דוקטורט ועבודה בחוץ

never a pilot

New member
דוקטורט ועבודה בחוץ

אהלן חבר'ה, מישהו יודע עד כמה מנחים/אוניברסיטאות מאפשרים לסטודנטים לתזה/דוקטורט לעבוד בחוץ? אני מתמחה בראיית חשבון - דורש לפחות 35 שעות בשבוע. את שאר הזמן אקדיש למחקר. האם הכמיהה לערוך מחקר תתאפשר רק אם אזנח את עבודתי? אודה לעונים מנסיונם.

מאפשרים לעבוד בחוץ

ויש גם מסלול כזה באב"ג: דוקטורנטים שאינם מקבלים מלגות, מותר להם לעבוד מחוץ לאוניברסיטה ומשך התואר שלהם ארוך מבמסלול הרגיל. אני לא מבינה איך אפשר לעשות דוקטורט במקביל למשרה מלאה כמעט. המחקרים שאני מכירה שווים בהיקף שלהם למשרה מלאה (אם לא יותר) במשך ארבע-חמש שנים.

mummy

New member
אם אתה לא מקבל מלגה אין שום בעיה לעבוד בחוץ

ויש לא מעט שעושים את זה. בדרך כלל לוקח להם יותר זמן להשלים את התואר, וזה בהחלט לא דבר פשוט, אבל אפשרי.

מעיןבר

New member
35 שעות עבודה שבועיות + מחקר נשמע לי מופרך

ולא משנה אם עובדים בתוך האוניברסיטה (הוראה) או מחוץ לה. אולי זה כי יש לי גם משפחה לטפח... כמו שכתבו, פרוצדורלית זה אפשרי, רק שלי זה נראה פרוייקט מטורף. למיטב ידיעתי התמחות בראיית חשבון נמשכת שנתיים, כמה זמן אתה בתוך העסק? אם אתה כבר שנה מתמחה ונותרה לך רק שנה, אז אתה יודע שאתה הולך לשנה קשה אבל אח"כ תוכל "ללחוץ על הגז" של המחקר. אם כל השנתיים עוד לפנייך אני מציעה לשקול את זה היטב ולוודא שזה באמת אפשרי מבחינתך.

never a pilot

New member
תודה רבה לעונים!

אכן, תיוותר לי שנה בעת סיום התואר השני (כרגע לומד אותו תוך כדי התמחות). שאלתי נגעה בעיקר למישור העקרוני (את האופרטיבי אדע רק לכשאתחיל, ומקסימום אז אשנה את היקף העבודה אם יידרש). בהקשר זה נתתם לי מידע רב ערך.

למעלה