דוקטורט בארה"ב בגיל 45

Tapuzit888

New member
דוקטורט בארה"ב בגיל 45

שלום לפורום,
לאחר שנים רבות בהיי טק הישראלי, החלטתי לנסות להגשים חלום ישן וללמוד לדוקטורט בארה"ב. אני בת 45, בעלת תואר ראשון בהנדסת תעו"נ מהטכניון, ו MBA מאונ' ת"א, ורוצה ללמוד לדוקטורט בתחומים של information systems, ניהול או הנדסת תעשיה.
האם יש מישהו בפורום שהתחיל דוקטורט בגיל מאוחר? האם האוניברסיטאות בארה"ב מגבילות את גיל הסטודנטים? ואיך משיגים המלצות אם סיימתי את התואר השני לפני 8 שנים?
 
אני אמנם בקנדה ולא בארה"ב, אבל למיטב ידיעתי זה דומה

באופן עקרוני, אפליה על רקע גיל אסורה, ובניגוד למה שמקובל בישראל את לא אמורה לציין גיל בקורות החיים (סביר להניח שאיפשהו בטפסים יהיה תאריך לידה אבל זה בד"כ מידע שנשאר לצרכים אדמיניסטרטיביים ולא להערכת המועמדות) כמובן, שאפשר להסיק מקורות החיים והנסיון שלך לגבי הגיל ובהחלט יכולות להיות הטיות סמויות, אבל כאמור באופן עקרוני זה לא אמור להוות שיקול.

לגבי המלצות: במקרה של סטודנטים שהיו תקופה משמעותית מחוץ לאקדמיה מקובל שחלק מההמלצות הן ממעסיקים/מנהלים וכד', אבל כדאי שתהיה בהן התייחסות לכישורים החשובים למחקר (למשל, יכולות אנליטיות), ואם אפשר שלכותב/ת ההמלצה יהיה תואר ד"ר (גם אם הוא/היא אינו חבר סגל באוניברסיטה). עדיין רצוי שלפחות המלצה אחת תהיה מתוך האקדמיה.
 

Tapuzit888

New member
תודה ושאלות נוספות

תודה על המידע, זה בהחלט מעודד.
האם אתה מכיר אנשים מעל גיל 40 שעושים/עשו דוקטורט בארה"ב או קנדה? האם נשארו באקדמיה לאחר מכן? עד כמה זה נדיר? אני מניחה שרוב הדוקטורנטים הם בני 25-30?
 
אני מכיר גם מישהי שהתחילה דוקטורט אחרי גיל 60

כשיצאה לפנסיה. היא נאלצה להפסיק אחרי שנה בגלל מחלה לא פשוטה. וכמה וכמה דוקטורנטים מעל גיל 40 (כולל סטודנטית שאני מנחה ואחרת שאני בוועדה שלה). זה קצת תלוי תחום- בתחומים שאני עוסק בהם זה לא נדיר במיוחד (אם כי רוב הדוקטורנטים הם כפי שציינת בסביבות ה 30). אני משער שבתחומים כמו מדעי הטבע/חיים/הנדסה יש פחות דוקטורנטים מבוגרים.

להישאר באקדמיה היום זה מאד קשה בלי קשר לגיל. כל אחד שמתחיל היום דוקטורט צריך להיות מוכן לכך שרוב הסיכויים שלא יצליח למצוא משרה אקדמית ולחפש אפשרויות במקומות אחרים שבהם הכישורים שרוכשים בדוקטורט יכולים לסייע (יש אפשרויות כאלו, וגם זה תלוי תחום)
 
למעלה