דוקטור הו 4 פרק 2

XUXA141

New member
דוקטור הו 4 פרק 2 ../images/Emo58.gif

פרק אמוציונלי מאד. בעיקר בשל העובדה שאסור לדוקטור לשנות את ההסטוריה. הסוד שמאחורי התפרצות הר הגעש, הפליאה שלו כשהצעירה יודעת הכל עליו (וגם הנביא הזקן שקורא לו "האיש מגליפריי"), האיזכור של ה"ריפט" (רמז לטורצ'ווד), המריבות עם דונה שמוכיחות לדוקטור שלפעמים הוא טועה, ושהוא צריך מישהי שתחזק את הצד ההומני שלו (כפי שהוא מודה בעצמו לפני שהוא אומר לה "ברוכה הבאה"). מה עוד? זו מתחילה להיות בדיחה חוזרת - כשאנשים חושבים שהוא ודונה נשואים והם תמיד מכחישים (זה הופיע בפרק הזה, וזה הופיע גם בטריילר לפרק הבא בסוף). ולבסוף - התמונה של קיר "אלי הבית" - שמראה את הדוקטור, דונה והטרדיס. מגוון תהייות - בתחילת הפרק הטרדיס נגנבת. בקלות. אין לה מנגנוני הגנה כלשהם? יותר מכך, ברור שהיא בולטת כקופסה כחולה על רקע סביבה מאד לא מתאימה. אנו יודעים שהיא לא יכולה לשנות צורה וכי היא תקועה במצב זה עקב תקלה אבל האם הדוקטור לא יכול לנסות להסתיר אותה קצת? הרי ברוב המקרים היא תהיה במקום שלא שייך לה בכלל, ולכן תבלוט ותמשוך תשומת לב, לא? דבר שני - בזמנו, כשרוז הצילה את אבא שלה ממותו, זה גרם לפתיחת קרע בזמן, ליצורים מעופפים ולבלגאן גדול. מדוע זה לא קורה עכשיו, כשהדוקטור מציל משפחה שלמה ממותם? הוא הרי שינה את גורלם, ולך תדע איך זה ישפיע על האנושות, לא? לא הבנתי גם איך היד של הצעירה הבריאה, והרי היא כבר היתה עשויה אבן. בכל מקרה, אחלה פרק. הפרק הבא אמור להיות מבדר בגלל ה"אוד".

alexy13

New member
אני הולך לראות אותו עוד מעט

אבל קרה שיצאו 2 פרקים בשבוע?

Tristana

New member
לא ראיתי את הפרקים הראשונים עדיין... ../images/Emo58.gif

...אבל חיפשתי ספוילרים ברשת, וזה מה שמצאתי בויקיפדיה בקשר לשינוי ההיסטוריה ע"י הצלת המשפחה:
As they watch the eruption, the Doctor tells Caecilius that "you will be remembered" in thousands of years' time. Whilst this also a general reference to the rediscovery of Pompeii in the 18th century, it also refers to Caecilius, Quintus and Metella specifically, who are attested in the archaeological record. Their house has been found and (without Evelina, who is an invention) they feature in the Cambridge Latin Course Book I, a Latin textbook widely used in secondary school education in Britain, which is set in Pompeii and in which the whole family (barring Quintus) die in the eruption. There is in fact no archaeological evidence as to whether or not the family died in the eruption, and as such the Doctor's saving them is not per se 'changing history'.​

XUXA141

New member
לא ממש מסתדר לי ההסבר..../images/Emo58.gif

הרי אם הם היו אמורים למות ולא מתו, אז הדורות הבאים שלהם לא היו אמורים להוולד (נניח מישהי שהתחתנה עם הבן שלהם, לא התחתנה בגלל זה עם מישהו אחר שהיתה מתחתנת איתו לו הבחור הזה היה מת, וכך הילדים היו שונים וכך הלאה). והרי גם אבא של רוז לא היה אדם חשוב בהסטוריה, אבל עצם זה שהוא היה צריך למות ולא מת, כבר גרם לציפורים ההם להופיע ולהעלים את כל העולם. וזה לא קרה כאן. לפי זה לדוקטור היו שתי אפשרויות - או שהם היו צריכים למות, ואז אם הם ניצלו, אז יש אנשים "מיותרים" בעולם, כפי שקרה עם אבא של רוז, וזה יצר בלגן, או שהם לא היו צריכים למות ואז הוא לא היה צריך לטרוח להציל אותם.

alexy13

New member
אבל

יש מצב שעצם זה שהוא זה "שפיצץ" את פומפאי כנראה דונה קשורה בזה שהוא יציל אותם והם יספרו תסיפור אווווווו שיש להם תפקיד בהמשך הסידרה

Lightning9

New member
זה לא הוא שעשה את זה../images/Emo58.gif

עקב זה שהמפלצות האלו היו שם בעצם היה אמור לא לפוצץ את פומפי, כי הם הרי פלשו לעבר בדרך מסתורית שתמיד מופיעה בפרקים. בעיקרון הם אלו שהיו אמורים להיות הפיצוץ, והדוקטור היה אמור לעשות את זה אחרת לא היה פיצוץ ואז העתיד היה משתבש.

