דוקטורט באוסטרליה

Melodyyy

New member
דוקטורט באוסטרליה

היי!
שאלה למישהו שמכיר את המערכת האקדמית באוסטרליה (ואוני' סידני באופן ספציפי)
מה הסיכוי לסטודנט זר לדוקטורט במדעי הרוח לקבל מלגה (לפחות חלקית)? והאם זה משהו שצריכים לוודא לפני הקבלה לדוקטורט או אחרי?
עד כמה הקבלה לדוקטורט שם תחרותית?
תודה!
 
שלום


שני מנהלי הפורום עשו דוקטוראט באונ' סידני. אחד מהם (הוא) עדיין שם, אחד מהם (אני) במדעי הרוח.
הסיכוי לקבל מילגה הוא ריאלי. קשה לי לדבר על סיכויים או להעריך עד כמה הקבלה תחרותית, כי אין לי נתונים מעבר לזה שאני קיבלתי אחת כזו. כיוון שלא היו לי הישגים או ציונים מרשימים כשהגשתי את הבקשה, אני יכול לומר בזהירות שזה כנראה לא בשמיים...
&nbsp
התשובה לשאלה אם מוודאים לפני הקבלה או אחריה תלויה בך. כעיקרון התהליך הוא :
1) יוצרים קשר עם מנחה פוטנציאלי
2) אם וכאשר יש הבנה עם המנחה על פרוייקט והצעת מחקר ראשונית, מגישים בקשה לאוניברסיטה, עם כל המסמכיאדה (ציוני תארים, ציוני מבחן אנגלית, וכו' וכו')
3) עם הגשת הבקשה, האוניברסיטה מכניסה אותך פחות או יותר אוטומטית לרשימת מועמדים למלגות הרלוונטיות. אם יש לך גם אפשרות למצוא משהו חיצוני, או שלמנחה יש מקורות מימון אחרים - מה טוב.
4) אחרי שהם גומרים שם באוניברסיטה לבדוק ולשקול, הם יודיעו לך אם התקבלת לתואר או לא. נניח שהתקבלת בשעה טובה. בשלב זה את יכולה לומר "אחלה, אני באה" אם גמרת בדעתך לעשות את התואר גם אם יש וגם אם אין מלגה. לחילופין, את יכולה לומר "אשמח לבוא אם תאושר לי מלגה", שזו תגובה לגיטימית ונפוצה מאד, ואז כולם מחכים בסבלנות עד שמתברר אם קיבלת מלגה או לא.
 
לא בדיוק

אני למדתי משהו שלא קשור בכלל לספרות, לא כל שכן שירה עברית...
פשוט נזכרתי בשם השיר, והחלטתי בהזדמנות זו לברר מה בעצם כתוב שם מלבד השורה שכולם מצטטים כל הזמן. למותר לציין שאני בור גמור בטשרניחובסקי (חוץ מ"שחקי שחקי").
 

Caput femoris

New member
מה שהוא אמר.

אני איש סגל באונ׳ סידני אבל לא במדעי הרוח.
אז רק אחדד:
במידה והגעת להסכמה עם המנחה והמחלקה המיועדות (נקודה חשובה כי הפקולטה צריכה לאשר את המועמדות לפני שאת יכולה להגיש את הניירת), סביר מאוד להניח שתתקבלי. תהליך הקבלה אינו מוצנה בקבלת מלגה ולמעשה ניתן להגיש בקשות למלגה או פחות או יותר בזמן הרישום או (אם אני לא טועה) עד שלושה סמסטרים אחר כך.
את המלגה (בעיקר מסוג IPRS, אבל יש אחרות) יותר קשה להשיג, אבל אם יש לך תכנית מחקר חזקה, ציונים בסדר או יותר ולפחות פרסום אחד יש בהחלט על מה לדבר.
שוב, כפי שרע״ש ציין, העניין הוא קודם כל להיסגר על מנחה - גם מבחינה פרוצדורלית וגם כי בחירת המנחה היא קריטית-דה-לה-קריטית להמשך הדרך.
נקודה נוספת היא שדוקטורנטים בינ״ל צריכים לשלם שכר לימוד (אלא אם הם על סוגים מסוימים של מלגות כמו IPRS), כל שגם אם מקבלים מלכה מהמנחה ייצכן שהיא תכסה את שכר הלימוד אבל לא תראי מזה סנט בבנק.
אם היד משגת והמנחה/פרוייקט זה משהו שאת ממש רוצה הייתי שוקל להגיע לכאן בלי מלגה. אני מהמשוגעים שעשו את זה - קיבלתי מלדה שכיסתה את שכר הלימוד ולקח לי עוד שנה בערךכדי לקבל מלגת קיום. מאז ההחלטה הזו שילמה את עצמה בריבית דה ריבית דה ריבית דה ריבית, אבל ברור שיש פה סיכון לא מבוטל.

תרגישי חופשי להמשיך לשאול.
בהצלחה!
 
למעלה