דוקטור קיניאס השתלת שיער בטורקיה לעור מצולק – לא רק אסטטי השתלות שיער הן גם שיקום רפואי

WhatsApp Image 2022-05-01 at 19.19.32 (1) (1).jpeg
קרדיט תמונה: Adverland​

אופייני לרקמת עור מצולקת שצמיחת השיער המקורי כבר לא תחזור לאחר ההחלמה, עור מצולק לרוב יהיה עור קשה יותר ובעל מראה ויזואלי חלק בשנה מרקמת עור מקורית.

לחלק מהגברים ונשים כאחד יש לפעמים חוסר בשיער עקב צלקות בעור מסיבות שונות:
  1. תאונה בה נפצעו באזור הראש והעור נקרע.
  2. שריפת קרקפת באמצעות חשיפה לאש או שמש.
  3. שריפת קרקפת עקב חשיפה לחומרים כימיים.
השתלת שיער בטורקיה רפואית שיקומית של ראש מצולק אצל דוקטור קיניאס:

דוקטור קיניאס דוזומז
בחר לשתף אותנו בטיפול יוצא דופן, אנו רגילים לראות את הצד האסטטי בלבד של תחום השתלת השיער, בעיקר מסיבות של יופי ורצון להגיע לנראות יותר צעירה במלחמה אל מול תהליך הזדקנות טבעי.

אך יש מקרים שבהם השתלת שיער איננה רק לוקסוס אסטטי אלה מדובר בחלק שיקומי של הגוף לאחר פציעה קשה, כיום תהליך הבראה שזור גם בתהליכי שיקום אסטטי.

״היה לי הזכות לטפל במקרה כזה לאחרונה, הפציינט הוא גבר טורקי בשנות ה-30 לחייו שלולה כוויה בעור הקרקפת שלו, כלל לא היה נצרך לשירותיי כמנתח התמתחה בהשתלת שיער.
WhatsApp Image 2022-05-01 at 19.19.31ררר.jpeg WhatsApp Image 2022-05-01 at 19.19.32 ררר.jpeg
תמונה לפני ואחרי קרדיט תמונה: Adverland
אין זה סוד שאת כלל מנותחיי אני מנתח בשיטת השתלה dhi באמצעות עטי choi, מלבד זה שזוהי השיטה שאני מקפיד תמיד להשתמש בחדר הניתוח חרף עלותה היקרה למרפאה שלי על פני fue, במקרה הנ״ל DHI היא גם המוצא השיקומי היחיד שאותו מטופל שהתאימה.

למעשה עור מצולק הוא עור מאוד קשה לעומת מרקם עור רגיל. בשיטת הfue מלבד כך שפתיחת הערוצים יותר טראומתית לעור מאשר ב dhi ישנה גם בעיה נוספת שיכלה להיווצר והיא תפעול החדרת הזקיקים לערוצים שאומנם נפתחו אך עקב עור קשה היה עלות להיות מאוד קשה להחדיר את הזקיקים אל תוך הערוגות בעור מצולק.

בניתוח הנ״ל יש לציין שגם שימוש בעצי choi לא היו קל, מכיוון שמרקם העור היה קשה מאוד, עשינו שימוש בכמות גדולה יותר של עטים מהסיבה שהעטים התבלו במהלך הניתוח מאוד מהר, למזלנו תרם התחלנו את הניתוח השיקומי לקחנו זאת בחשבון והייתה לנו כמות מספקת של עטים.

טיפול במקרים כאלו מבחינתי הם הרבה מעבר לעבודה והם החנית של הסיבה בגללה בחרתי לעסוק ברפואה, וברפואה אסטטית לגבר בפרט.

השתלת השיער הזו תועדה ופורסמה בכלי התקשורת ברחבי טורקיה, דבר זה שימח אותי מאוד והרצון שלי הוא להוות השראה ודוגמא להעניק טיפול משקם למקרים שהם מעבר לאסתטיקה – השתלת שיער היא גם תחום שיקומי וצריכה להוות חלק אינטגרלי של שיקום רפואי של מטופלים הנזקקים לכך. ״

מרואיין: דוקטור קיניאס דוזומז

תרגום ועריכה: Hair Turkey

לינקים לכתבות בטורקית על המקרה:

נערך לאחרונה ב:
למעלה