Lightning9

New member
היה פרק חביב ../images/Emo58.gif

בדיוק עכשיו סיימתי לראות אותו, נהדר כרגיל. כל הסיפור עצמו עם האנשים שיכולים לראות את העתיד בגלל האלים האלו, מפתיע ביותר. המשפחה הזאת, בהחלט נחמדה וזה היה מצחיק לראות את דונה בוכה בגללם, כנראה שהיא לא כזאת מעצבנת כמו הרושם שהיא הותירה בפרק הראשון שבו היא הופיעה. התמונה של הדוקטור ושל דונה בתור אלי הבית גרמה לי לחייך, זה היה משעשע ביותר לראות את הסיום של הפרק. למרות הכל לדעתי זה לא היה הפרק הטוב ביותר שלהם, הוא היה די צפוי לדעתי והקטע עם הלוחות אבן האלה היה מיותר לדעתי ודי טיפשי. בסדר, לא נורא, נחכה לשבוע הבא. הטריילר של הפרק הבא גרם לי להישאר עם פה פעור לכמה שניות, הוא בהחלט נראה מותח. למרות שבילבל אותי קצת המצב הזה כי הרי הדוקטור כבר מכיר את האודים מהעונה השניה שהוא טס עם רוז לחלל למין חללית שהייתה מסביב לחור שחור, אז אני בהחלט לא מבינה למה הוא פחד מהם והכל, אבל בשביל זה אני אאלץ לחכות לפרק הבא כנראה ^^

nick at noon

New member
אני אוהב את דונה ../images/Emo58.gif

התגובות העצבניות שלה מעולות. כל הויכוח שהיה לו איתה לגבי שינוי העתיד היה יכול להיות גם עם רוז או מרת'ה אבל איתה זה יותר מצחיק. לגבי עניין הטארדיס, היא כבר נלקחה בעבר. בפרק הראשון של עונה 1 האנשי פלסטיק מזיזים אותה. בפרק השני של עונה 1 החייזרים מעבירים אותה מקום והדוקטור צריך למצוא אותה. בסוף עונה 2 טורצ'ווד לוקחים אותה. בטח יש עוד מקרים. זה באמת בעייתי אבל הרעיון הוא שאי אפשר לפרוץ אליה. נראה לי שהוסבר שלרוב אנשים פשוט מתעלמים ממנה. כלומר היא אמורה להיות במצב שבו אנשים פשוט לא שמים לב אליה. לכן בסוף עונה 3 הדוקטור יכל ליצור מהמפתחות של הטארדיס מנגנון שיסתיר אותם. במצב שמישהו מחפש אותה הוא עדיין ימצא אותה. לגבי עניין ההצלה מהמוות. הדוקטור מציל אנשים ממוות כמעט בכל פרק ולפעמים הוא גם גורם לכך שאנשים מתים. רוז באמת מתעמתת איתו לגבי זה אחרי שהוא אומר לה שהיה לה אסור להציל את אבא שלה ואז הוא אומר לה שהוא יכול לעשות את זה כי הוא "יודע מה הוא עושה". זה בערך מה שהדוקטור אומר בפרק הזה שהוא רואה את המציאות ככה, מה יכול לקרות, מה חייב לקרות ומה אסור שיקרה. בקיצור נתנו תירוץ שאי אפשר להתווכח איתו כי אין בו שום דבר להתווכח בו. זה כמו לומר כי ככה זה.

nick at noon

New member
עוד שני דברים ../images/Emo58.gif

שרציתי לציין: 1. volcano day של פומפיי צוין בעונה 1 על ידי קפטן ג'ק כמקום מצוין למעשי רמאות כמו זה שהוא תיכנן בלונדון של מלחמת העולם השניה. 2. היה עוד רמז לרוז. כשהאורקל אומר לדוקטור she is returning. אני לפחות מניח שהוא התכוון אליה. לא ממש ברור מה אמור להיות על הגב של דונה.

bobich1

New member
../images/Emo58.gif

לגבי 2 לא הייתי בטוח שאכן הכוונה לרוז- כי ברגע הראשון גם אני חשבתי שהכוונה היא לרוז. ולא הייתי בטוח בזה.. מקווה שעוד יזכירו את רוז (אולי עם bad wolf )

