אני כועסת שאף מדריך לא העיר לי על כך. נראה לי שהם מפחדים להעיר שמא לא יבואו אליהם מתאמנים בגלל שהעירו להם, אך זהו חלק מתפקידם. בכל מקרה,רק אחרי ששאלתי מה נראה לא כשורה ברכיבה שלי, משום שהרגשתי שמשהו לא תקין, ולא התביישתי לשאול, הסבירה לי מדריכה תותחית, כי עלי להרפות את הרגל,ולנסות שתהיה כמה שיותר מקבילה לקרקע, ואם כבר להטותה אז זה בסדר שהיא תיטה כלפי מטה, אבל לא בפוינט. חבל שרק אחרי שש שנים גיליתי זאת. סוף סוף התאומים התחילו לעבוד מסכנים העקבים שלי.

../images/Emo45.gif שמחה שמצאת את הבעיה ועצובה שרק אחרי

מספר שנים מצאו לנכון לתקן אותך.

למעלה