דופק לעובר

דופק לעובר

שלום לדר' יוסי הר-טוב אני מתגוררת ביפן ונמצאת בהריון בתחילת השבוע ה-10. במהלך השבוע ה-9 הייתי בבדיקה ולעובר לא נמצא דופק. גיל שק ההריון עפ"י הבדיקה היה 8 ש' + 4 ימים. זומנתי לפגישה בהפרש שבוע(בעוד כמה ימים) ונאמר לי שאם לא יימצא דופק אאלץ לעבור הפלה. חברתי שנמצאת בהריון מתקדם עברה תהליך דומה, כאשר בשבוע 8 לא היה דופק לעובר ובשבוע 10 נמצא דופק וההריון התפתח מאז באופן רגיל. שאלתי היא: באיזה שלב/גיל הריון אי-מציאת דופק לעובר מעידה באופן חד משמעי שההריון לא יתפתח/ יתפתח באופן לא תקין. כיצד ומתי אוכל לדעת שהפלה איננה נמנעת. ברצוני לציין כי אני בת 41, בריאה, ולפני 4 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 12, כאשר לעוברים (תאומים) גם לא נצפה דופק, ונראה שהפסיקו להתפתח בסביבות שבוע 10. היה זה הריוני הראשון. תודה על תשובתך, אורנה

לא תשובה מקצועית אלא מנסיון

אורנה יקרה, את הריוני הראשון התחלתי בתאינלד לפני 13 שנים, המשכתי ביפן וכשהגעתי לארץ לבדיקות כמו מישפיר וסקירת מערכות גילינו שהעובר לא מתפתח כראוי ושיש אי התאמה של מידות האיברים ונאלצתי לעבור לידה מוקדמת. מאז כבר נולדו לי שני ילדים וכעת בנסיון לבן הזקונים עברתי שתי גרדות כי בשבועות 10,9 העובר הפסיק להתפתח. מה אני רוצה לומר- אם יש לך אפשרות להגיע לארץ לבדיקות- מומלץ, נכון שגם שם יש רופאים טובים ובעלי נסיון , נכון שכאן יש מליון בדיקות שרובן לא נחוצות ורק מלחיצות. אולם, לפחות לגבי ההריון הראשון שלי היו טעויות חמורות בשל עקומות גדילה שונות של היפנים משלנו. אני הייתי בבי"ח ב"נריטה" לא נמצאו שם דוברי אנגלית מלבד אחות אחת. לעיתים קורה בשבועות הראשונים שעדיין לא ברור מהו יום הביוץ המדוייק ולכן קשה להעריך את גיל העובר, לכן הזמינו אותך שוב, כדי לוודא שאין דופק גם בשבוע מתפתח יותר. במיקרים של הפלות חוזרות , מבצעים בדיקות לקרשיות יתר, ואגב כעת אני נוטלת כדורים כדי לעזור לנסיון השלישי הזה להצליח. מאחלת לך שיימצאו את הדופק ושהכול ייתפתח כשורה עד שבוע 40.

תודה על האינפורמציה והעידוד

מתי יקרה, תודה על האינפורמציה והעידוד, לשמחתי הגעתי לבי"ח בו חלק מהצוות כולל הרופאה המטפלת בי - דוברים אנגלית רהוטה, וזה בהחלט עושה את החיים קלים יותר. יחד עם זאת עושה רושם שרמת הרפואה בארץ גבוהה בהרבה, לא רק אבל בפרוש בתחום הילודה ורפואת נשים. יש לי את כל הכוונות להגיע הארצה לבדיקות ה"רציניות יותר"- סקירות ומי שפיר, בין השבועות 14-21 - במידה ואכן יתפתח כראוי. הבנתי מהרופאה שמכשירי אולטרה סואנד שונים - נותנים תוצאות שונות,ולכן חשובה לי תשובת ד"ר הרטוב, ואני מאד מקווה שאופתע לטובה. בפעם הקודמת זכור לי שגיל העוברים היה שונה בארץ וביפן (עברתי את ההפלה בארץ) וזה היה מאד מפתיע, בהתחשב בעובדה שהעוברים הפסיקו להתפתח בנקודת זמן אחת. אגב, רק בארץ איתרו תאומים, ביפן דובר על עובר אחד. בעניין בדיקות לקרשיות יתר - תודה על המידע החשוב, זה בהחלט עשוי להועיל בעתיד. מאחלת לך הצלחה רבה עם ההריון הנוסף, ושוב תודה, אורנה

שמחה לשמוע שיש לך על מי לסמוך אי שם

זה מעודד. עם כל השוני בין היפנים אלינו, אני מאמינה שהם יעשו את המקסימום בשבילך. אם תצטרכי עוד מיידע יש גם את פורום הריון ולידה עם שלל מאמרים וקישורים וגם את להיות הורים בחו"ל שבו נשים רבות בהריון במקומות שונים בעולם.

דופק לעובר

דופק עוברי צריך לראות כשבועיים עד שבועיים וחצי לאחר הביוץ, ולכן חשוב לדעת מתי היה ביוץ. אם לא ידוע מתי היה ביוץ אז בדר"כ אפשר לדעת בוודאות שאם בדיקת הריון חיובית אז הביוץ היה לפחות 12 יום קודם, או בדיקת אולטראסאונד ראשונה, כי שק הריון ניתן לרואת משבוע 4.5-5 להריון. זאת הסיבה שאם לא רואים דופק מומלץ לבצע בדיקה נוספת כעבור כשבועיים,אם עברו שבועיים מבדיקה חודשמת בה ראו שק הריון ולא מופיע דופק - אז סיכוי גבוה שההריון לא תקין (וזאת כמובן אם הבדיקה בוצעה כראוי).

למעלה