../images/Emo58.gif ממ

ממ אני קראתי קצת ספוילרים באינטרנט.. וכן יודעת שרוז חוזרת לעונה מתישהו (לא שהרסתי\ספיילרתי כי היא כן הופיעה בפרק הראשון) ואני חושבת שכן הכוונה לרוז.. כי היא חוזרת ^___^ למרות שגם..
ספוילר להמשך העונה..
גם קפטן ג'ק, שרה ג'יין סמית', מרת'ה ג'קי מיקי ורוז חוזרים ^__^ אבל עדיין חושבת שהכוונה היא לרוז, על מי עוד לדוקטור יש קראש רציני?! וגם נאמר בספויילרים שיש "knocking" על הקיר מהצד השני.. o_O

Lightning9

New member
../images/Emo58.gif יכול להיות

שהוא אמר על הגב של דונה זה העובדה שהיא ראתה את רוז בעצם... למרות שהיא לא באמת יודעת איך היא נראת, היא ראתה אותה ואולי היא כן יודעת מי היא אבל לא מספרת לדוקטור...

Yaki J

New member
../images/Emo58.gif

לי יש תחושה שזה קשור לרמז שדונה אמרה בתחילת העונה- שכל הדבורים באנגליה נעלמו. בפריוויו לעונה מראשים את דונה נרדפת על ידי דבורה ענקית, ואחד הפרקים המפורסמים של הסדרה הקלאסית עסק במעין עכביש שהתיישב על הגב של שרה ג'יין סמית' ושלט בה. יש לי תחושה שהפרק עם הדבורים יהיה מחווה לזה.

Jason2

New member
../images/Emo58.gif

לא הבנתי דבר אחד, אם כבר לחזור לפומפי אז למה לא לשנת 1972 ולראות את פינק פלויד מופיעים שם?

GrEeNgIrL3

New member
חחח

איזו מחשבה. אני חושבת שהוא כבר היה בכל מופע אפשרי..חח חוצמזה, אם הוא לא עשה את זה כבר יהיו לו עוד הרבה הזדמנויות חח

XUXA141

New member
איכשהו הוא תמיד מגיע למקומות בעייתיים.

לכל מקום שהוא הולך, תמיד יש צרות. למה אין איזה פרק שהוא מגיע למקום מקסים, נהנה מכל רגע, מופתע לטובה.. למה תמיד צרות?

radio active

New member
כי אחרת זה לא יהיה מעניין,

ולא באמת תיהיה עלילה. אני בספק אם יש מישהו שהיה חושב שזה פרק טוב אם לא תיהיה מלחמה כזו או אחרת,והעלילה לא תסתבך. כי אין מה לעשות,זה מה שמוכר וזה מה שמעניין את העולם.

אומייגעד! ../images/Emo58.gif../images/Emo45.gif

טוב אז המון זמן שלא הייתי פה. קראתי את שאר התגובות, טוב את חלקן.. דיי התעצלתי. אבל חייבת להגיב לא משנה כמה מסודר\נורמלי זה יצא. אומיפאקינגגאד!!!!!! איזה פרק! הודות למזג האוויר הצלחתי להכנס לאווירה שהיה להם שם חם.. אבל. בלי קשר. היו כל מיני קטעים שגרמו לי לי לחזור ולחזור ולחזור עליהם שוב! + נקודות למחשבה שעלו לי. <זה לא יהיה מסודר>
הצחיק אותי שהדוקטור נכנס למקדש או מה שזה לא היה של הבנות ואמרו שאין כניסה לבנים וזה והוא כזה "well you know.. it's just us girls"
דונה, אני אוהבת. אבל אני אוהבת את כל הדמויות.. אז זה לא כזה מיוחד מבחינתי. אבל היא
"she's returning"
גם הקטע שהם התחילו להגיד את שמו, הנביא והנערה המאובנת- הייתי עם פה פעור לגמרי, עד אז הפרק היה נחמד כזה.. אבל מאז. וואע!
זה רק אני או שהניצבים כל הזמן חייכו? אפילו נגיד שהיה את הבלאגן עם הר הגעש וזה.. ושדונה באה "להציל" ילד.. אז הוא חייך אליה? לא לפני רגע הוא בכה? ...
דייויד טננט
אבל זה תמידית.
הצחיק אותי גם שכביכול כשהיה להם "חם" יצא להם אדי קור מהפה.. מי שרואה דוקטור הו confidential יבין כמה הם קופאים.. טוב היה עוד הרבה.. אבל לסיכום. הטריילר. האוּד. if your Ood is happy, then you will be happy too

למעלה