דוקטורט בארה"ב - יצירת קשר עם מנחים פוטנציאלים

Noa1111111

New member
דוקטורט בארה"ב - יצירת קשר עם מנחים פוטנציאלים

שלום,
לפני application לדוקטורט בארה"ב הבנתי שכדאי ליצור קשר עם חברי סגל מהמחלקה ולשאול האם הם יסכימו להיות המנחים מראש.
רציתי לשאול:
1. כמה זמן מראש כדאי ליצור קשר?
2. כמה ספיציפים כדי להיות במייל? לא רוצה לכתוב מייל חופר (כי למי יש זמן לקרוא) אבל כיצד אני משווקת את עצמי במייל קצר? מה הכי חשוב לציין? עד כמה להיכנס לנושא שחשבתי עליו?

תודה!

3rd CYR

New member
קצת תשובות

באיזה תחום מדובר? אני חושבת שישנם תחומים שבהם יותר ופחות נפוץ לעשות את זה. ישנן מחלקות שמפרסמות ספציפית בדף האפליקשיין של המחלקה גם רשימת מרצים שלא לוקחים סטודנטים חדשים לשנה הקרובה. בהרבה מקומות הנוהג הוא קודם להתקבל ואז ליצור קשר עם המנחים הפונטציאלים מהמקומות אליהם התקבלת כדי להחליט לאן ללכת (ואז לרגע קצרצר את זו שמחוזרת ונמצאת בעמדת כוח יחסית, כשהמטרה שלך היא להחליט איפה יתאים לך יותר ללמוד).
&nbsp
1. אני חושבת שעכשיו זה זמן מצוין לפנות אם בכוונתך להגיש מועמדות בדצמבר. קחי בחשבון שיש אוניברסיטאות שעדיין לא התחילו את הרבעון הראשון ואז המרצה יכול לקחת הרבה זמן לענות. מוסדות אחרים כבר התחילו לפני חודש או נמצאים בשיא הלחץ של תחילת השנה.
&nbsp
2. כן בהחלט מכתב קצר ואישי (במובן שהוא מותאם ספציפית למנחה ולא נקרא כאימייל גנרי שאתה שולח כלשונו לכל אחד במחלקה). להציג את עצמך בכמה משפטים שכוללים את תחומי העניין שלך ואת הסיבות שאת מעוניינת ללמוד במחלקה הזו ואצל המנחה הזה. לראות שאת בקיאה במה שהמנחה הפוטנציאלי עושה ואת החיבור ביניכם.
&nbsp
נ.ב.
&nbsp
יש כאלו בפורום שדיברו על לשאול שאלות על מאמרים שהחוקר כתב. לי אישית זה נשמע קצת טרחני. בתור מרצה עם תלמידי מחקר לא בא לי להתדיין על המאמרים שלי עם סטודנטים פוטנציאלים, ולא זו באמת מטרת האימייל (ולי אישית גם לא יגרום לחבב יותר את המועמד אלא אם כן מדובר בשאלה סופר מצויינת -- גם לא כזו שקוטלת את החוקר וגם אינטלגינטית ומקורית ומעניינת. אבל דוגרי, הסיכוי שלך שתיהיה לך הברקה של ממש במכתב לכל אחד מהמנחים הוא נמוך יותר משתצאי חומוס (לא כי את לא אינטליגנטית ומקורית, אלא כי הם מכירים את התחום לפני ולפנים מלפני שנולדת, לחלקם יש אגו שלא מצליח להדחס בדלת המשרד שלהם, וכי גם סטטיסטית הסיכוי שלך להצליח בכל האימיילים נשמע לי לא שווה את הסיכון).
&nbsp

Philip Jr

New member
שני דברים חשובים

1. דיברנו על הנושא הזה המון בפורום בעבר. אני יודע שמנוע החיפוש של תפוז לא מדהים, אבל שווה לנסות ולחפש כי יש פה המון מידע בנושא.
&nbsp
2. זה ממש לא מדויק שהמטרה היא לשאול האם הם ״יסכימו להיות המנחים מראש״. בארה״ב יש תהליך קבלה מסודר, ואף אחת לא מתקבלת לפני שהיא עוברת את התהליך הזה. אם המייל יעשה את שלו אז המנחה הפוטנציאלי יתעניין בבקשה שלך יותר מהממוצע, ואולי הבקשה שלך תבלוט כשהוא או היא צריכים להחליט את מי לקבל.

Noa1111111

New member
תודה

תודה על המענה. תחום הלימודים זה תולדות האמנות.
ב NYU למשל יש ממש דרישה ליצור קשר עם חבר סגל פוטנציאלי...
&nbsp

Philip Jr

New member
גם אם יש דרישה כזו

בארה״ב לא מחפשים מנחה לדוקטורט לפני הקבלה הרשמית. אפשר להתעניין במנחים מסוימים, לעיתים רצוי ליצור קשר, לעיתים אולי אפילו חובה ליצור קשר - אבל צריך להתקבל לתוכנית.

או במילים אחרות - מה שבוחנים בין השאר ביצירת הקשר זה האם המנחה מקבל סטודנטים השנה, בניגוד ל - האם הוא מוכן לקבל אותך אישית.

למעלה