תגובה
יגאל שלום, יש לי כמה הסתייגויות: 1. "למתחילים ממולץ להתחיל לעבוד בשיעור בתחום דופק של 65%-55% מהדופק המירבי." - ההמלצה של ספינינג למתחילים היא לעבוד בזון האירובי, קרי 65-75 אחוזים מהמקסימום. ללא להיכנס לזוטות, אם צריך להגיע ל- 80 אחוזים או לא, דיווש של מתאמן חדש, בטווחי דופק כפי שתיארת, יניב 70-80 סל"ד בהתנגדות קלה, וימנע ממנו לבצע תרגילים רבים אחרים. 2. "לשמירה על הכושר הגופני : תחום הדופק המומלץ הוא 65%-75% אז רמת המאמץ מתונה והחלק היחסי של אספקת האנרגיה ממקור הוא מירבי ממוממלץ להרזיה ולמניעת השמנה"- אינני מבין את משמעות המשפט "שמירה על כושר גופני". מהו כושר גופני? בין השאר, הכושר לסלק ח"ח מהשרירים. בדרגת מאמץ אירובית של 75 אחוזים מהמקסימום, השימוש בח"ח אינו גבוה. בכלליות, עבודה על כושר גופני תתבצע בין 75-85 אחוזים מהמקסימום. אימון כפי שתיראת, מטרתו להרחיב את הבסיס האירובי שלך. אינני מבין כיצד אימון שכזה "מונע השמנה". מאזן קלורי ימנע ממך להשמין. 3. "לשיפור הכושר הגופני וסיבולת לב – ריאה : תחום הדופק הוא 75%-85% שיפור הכושר הגופני יאפשר את ביצוע הפעילות בעצימות גבוהה יותר וכך תופק תועלת מירבית מהאימון –יותר קלוריות יישרפו ויותר שומנים ינוצלו כמכור אנרגיה." - יותר שומנים ישרפו בסה"כ. יותר שומנים ישרפו כמקור אנרגיה כאשר רמת העצימות תרד. 4. את שני הסעיפים האחרונים איחדתי, ולהלן הבהרותי: א. שיפור הספק, או אימוני הפוגות צריכים להתבצע בטווחים של 60-90 אחוזים מהמקסימום (מקסימום = MHR, תקף לכל ההודעה). ב. דופק של אינדיבידואל אינו יכול לחרוג מה- 100 אחוזים שלו, ואת זה אני מקווה שאני לא צריך להסביר. ג. פעילות אנאירובית - קרי, לא אווירנית איננה משתמשת בחמצן כמקור אנרגיה עיקרי. אנא הסבר כיצד בפעילות כזו (85-100 אחוזים) יוכל אינדיבידואל לשפר את הובלת החמצן לשריר?