דורבן

anatyu

New member
דורבן

שלום, לפני כ-6 שבועות החלו אצלי כאבים בשתי הרגליים שאובחנו כפלנטר פציטיס. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האורטופד המטפל המליץ על קומפרסים חמים.קראתי באינטרנט המלצות דוקא על קרח.מה עדיף? 2.יש ברשותי מכשיר טרהקוונט וכן מכשיר TENS .האם הם יכולים לעזור בבעיה? 3. מה הזוית המקסימלית הממומלצת במתיחות? האם אין סכנה לנזקים נוספים אם זוית המתיחה חדה מידי? תודה ענת

כמה תשובות....

ענת שלום, 1. מקובל להגיד שבימים הראשונים (האקוטים) רצוי להשתמש בקומפרסים קרים. מכיוון שחלפו כבר 6 שבועות, לדעתי זה לא ממש משנה אם תקררי או תחממי, תעשי מה שעושה לך יותר נעים ומקל עליך. 2. מכשיר TENS יכול להקל על הכאבים את המכשיר השני שציינת אני לא מכירה. גם הקומפרפים וגם הTENS יכולים להקל על הכאב. זה לא בהכרח יפתור את הבעיה. 3. מתיחות של הפסיה רצויות. מה הכוונה לזווית חדה מידי? אני מצרפת אתר שעוסק בנושא. חג שמח

anatyu

New member
תשובה ליעל

שלום יעל, 1. אני מתיחסת למאמר שאת מפנה אליו בנושא הדורבן. במאמר מופיעות מספר תמונות המראות כיצד למתוח את הפסיה.העיקרון הדומינטי הוא להניח כף רגל מקבילה לקרקע, ולהסיט את הרגל עצמה בזוית כלשהיא על מנת ליצור מצב של מתיחה לפסיה ולגיד אכילס.השאלה היא האם ישנה זוית כלשהיא בכיפוף הרגל שעלולה ליגרום לנזק כלשהוא? למשל לגיד אכילס או לפסיה עצמה. אנא תגובתך המהירה, שכן אינני משתמשת באמצעי זה (מתיחות) בגלל חשש לגרימת נזק. 2. מכשיר טרהקוונט הוא מכשיר לייזר רך.האם יעיל במקרה דורבן? תודה, ענת

אין הגבלה

במתיחות מלבד כאב חריף. כאב עמום זה בסדר גמור. לפי מיטב ידיעתי אין מחקר שהוכיח יעילות של לייזר במקרה דורבן.

למעלה