חסיד שוטה
שלושה חסידים התוכחו ביניהם, רבו של מי גדול יותר בניסים ונפלאות. אמר הראשון - פעם, נסענו בעגלה מעיירה לעיירה, יום שישי אחה"צ היה והשבת מתקרבת. הגענו לנהר גדול שעלה על גדותיו ולא יכולנו לעבור. נבהלו כל החסידים, שמא נצטרך לבלות את השבת בדרך, בלא מזון, בלא בית כנסת וקריאה בתורה. רק רבנו לא נבהל. נשא ידו, זעק "נהר מפה ונהר משם" . שקטו המים ואנו עברנו באמצע. אמר החסיד השני - זה כלום, אנחנו עברנו מעיירה לעיירה עם רבנו, יום שישי אחה"צ היה. שבת מתקרבת, והעגלון טעה בדרך באמצע היער. כולם נבהלו, רק רבנו, נשא ידו ואמר - "יער מפה ויער משם" התרחקו עצי היער ואנחנו מצאנו את דרכנו לעיירה לפני כניסת השבת. צחק החסיד השלישי ואמר - זה כלום לעומת מה שיכול רבי שלי לעשות - פעם נסענו מעיירה לעיירה, העגלון לא מיהר וההסוסים היו עצלים. כבר יום שישי בין השמשות ושבת עתידה להיכנס בכל רגע. נבהלו כל החסידים. אך רבנו לא איבד את עשתונותיו. קם ופקד - "שבת מכאן ושבת משם" וואנחנו עברנו באמצע ...........
ולמה המשל דומה ? לחסיד השוטה, במשוכנע שרק מה שלמד לפני רגע, הוא הנכון. מזלזל הוא בכל מה שטרחו ועמלו רבים לפניו. משובנע הוא שרק הרבי (ההפצה) שלו תביא גאולה לעולם
רק השבוע, עזרתי לשני חברים מלומדים להתקין לינוקס. האחד מפתח תוכנות ב- C והשני, פיזיקאי גרעיני ידוע בעולם, מוכן לעבוד רק ב"פורטראן" הסתבר לי שעבור המפתח ב- C ה- M המנדריק עדיף. ואילו לגאון הפיזיקה, דווקא ה- "קלדרה" שאולי לא שמעת עליה, התאימה. אתה מזכיר לי את אותם "חוזרים בתשובה" שלפתע "גילו את האור" ומטיפים לכל, הן ל"דתיים וותיקים" כאילו אינם דתיים מספיק. והן לחילונים על "חטאיהם" הנוראים
של נעליך מעל רגליך, לפני שאתה ניגש פה להשמיץ ... ושתהיה לכולנו שבת שלום