דורון -אופק -שאלה-לי

דורון -אופק -שאלה-לי

דורון אני מבקש לשואל לגבי הגסה החדשה של לינוקס 7.2 אנא פרט מה החידושים של הגרסה הנוכחית וכן לגבי כתיבה בעיברית אם יש אפשרות לגבי qt3 וכן kde אנא פרט כתבתי לך גם לינוקס ynet אבל מעדיף תשובה כאן תודה מראש

לגביי חידושים ...

קצת קשה לומר מכוון שאני לפחות עדיין לא התקנתי .. התקנתי את גרסת הבטא אבל יכולים להיות פערים בינה ובין הגרסה המופצת ... בנושא הזה עדיף לחכות כמה ימים ... כבר קרה בעבר שבגלל הבלגן שיש ב redhat הם שיחררו משהו .. דיברו על כמה חידושים ואחרי שהתקנו הסתבר שהם שכחו איזה חידוש או שניים.. ככלל מדובר בתהליכי התקנה ושידרוג קלים יותר החלפת מערכת הקבצים ל ext3 כלי ניהול משופרים authnticatio של משתמשים - ראיתי בבטא שהם הוסיפו smb auth .. אני חושב שביחד עם ldap ניתן לצרף לינוקס לרשת 2000 וגם להיפך.. (אני עדיין לא סגור על מה הם עשו שם ) הם שמים עכשיו 2 מנהלי איתחול lilo ו- grub (לדעתי lilo עדיף) הם הכרזו על שורה שלמה של מוצרים ולא רק על הפצות רגילות (שרת ותחנת עבודה) כך שאני מעריך שקיימים עוד שינויים שאני עוד לא ראיתי .. לגבי עברית .. נכון שכבר יצא qt3 .. אבל עדין התקנה והכנסה של עברית למערכת היא לא תהליך פשוט .. בגלל זה אני עדיין לא רואה את כל הארגונים והמשתמשים בארץ רצים ללינוקס.. אמנם כבר ניתן לראות את האור בקצה המנהרה.. אבל אני חושב שייקח עוד חצי שנה עד שנה עד אשר נראה התקנה קלה, ידידותית של עברית .. כמובן שמדובר כרגע רק על ה qt על כל המשתמע מכך .. בזמנו אם אני לא טועה IBM אמרו שהם רוצים לפתח את הנושא עם פתרון הרבה יותר יסודי ... אני מקווה שגם זה יזוז..

לדורון תודה-- --ובקשה-נוספת

אני מעוניין לדעת מה עדיף להשתמש מנרייק---או ראד הואט החדשים אנא תשובה

זאת שאלה שעשויה לגרום למלחמת עולם .

הקטע של איזו מערכת טובה יותר כבר היה במה למריבות לא קטנות. האמת שבין שני ההפצות הללו אין הרבה הבדל , הן ממש "הפתות אחיות".. אני שמעתי כבר בעבר מאנשי red hat (לא מזמן גם היה בארץ אחד מסניף אירופה) שיותר מפעם אחת הסתבר להן שאנשי מנדרייק לוקחים ממש את ההפצה של redhat משנים בה מספר דברים ולמעשה מפיצים אותה מחדש - אני לא שמעתי לכך שום הכחשה חד משמעית של מנדייק , נהפוך הוא במספר מקומות הם אפילו הגיבו לזה במפשט "...זה מותר.." ... קיימת תאימות מלאה בין המערכות .. מה שונה הוא שלמעשה מנדייק מוסיפים עוד אלמנטים גרפיים ולמעשה זה קצת בא על חשבון דברים אחרים .. רוב השרתים שאני מכיר בארץ עובדים על redhat .. אולם אם יש למשתמשי קצה רגילים שמחפשים סביבת עבודה גרפית יכול להיות שמנדרייק מומלצת יותר. אגב בארץ גם אצל משתמשי הקצה redhat "לוקחת בגדול"..אתה בסה"כ יכול לבחור במה שבא לך מכוון שקיימת תאימות מלאה ...

למעלה