דוקטורט במכון ויצמן

chemical sister

New member
דוקטורט במכון ויצמן

שלום האם מישהו יודע מה גובה המלגה ללימודי דוקטורט במכון ויצמן? האם היא משתנהעם ההתקדמות? האם אפשר לעבוד תוך כדי? תודה!

ככה

המלגה הבסיסית למאסטרנט מתחיל היא 3200 וזה קופץ למיטב זכרוני ב800 ש"ח בכל שלב (מאסטר אחרי הצעת מחקר, דוקטורט לפני, אחרי). היא ניתנת לך בתנאי שאינך עובדת, כאשר יוצא מן הכלל הוא משרות אקדמיות למיניהן. חוץ מזה, אם את לא גרה במעונות, את מקבלת דמי מחיה (400 לרווקים ו700 לנשואים) ונסיעות (בהתאם להיכן שאת גרה). בהתחשב בכך שזו מלגה נקיה ולא שכר עבדות, הייתי אומרת ששם התנאים הכי טובים.

מממאיה35

New member
יש בעיה שם

כי אי אפשר לתרגל במכון, לא? או שאני טועה, לא יודעת..
ולגבי המלגות - יש מקומות שבנוסף למלגות "רשמיות" גם המנחה משלים לך מלגה, ככה שהשכר פתוח למשא ומתן (מוגבל כמובן) במקומות האלה. שווה לברר עם המנחה אם יש לו אפשרויות כאלה.

אפשר לתרגל במקומות אחרים

ואפשר לבדוק תרגילים במכון (בקורסי הX ללא X-יים למיניהם) וגם לתרגל אם יש קורס שבאמת רלוונטי שתתרגלי (קורה לעתים עם דוקטורנטים). אבל שימי לב שהסכומים המדוברים הם בלי תרגול, בב"ג לפחות זה די מה שתקבלי, ואף פחות מכך, גם עם תרגול.

היא שאלה על דוקטורט

ולפי מ השני זוכרת, דווקא דיברו על זה כאן לאחרונה. בויצמן - אחד היתרונות הבולטים הוא שמעבר למלגות שלהם יש מלגות מצוניות שאפשר להגיש אליהן בקשות, מלגות חיצוניות, שתמיד עולות על המלגות המקומיות, לפי מה שאני שומעת מחבריי שגומרים שם לימודיהם. ומה שתמיד כדאי - הוא להתקשר לשם ולשאול, כמובן. בהצלחה

bubiky

New member
דוקטורנט במכון ויצמן

מתחיל ממלגה של קרוב ל-6000 כשכל שנה זה עולה עד ל-7000 בשנה האחרונה בערך. את זה מקבלים באופן קבוע בלי דיון מחדש כל סמסטר, בלי הכרח לתרגל/ללמד בקורסים אלא מתוך כוונה שתשקיע את כל זמנך במחקר. בנוסף לכך יש תקציבים נוספים מהמנחה, תלוי במנחה ותלוי במחקר. אחותי עשתה שם דוקטורט, מה שכן-לעשות שם דוקטורט זה full time כלומר אין חופשות קייץ ארוכות זו עבודה במשרה מלאה על כל המשתמע מכך, יוםיום במעבדה כל השנה.

לא "כל שנה"

אם את דוקטורנטית אז זה יעלה לך רק פעם אחת, כשתעברי משלב א' לב'. לגבי לעבוד בחוץ - אפשר במשרות אקדמיות.

במכון זה אסור.

מותר לעבוד עד 8 שעות אקדמיות מחוץ למכון, אחרי שקיבלת אישור ממדרשת פיינברג. מילגות נוספות שמקבלים, לעתים אינן מוסיפות במשכורת אלא מהוות מימון לחלקו של המנחה בתשלום המלגה.

כן, כי יש כאלה שלא קיבלו אישור ../images/Emo3.gif

וצריך לדעת שלא כדאי לסמוך על זה (אם את שומרת חוק).

את מכירה כאלה?

אני מסייגת, כי אני באמת לא יודעת מה קורה מחוץ למתמטיקה-מדעי המחשב (ושום דבר לא יפתיע אותי יותר מדי כשמדובר בעמי שליט), אבל שם זה די סטנדרטי, ואם אני זוכרת נכון אז ביום הפתוח הם מצהירים שמשרות אקדמיות מותר. יש גם די הרבה בודקי תרגילים (במכון, בכל ה"קורסי שירות").

כן. שמעתי סיפור כזה.

דחיה של אחד הדוחות נקשרה באישור לעבוד בחוץ, אפילו שעות שבועיות מעטות.

אכן, היא דיברה על דוקטורט

מה שמרמז על כך שהיא יודעת להכפיל 800 ב2 ואז להוסיף לאיבר הראשון (כי היא כבר מספיק מבוגרת, ולכן לבטח סיימה בי"ס לפני שהתחיל האסון הנוכחי בלימודי מתמטיקה)

קצת סדר

לגבי המלגות, אכן הדברים ידועים ומפורסמים וכבר הובאו כאן ע"י אחרים. עבודה מחוץ למכון ככלל אסורה. במקרים מיוחדים ורק אחרי אישור של המנחה ומדרשת פיינברג מאושרת עבודה חיצונית עד כדי 8 שעות (נדיר שזה קורה ובוודאי לא לבנות על זה בשנה הראשונה והאחרונה של הדוקטורט). בעבר היו מלגות חיצוניות מתווספות לסכום אותו קיבלו הסטודנטים אבל זה השתנה. כיום מלגות חיצוניות הולכות למנחה / למדרשה ומכסות את עלויות העסקת הסטודנט ואילו הוא (הסטודנט) גאה להוסיף עוד שורה לקורות החיים שלו ולעיתים מקבל סכום לא גבוה לנסיעות או לקניית מחשב נייד. תרגול - יש מעט מאוד קורסים כיוון שאין תואר ראשון, ועוד פחות מהם מתורגלים, בודדים זוכים לתרגל (ואכן מקבלים תוספת למשכורת) ובדר"כ מדובר על סמסטר בודד וזהו. ניתן למצוא עבודה אחרת בתוך המכון - "צמ"ד - צעירים במדע", חונכות של תלמידי תיכון מחו"ל במהלך הקיץ ועוד אפשרויות אחרות מזדמנות, אבל חשוב לבדוק מראש את מדיניות המנחה לגבי סוג כזה של "חלטורות". ישנם מנחים שמסתייגים (בלשון המעטה) מעבודות שגוזלות את זמן הסטודנט ולא יאשרו זאת, בוודאי בתקופות לחוצות - קרי שנה ראשונה ואחרונה. מה עוד? חלק מן הפרופסורים במכון ידועים כוורקוהוליקים לא קטנים (שישי, שבת וכו') רצוי לבדוק פרטים כאלה מראש במיוחד כאשר הדברים אמורים בבעלי משפחות. ברושו

אם אתה הולך למתמטיקה-מדעי המחשב

אתה בהחלט כן יכול לבנות על זה (על משרות הוראה במקומות אחרים, הכוונה). ושוב מסייגת, אלא אם משהו השתנה מאוד בכמה-שנים-שאני-לא-רוצה-לספור האחרונות.

למעלה