דורבן

siman82

New member
דורבן

שלום רב, למטופל שלי יש אבחנה רפואית של דורבן בגיד אכילס (ולא בעקב כמו ברוב המקרים) עם הקרנה לשריר התאומים. ישנה בליטה גדולה בגיד אכילס שמאוד רגישה למגע, וכתוצאה מהכאב, המטופל צולע. אשמח אם תשתפו אותי כיצד ניתן לטפל בדרבן מהסוג הזה.. תודה רבה!

ינוקא1

New member
כמה דברים :

קודם כל שיפור זרימת דם לאיזור , ניתן לבצע באמצעות עיסוי מקומי עם שמן. כנ"ל חימום יכול להיות טוב. כנ"ל דיקור של נקודות מקומיות. אין ללחוץ ולדקור בדורבן עצמו , אלא יש לחפש באיזור הדורבן נקודות הנמצאות בחוסר ויותר "שקועות" ולדקור בהן.

RanLoel

New member
דרבן בגיד

שלום siman אבחנת הדרבן כמו שאני מכיר אותה מתייחסת לבלט בעצם העקב היוצרת לחץ על הרקמות שמסביב. אם מדובר בגיד ולא בעצם הטיפול יהיה שונה. יכול להיות שאני טועה אבל כדאי לוודא שלא מדובר בדלקת או התעבות של הגיד. ראיתי פעם מטפלת מנוסה שטיפלה במקרה דומה. היא בעיקר הקיזה דם מהנקודות הרגישות בגיד כדי להפטר מהעודף המקומי והתייחסה למרידיאן שלפוחית השתן העובר על הגיד. בהצלחה, רן

miriamr

New member
דורבן

שלום רב, עד כה יצא לי לטפל רק במצבים של דורבן "קלאסי", אבל אני מאמינה שהמקרה הזה דומה. כמו שרן כתב, במצב של דורבן בהכרח יש מעורבות של דלקת בגיד וגדילה של בליטה קטנה (זיז) בעצם. זהו בעצם הדורבן, אפשר לעתים לראות אותו בצילום והדלקת נוצרת עקב החיכוך של הגיד. צריך לבדוק מול המטופל האם ראו גדילה של אותו חלק גרמי בצילום. דלקת - אם מקורה מהחיכוך צריך להתיחס יותר לדורבן בטיפול, אבל עבודה על המרדיאן או עבודה מקומית יכולים להקל על כאב. אפשר להתייחס לדלקת כאל חום ממקור של סטגנציה ולחפש בדופק ב KID/BL או GB. דורבן - הטיפולים בדיקור מאוד יעילים ויש תוצאות די מהירות. קודם כל ישנו קשר ל KID כמובן. הרבה פעמים יש מתכתיות יתר שאפשר להרגיש בדופק. אם הצ'י של הכליות חזק (חשוב!) אפשר לפזר KID7 ולעבוד עם הPC על מנת לתמוך ולרכך. ברמה העמוקה יתר ישנו קשר ל YIN QIAO ו YANG QIAO שמתיחסים לבנייה ופירוק העצם. צריך לראות שהם באיזון ואם לא, אז לאזן אותם. מבחינת הזרימה שלהם הם זורמים משני צידי הקרסול וגיד אכילס. למשל - BL62+KID6 + נקודה משותפת של שניהם כמו BL1 (טיפול מאוד יעיל). בהצלחה עם המקרה ותודה על השיתוף. מרים רייך מטפלת ברפואה סינית עתיקה לילדים ולמבוגרים 054-7468915

דורבן

יש לי מעט נסיון עם דורבן רגיל, אבל מכיוון שגם פה זה עובר על מר' ה- bl סביר להניח שהנעה של המר' תעזור, bl57 עשתה פלאים במקרה זה מלבד הנעה של כל האיזור. צריך לראות גם האם יש שם לחות חמה שהתגבשה ולפתור את זה ע"י דיקור וצמחים שמרככים דברים מהסוג הזה. כמו כן, בגלל שזה על גיד הייתי בודקת ביסודיות את מצב הכבד... תקוע או שמעורבת לחות חמה של liv/gb אולי. וכו' וכו', דופק ולשון וכן שאר סימפטומים ודאי מעידים על האבחנה הכללית היותר מדויקת. בהצלחה...

למעלה