דופק, על מה ולמה?!

  • פותח הנושא OmriZ
  • פורסם בתאריך

OmriZ

New member
דופק, על מה ולמה?!

אינני מבין בתחום ואף פעם לא עבדתי עם מד דופק ולכן השאלות. אני מבצע בין 3-5 ריצות בשבוע (בד"כ יום ריצה יום שחיה) ורציתי לדעת איזה טווח דופק אני צריך לעבוד כדי להגיע לעבודה אירובית טובה. דבר שני איך מודדים דופק מקסימלי? יצוין שאני לא משתמש בשעון דופק, אז אני צריך דרכים אחרות לבדוק את זה.
 
שעון דופק ...

אתהב יכול למצוא בזול בקופ"ח אם יש לך ביטוח משלים... למה לחסוך במכשיר שהוא כל כך חיוני? עבודה אירובית טובה נמצאת תמיד מתחת לגבול הצח"מ שלך.. כלומר אותה הנקודה שבדופק יחסי גבוה אתה צורך מקסימום חמצן מכל שאיפת אויר לריאות, בדרך כלל זה נמצא מתחת לדופק של 80% אצל רוב האוכלוסה המתאמנת הממוצאת... לגבי המ הדופק המקסימאלי שלך? לא יודע בן כמה אתה ולא יודע מה דופק המנחה שלך, אז איני יכול לחשב. אגב בדיקת ארגומטריה ו בדיקת VO2 כבר עשית?
 

OmriZ

New member
לא עשיתי את הבדיקות

אם קראת טוב את שאלתי, נוכחת לדעת שאין לי מושג לגבי עבודה מול הדופק האישי שלי. אני בן 21.5
 
קראתי ואפילו שוב בשביל להיות בטוח..

קרא שוב את מה שעניתי לך . אני ממליץ לך בחום ללכת לעשות בדיקה ארגומטרית וVO2 רק בשביל לדעת שהכל תקין ובבדיקת הVO2 לתת חיזוי לרמת הכושר שלך, צח"מ ודופק מירבי, ובלי שום קשר אתה מכיר את נוסחת החישוב הכללית של 220 פחות הגיל = דופק מקסימלי "בערך" שלך? ... בערך 200 זה הדופק המקסימלי שלך, אתה צריך להיות איפה שהו בין ה70 - 80% דופק בשביל להיות בעבודה אירובית בעצימות ביננית ובדופק של בערך65-75% בדופק אירובי נח.
 

OmriZ

New member
המון תודה, ועוד שאלה

הבדיקות שדברת עליהן, אם אפשר טיפה הסבר על כל בדיקה ומהי אומרת, איפה עושים, וכמה עולה?
 
בדיקות...

ארגומטרי אפשר לעשות במעט כל בית חולים וקוראים לה גם בדיקת"מאמץ" יש מרפאת ספורט של קופ"ח מאוחדת בחלקו האחורי של אצטדיון ר"ג שם עושים את שתי הבדיקות, ועלותן כ350 שקלים אם זכרוני אינו מטעני, בכל אופן כנס לפורום ספינינג פה בתפוז ללוחות, יש שם מדור שנקרא "ספינוקים" תוכל להוריד משם הנחה לבדיקה במרפאה הזו. בדיקה ארגומטרית בודקים יחס של דופק לאומת מאמץ לפרקי זמן משתנים ומאמצים משתנים, בדרך כלל בריצה על מסלול, תוך כדי הבדיקה מוציאים לך פלט א'ק'ג. בבדיקת VO2 עושים במהלך הבדיקה הארגומטרית גם איסוף נתונים לגבי צריכת החמצן ופליטת דו תחמוצת הפחמן, משוים אותן לדופק ביחס למאמץ וביחס לכמות האויר שאתה שואף ונושף, בנוסף עושים בדיקת דם(לא תמיד ולא מחייב, תלוי בצרכי הבדיקה) ובודקים את סף רמת חומצת החלב לפני הבדיקה, במהלכה ובסופה. מנתחים את יחס פליטת הCO2 וככה מקבלים את נתון הדופק המקסימלי שלך, את רמת העמידות של גופך למאמץ מתמשך ואת סף חומצת החלב שלך, שמעידה על יכולת המאמץ שלך...(לצורך העניין VO2 זו חומצת החלב).
 
למעלה