דוקטורט בעבודה סוציאלית

yaronp30

New member
דוקטורט בעבודה סוציאלית

שלום,
אני מסיים בימים אלה את תכנית ההסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית ושוקל להמשיך ללימודי דוקטורט.
רציתי לדעת האם יש אנשים שעשו את המסלול? אשמח לקבל מידע על ההבדל בין מסלול הדוקטורט בארץ/ בחו״ל ולהבין לעומק את אופציות התעסוקה לאחר תום הלימודים ו/או במהלכם.
תודה,
ירון.

sher2004

New member
לא מזמן היה יום עיון בנושא

באוניברסיטת תל אביב. ממה שאני הבנתי עדיף ללמוד בחו״ל אבל מאוד קשה להשיג מלגה לצורך כך.

chulila

New member
זה ממש לא נכון. אנא ראי את תשובתי לשואל המקורי.

chulila

New member
מעט תשובות..

מסלול הדוקטורט לעו"ס בארה"ב (אני לא יודעת אם על החו"ל הזה אתה מדבר) כולל שנתיים של קורסים ולאחריהם בחינת COMPS (בעצם עבודה מסכמת שמרכזת את הנושאים שמתוכם תתנס לנושא הדוקטורט), מבחן על הקומפס ואז תהליך של מחקר וכתיבה שנמשך בדרך כלל בין שנתיים לשלוש. במקרים רבים מאוד (למעשה הייתי אף אומרת במרבית המקרים) הדוקטורט ממומן - היינו או על ידי מלגה או על ידי עוזרויות הוראה ומחקר בהיקף זניח יחסית שממנות את שכר הלימוד וכן מספקות משכורת / מלגה שמאפשרת קיום סטודנטיאלי צנוע אך בהחלט אפשרי.

בנוגע לדוקטורט בארץ, אני מניחה שאתה יכול לבדוק בקלות.

בנוגע לאפשרויות תעסוקה - אז לפני שאתה שוקל להככניס את עצמך לפרוייקט הגדול הזה, הייתי שואלת למה. מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול?
בארה"ב הקונבנציה היא שאלמלא אתה רוצה לעסוק בהוראה ובמחקר, אין טעם להיכנס לפרוייקט הזה. יש כמובן אנשים שעושים אוו לצורך הרחבת אופקים, אך האוניברסיטאות בגדול מעוניינות לממן אנשים שישארו וימשיכו בנתיב האקדמי.
כדאי שתדע, שבארה"ב על מנת לשמש כפרופסור באוניברסיטאות מובילות (R1 UNIVERSITIES, להבדיל מהקומיוניטי קולג' המקומי) יש צורך בשנתיים של נסיון לאחר ה -MSW (וכן, יש צורך שהתואר השני שלך יוגדר כ - MSW).

אשמח לענות על עוד שאלות באם יש..

למעלה