דופק שונה בפעילות שונה

hagaygo

New member
דופק שונה בפעילות שונה

מולי שלום, אני מבצע הרבה פעילות אירובית (ריצה, החלקה על רולר'ס), כמעט כל יום אימון שנע בין חצי שעה לשעה. אני מתאמן בדופק ממוצע של 160-170 פעימות לדקה (תלוי באורך ואופי האימון). כאשר אני מבצע קטע ספרינט הדופק עולה מן הסתם גם למעלה מ-170. לפני כשבועיים נכנסתי לשני שיעורי ספינינג (אחרי שנתיים וחצי שלא עשיתי ספינינג). השיעורים היו לי מאד קשים אך יחד עם זאת הדופק הממוצע שלי עמד על 150 והמקסימילי הגיע רק ל-160. ניסיתי לבחון כיצד הדופק מתנהג במקטעים ארוכים של מאמץ גדול, מהירות גדולה, בספרינטים וכו' אך שום דבר לא העלה את הדופק ויחד עם זאת עדיין היה לי קשה גם בהיבטי נשימה וגם הפעלת כוח שריר. מה הסיבה להבדלי הדופק? האם אני מתאמן לא נכון באחד מסוגי הפעילות? חשוב לי לציין כי מטרות האימון שלי הן שמירה ופיתוח סיבולת לב ריאה, הגדלת מרחקי הריצה וההחלקה ובהדרגה הגברת המהירות הממוצעת. אני מתאמן בריצה והחלקה בקצב אחיד פחות או יותר ולא מבצע אימוני אינטרוולים, ריצה - 12 קמ"ש במשך חצי שעה והחלקה - 25 קמ"ש במשך שעה. תודה, חגי.

הדופק המקסימלי שונה מפעילות לפעילות

דופק מקסימלי בריצה שונה מדופק מקסימלי ברכיבה או פעילויות אחרות. אי אפשר למדוד דופק מקסימלי בפעילות אחת ולקבוע על פיו תכנית אימוו לפעילות אחרת.

ashercohen1

New member
דופק מקסימאלי

עדיף שמי שלא מבין שלא יעמיס את הרשת בשטויות ולעצם הענין דופק מקסימלי הוא תמיד אותו הדבר בלי קשר לפעילות

דופק מקסימלי תלוי בפעילות

למשל אתה בחיים לא תוכל להגיע בשחיה לדופק המקסימלי שאתה מגיע בריצה שכן בשחיה הדופק המקסימלי נמוך משמעותית מאשר בריצה. כך הדבר גם באופניים ובשאר הפעילויות האירוביות. תוכל לקרוא למשל בקישור שצירפתי (אחד מיני רבים) ---- נ.ב - השתדל לענות רק לגופו של עניין.

למעלה