דופק גבוה

דופק גבוה

היי,
פעם הייתי מתאמנת די הרבה, שחייה, זומבה, פילאטיס, וכו'.
בערך שנה וחצי לא עשיתי כלום, ובשבוע שעבר התחלתי להתאמן בחד"כ, בניתי תכנית עם מאמן ואני מקווה להצליח להתמיד לעשות אותה 3 פעמים בשבוע.
היעד שלי הוא להצליח לרוץ חצי שעה. לא משנה לי באיזו מהירות או איזה מרחק, אני רק רוצה לרוץ חצי שעה, נגיד שנה מעכשיו. הבעיה היא שאני מאד לא בכושר. המאמן נתן לי בין היתר הרבה תרגילים לחיזוק רגליים, ומבחינת האירובי אנחנו מתחילים בחצי שעה הליכה בקצב 6.5.
עכשיו, אני מצליחה ללכת את זה, הבעיה היא שכשאני שמה ידיים על ההליכון למדוד דופק, ההליכון מסמן באדום שהדופק שלי גבוה מדי וזה מפחיד אותי אז אני מורידה את המהירות (אני בת 24 והדופק סביב ה175).
יש לי כמה שאלות:
- עד לאן כדאי שאגיע עם הדופק? מה המס' שאסור לעבור אותו? לא כ"כ בא לי להתפגר על ההליכון ואני בטוחה שזה גם לא ישמח את בעלי המכון. לחץ דם ובדיקות דם תקינות, אני כן בעודף משקל.
- האם באמת הפתרון הוא להוריד מהירות או שעדיף להמשיך ב6.5 ופשוט לקצר את הזמן על ההליכון?
- נגיד שאני הולכת בקצב 5.5 והדופק שלי 150 או איזה מספר תקין אחר, איך אדע מתי אני יכולה להעלות את הקצב? כשהדופק יירד? כלומר כשאלך חצי שעה ב5.5 והדופק יהיה 140 אז אעלה ל6?
- האם מדי הדופק האלה נכונים, או שהם סתם עושים הערכה גסה ועדיף שאשקיע בשעון דופק כי אולי בעצם הכל בסדר?

The Pinky P

New member
דבר ראשון תשללי בעיה רפואית....

תתייעצי עם רופא משפחה, שיאשר לך להתאמן וישלח לבדיקות בהתאם (בדיקות מאמץ,אקג,דם וכל זה)

אם נישללה מניעה רפואית -
דבר ראשון - מדדי הדופק במכשירים האלו לא מדוייקים בעליל.
דבר שני - תשימי דגש על ההרגשה והתחושה במהלל האימון, את מרגישה סחרחורת? בלבול? כואב הראש? את רוצה להקיא?
ההרגשה תוך כדי האימון ממש חשובה, היא המדד למצב האמיתי שלך, את צריכה להרגיש שאת בשליטה, שאת יודעת איפה את נמצאת ומה את עושה, זה לא אומר שלא צריך להתאמץ ולהזיע אבל לראות שיש לך בקרה מלאה על עצמך, לא להגיע למצב התערפלות, טשטוש, סחרחורות והרגשה רעה.

דבר שלישי - אפשר להתחיל מנקודת מוצא קצת פחות קשה, לא יעזור אם תקפצי ישר על אימון שיוציא ממך את כל הכוחות ולא ישאיר לך להמשך.
אימון גופני שנעשה בצורה טובה, נעשה בתהליך הדרגתי.

אבל קודם תשלליצבעיה רפואית.

תודה על התגובה :)

כאמור, ל"ד ובדיקות דם בסדר, בדיקת מאמץ עשיתי לפני כשנתיים והייתה תקינה (לקראת ניתוח שעשיתי אז), אבל אולי כדאי באמת לעשות שוב. אגש לרופאה.
אני מרגישה בסדר במהלך האימון, אין סחרחורת או כאבי ראש או בחילות או כל דבר כזה.
&nbsp

אכן כפי

ש The Pinky P כתב , במקרים רבים מדי הדופק במגע יד אינם אמינים ואכן מומלץ לבצע בדיקה במאמץ.
בהנחה שהכל תקין קורב לוודאי שאת באחד משלשת המצבים הבאים : 1. כושר אירובי ירוד. 2. חריגת נוסחאות ( cכדי לזהות זאת מומלץ לבצע בדיקת סף חומצת חלב - סח"ח) 3. גם 1 וגם 2.
בלינק המצורף תמצאי מאמר בנושא:
[URL]http://www.fitnessinbalance.co.il/web/8888/nsf/ARCLookup.taf?_function=details&_ID=143236&PF=20&did=5439&G=14307&lang=HE&SM=[/URL]

אין ספק שאני בכושר אירובי ירוד

השאלה היא האם דופק כזה הוא מסוכן ואני צודקת שאני מאטה, או האם כדאי דווקא להמשיך ללכת בקצב 6.5 עד שהלב יפתח כושר ויסתגל למצב?
כי המטרה שלי היא כן לשפר את הכושר, אבל לא למות מהתקף לב...
תודה על התגובה :)

עד

בדיקת המאמץ - לדעתי לא להמשיך בדפקים אלו אלא להוריד את עצימות האימון. לא יקרה שום דבר אם כושרך יתחיל להשתפר רק לאחר הבדיקה, ועד אז להתאמן בעצימות נמוכה יותר ( שגם משפרת את הכושר)

למעלה