דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית בקנדה וארה"ב - מלגות ופניה למנחים

flood25

New member
דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית בקנדה וארה"ב - מלגות ופניה למנחים

שלום לכולם,
קודם כל תודה גדולה לנעם, ל 3rd CYR, לקיפי סגול ולשאר האנשים שמקדישים מזמנם ועוזרים כאן - למדתי המון מהדיונים המפורטים שאתם מובילים.

אני בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאו"פ ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית ובריאותית מ ELTE-בודפשט, וכרגע בתהליך הגשת מועמדות לדוקטורט בפסיכולוגיה קלינית (PhD/ PsyD) בקנדה (עדיף) ובארה"ב. תחום המחקר שלי הוא קוגניטיבי (אינהיביצית תגובה), ואני מעוניין לחקור פונקציות אינהיביטוריות באוכלוסיות קליניות ו/או טיפוסי אישיות מסויימים.

2 שאלות ספציפיות:

1. הכנתי מייל למנחה שקרובה לתחום המחקר שלי, ובו אני;
- מתאר את עצמי בקצרה
- מתאר בתמצית את התיזה שלי ואת תחום המחקר
- מסביר מה מצאתי מעניין במחקרים שלה ואיך זה מתקשר לרעיון המחקר שלי לדוקטורט
- מפרט על רעיון המחקר
- אומר שאשמח לשמוע את דעתה על הרעיון ושואל אם היא שוקלת לקבל דוקטורנט לשנה הבאה.

העניין הוא שזה יצא כ3/4 עמוד וורד. אשמח לשמוע את דעתכם אם זה נשמע סביר או ארוך מדי, וכמובן אם חושבים שחסר משהו או כדאי להוריד משהו. כמות המנחים שקרובים לתחום היא לא גדולה והייתי שמח שלא לסגור לעצמי אופציות סתם בגלל מכתב שלא מנוסח טוב (זאת המנחה הראשונה שאני פונה אליה). כמובן שאם יש מנחים שיכולים לשתף מנסיונם מעבר למה שכבר נכתב בהודעות קודמות או אם יש מישהו שיסכים לחוות את דעתו על המכתב אני אודה לה/לו מאוד.

2. להבנתי המוגבלת, עניין המלגות בקנדה שונה מארה"ב. באוניברסיטאות שבדקתי עד כה בארה"ב (בייחוד שהומלצו ככאלה שסיכויי קבלת מלגה בהן גבוהים) היה נראה שמלגת לימודים ולפעמים גם מלגת מחיה הן חלק די אינטגרלי מהקבלה לתכנית, או לפחות לרוב מהסטודנטים. לעומת זאת בקנדה רוב התכניות מפנות לאי-אלו מקורות מימון שצריך להגיש אליהם בקשה, וחלק מהאוניברסיטאות אף מדגישות שסיכויי הקבלה גבוהים יותר למי שהצליח להשיג מלגה. אשמח לכל טיפ לגבי פרוצדורת המלגות בקנדה וגם בארה"ב, בייחוד בהתחשב שאין הרבה סיכוי שאוכל לממן עוד תואר או חלק גדול ממנו.

תודה מראש :]
 
עופר אולי ידע יותר טוב, אבל בעיקרון

אם מדובר ב PhD מלגת קיום בסיסית היא כמעט תמיד חלק מהחבילה (בקנדה).
יש ציפייה שסטודנטים יגישו מועמדות למלגות חיצוניות אבל עדיין יש חבילת מימון על-ידי המחלקה. הסכומים והתנאים משתנים מאד אפילו בין מחלקות באותה אוניברסיטה. לגבי PsyD זה יכול להיות שונה. אני לא יודע.

וזה מסוג הדברים שהכללות כמו "בקנדה" או "בארה"ב" לא תופסות. חובה לברר ספציפית לגבי התוכנית שבה מעוניינים במקום שאליו פונים.
 

Philip Jr

New member
אני התקבלתי גם בקנדה

לדוקטורט בפסיכולוגיה, ודווקא הציעו לי מימון מצוין, מקביל (אם לא יותר) למימון שקיבלתי בארה״ב. אני גם ממליץ לבדוק יותר לעומק per תוכנית. במקרה שלי זה היה ל - UWO אגב.
&nbsp
לגבי המכתב - אם אתה רוצה לשלוח את המכתב, אני אוכל לעבור עליו יותר מאוחר היום ולהביע דעה. קשה מהתאור הכללי אם הניסוח שלך ״טוב״ או ״לא טוב״.
&nbsp
בהצלחה בכל מקרה!
 

flood25

New member
תודה !

מעולה, אני אמשיך לבדוק את עניין המלגות פר תכנית ואשמח לדעתך על המכתב (מיד אשלח).

תודה רבה על התשובות !!
 

PRTM

New member
מזכירה שמלגות אינן ממוסות בקנדה, להבדיל מבארה"ב

 

flood25

New member


 
יש פה שלוש סוגיות שונות...

ראשית, סטודנטים במחלקות לפסיכולוגיה (לפחות אלו שיצא לי להחשף אל מבנה המימון בהן) בדרך כלל מעניקות מלגות מחיה/מימון/הוראה לדוקטורנטים. בחלקן המימון מחלקתי פנימי ובחלקן מתוך גרנט מחקר (או שילוב של השניים) ואפילו נתקלתי במימון על בסיס חוזה אישי/ מענק מחקר אישי. ברובן הייתה סוגיה בעייתית של הגדרת חלק ממשימות התואר כעבודה (כלומר רכיב ממוסה). במיעוט הכל היה מלגה (פטור ממס). אני כותב בעייתית משום שכסטודנט בינ"ל יש מגבלות על שעות עבודה, כמו גם בעיה בהגדרת שעות עבודה כחלק משעות הלימוד כשלא הוגדר רכיב קו אופ ייעודי בתוכנית התואר. שנית, המשפט הזה מתייחס, ככל הנראה, רק לסטודנטים קנדים. ישנן רק 3 תוכניות מלגות שסטודנטים בינ"ל יכולים להגיש אליהן מועמדות (וניה, קילם והמלכה אליזבת) ובשלושת המקרים הסטודנט צריך כבר להיות רשום באוניברסיטה ולקבל המלצות מהמנחים וכו. לקנדים מקומיים יש תוכניות sshrc או cihr תלוי בתחום בדיוק, שאינן תלויות מוסד, כמו גם תוכניות פרובינציאליות בחלק מהמקרים. שתי הבעיות קשורות בטבורן לשלישית - כדי לעסוק בפסיכולוגיה קלינית בקנדה צריך להיות בעל תושבות קבע או אזרחות קנדית. אין הכוונה למחקר, אלא לעבודה בסיום התואר וחברות בקולג׳ המקצועי הרלוונטי. במקביל לכך, לא זכור לי ששמעתי על סטודנטים בינ"ל לפסיכולוגיה קלינית. חברתית, אבולוציונית וכו תוכניות אחרות כן. להערכתי, מלכתחילה יש לסטודנטים בינל בעיה להתקבל לתוכניות אלו. לבטח במערב קנדה. בסבירות גבוהה במרכז ובמזרח. אולי צריך לבחון האם התוכנית היא באמת קלינית ותמיד...תמיד...אם המנחים רוצים הם יכולים להציע פתרונות נוספים.
 
למעלה