קצת תשובות
באיזה תחום מדובר? אני חושבת שישנם תחומים שבהם יותר ופחות נפוץ לעשות את זה. ישנן מחלקות שמפרסמות ספציפית בדף האפליקשיין של המחלקה גם רשימת מרצים שלא לוקחים סטודנטים חדשים לשנה הקרובה. בהרבה מקומות הנוהג הוא קודם להתקבל ואז ליצור קשר עם המנחים הפונטציאלים מהמקומות אליהם התקבלת כדי להחליט לאן ללכת (ואז לרגע קצרצר את זו שמחוזרת ונמצאת בעמדת כוח יחסית, כשהמטרה שלך היא להחליט איפה יתאים לך יותר ללמוד).

1. אני חושבת שעכשיו זה זמן מצוין לפנות אם בכוונתך להגיש מועמדות בדצמבר. קחי בחשבון שיש אוניברסיטאות שעדיין לא התחילו את הרבעון הראשון ואז המרצה יכול לקחת הרבה זמן לענות. מוסדות אחרים כבר התחילו לפני חודש או נמצאים בשיא הלחץ של תחילת השנה.

2. כן בהחלט מכתב קצר ואישי (במובן שהוא מותאם ספציפית למנחה ולא נקרא כאימייל גנרי שאתה שולח כלשונו לכל אחד במחלקה). להציג את עצמך בכמה משפטים שכוללים את תחומי העניין שלך ואת הסיבות שאת מעוניינת ללמוד במחלקה הזו ואצל המנחה הזה. לראות שאת בקיאה במה שהמנחה הפוטנציאלי עושה ואת החיבור ביניכם.

נ.ב.

יש כאלו בפורום שדיברו על לשאול שאלות על מאמרים שהחוקר כתב. לי אישית זה נשמע קצת טרחני. בתור מרצה עם תלמידי מחקר לא בא לי להתדיין על המאמרים שלי עם סטודנטים פוטנציאלים, ולא זו באמת מטרת האימייל (ולי אישית גם לא יגרום לחבב יותר את המועמד אלא אם כן מדובר בשאלה סופר מצויינת -- גם לא כזו שקוטלת את החוקר וגם אינטלגינטית ומקורית ומעניינת. אבל דוגרי, הסיכוי שלך שתיהיה לך הברקה של ממש במכתב לכל אחד מהמנחים הוא נמוך יותר משתצאי חומוס (לא כי את לא אינטליגנטית ומקורית, אלא כי הם מכירים את התחום לפני ולפנים מלפני שנולדת, לחלקם יש אגו שלא מצליח להדחס בדלת המשרד שלהם, וכי גם סטטיסטית הסיכוי שלך להצליח בכל האימיילים נשמע לי לא שווה את הסיכון).