דורון אופק

matam haifa

New member
דורון אופק

אתם בטח יודעים ומסכימים שדורון אופק הוא ה- ידען בתחום הלינוקס (מבלי לפגוע באחרים) למרות שהוא בקריזה עלי, הייתי מעוניין ויסכימו איתי כולם, שהוא יתקין ELX ויריץ בדיוק מה שעובד על הרד-האט שלו. אם זה לא יעבוד, אני פורש מהפורום הזה לאלתר! בהצלחה

cmand

New member
בהתחלה זה נשמע דיי חוצפה, אבל......

אם באמת זה לא יעבוד אצלו טוב.. זה שווה את הניסיון בשביל שתפרוש מהפורום

mavor

New member
אני לא דורון

אבל יש ל ELX בעיות אם VMWARE גירסת מפתחים (שאין ל MD 8 ו RH7) זהוא ביי להתראות סלמת אסטה לויסטה אריבדרצי נדב

matam haifa

New member
נו.. חבר´ה, אתם רואים!

עם איזה בעיות מתעסקים האנשים... זה אומר שאין בעיות! אגב, שכחת לומר שה-WINE עובד פיקס, ללא שום קינפוג או שינויים! תהיה רציני יותר בזמן שאתה טוען ש-ELX "לא משהו"

חס וחלילה ..

אני לא מתיימר להיות ה"ידען" בתחום הלינוקס - ואני אומר את זה בשיא הרצינות ... יש לא מעט אנשים (בארץ , אני לא מדבר על חו"ל) שיודעים יותר ממני , בנקודות שונות במערכת . יש המון אנשים שעובדים ומכירים את התחום יותר ממני - כתוצאה של שנים רבות יותר או זמן מחשב גדול יותר על המערכת .. אני מבקש לא לתת לי תארים כאלו ואחרים , נכון אני מכיר קצת את המערכת , אבל אני גם יודע שיש לי עוד המון המון ללמוד .. בסה"כ מה שאני כן מנסה לעשות זה לעזור קצת לאלו שנכנסים לסביבה הזאת - במסגרת הזמן הפנוי שלי .. כמובן שהייתי שמח להיות "אלוף העולם בלינוקס" אבל אני לדעתי עדיין לא מתקרב להיות "אלוף השכונה בלינוקס" ... בקיצור - עזבו אותכם מתארים כאלו ואחרים .. בקשר לאתגר .. אני ישמח לנסות את ההפצה .. אבל אני לא רוצה את התנאי שאתה לא תהיה בפורומים - לי דווקא יש תנאי אחר .. אם אני מוצא שם בעיות .. אתה בחצי שנה הקרובה לומד את המערכת עצמה ולא את הממשקים הגרפיים .. (תאמין לי שאחר כך אתה בעצמך תראה כמה "גדול" העולם הזה..) - מה אתה אומר ?? ואגב, אני לא עצבני על אף אחד באופן אישי .. אני רק לא רוצה שכל אלו שעובדים עם המערכת חודשיים שלושה .. יבלבלו את אלו שעובדים עם המערכת שבוע וחצי .. אני חושב שגם אחרי שנתיים - שלוש על המערכת יש עצות שכדאי מאד להיזהר מלתת אותם ..
דורון

הראל

New member
חסיד שוטה

שלושה חסידים התוכחו ביניהם, רבו של מי גדול יותר בניסים ונפלאות. אמר הראשון - פעם, נסענו בעגלה מעיירה לעיירה, יום שישי אחה"צ היה והשבת מתקרבת. הגענו לנהר גדול שעלה על גדותיו ולא יכולנו לעבור. נבהלו כל החסידים, שמא נצטרך לבלות את השבת בדרך, בלא מזון, בלא בית כנסת וקריאה בתורה. רק רבנו לא נבהל. נשא ידו, זעק "נהר מפה ונהר משם" . שקטו המים ואנו עברנו באמצע. אמר החסיד השני - זה כלום, אנחנו עברנו מעיירה לעיירה עם רבנו, יום שישי אחה"צ היה. שבת מתקרבת, והעגלון טעה בדרך באמצע היער. כולם נבהלו, רק רבנו, נשא ידו ואמר - "יער מפה ויער משם" התרחקו עצי היער ואנחנו מצאנו את דרכנו לעיירה לפני כניסת השבת. צחק החסיד השלישי ואמר - זה כלום לעומת מה שיכול רבי שלי לעשות - פעם נסענו מעיירה לעיירה, העגלון לא מיהר וההסוסים היו עצלים. כבר יום שישי בין השמשות ושבת עתידה להיכנס בכל רגע. נבהלו כל החסידים. אך רבנו לא איבד את עשתונותיו. קם ופקד - "שבת מכאן ושבת משם" וואנחנו עברנו באמצע ...........
ולמה המשל דומה ? לחסיד השוטה, במשוכנע שרק מה שלמד לפני רגע, הוא הנכון. מזלזל הוא בכל מה שטרחו ועמלו רבים לפניו. משובנע הוא שרק הרבי (ההפצה) שלו תביא גאולה לעולם
רק השבוע, עזרתי לשני חברים מלומדים להתקין לינוקס. האחד מפתח תוכנות ב- C והשני, פיזיקאי גרעיני ידוע בעולם, מוכן לעבוד רק ב"פורטראן" הסתבר לי שעבור המפתח ב- C ה- M המנדריק עדיף. ואילו לגאון הפיזיקה, דווקא ה- "קלדרה" שאולי לא שמעת עליה, התאימה. אתה מזכיר לי את אותם "חוזרים בתשובה" שלפתע "גילו את האור" ומטיפים לכל, הן ל"דתיים וותיקים" כאילו אינם דתיים מספיק. והן לחילונים על "חטאיהם" הנוראים
של נעליך מעל רגליך, לפני שאתה ניגש פה להשמיץ ... ושתהיה לכולנו שבת שלום

matam haifa

New member
נחמד. ועכשיו שאלה

התקנתי כבר תוכנות על ELX גם מהסידי של מנדריק וגם מהסידי של רד-האט. עכשיו התקנתי מהסידי של רד-האט את Licq , ההתקנה עברה חלק, אבל איפה זה נימצא ואיך מפעילים את זה? עשיתי חיפוש: find // -name licq.* (כמובן שה * לא במקום הנכון) ואכן יש קבצים. איך מפעילים עכשיו את ה-Licq ??? תודה

voguemaster

New member
פיסיקאי גרעין שעובד בפורטרן ???

הוא חייב להיות עתיק מאוד, כי עד כמה שידוע לי (ולעניות דעתי הצנועה, סטודנט לפיסיקה שכמותי) מלמדים קצת C בתואר ראשון בפיסיקה
סתם, הוא לא עתיק. מי זה ? (ד"א, לא מהתואר למדתי C...
) אלי

מול

New member
שלמדתי שנה ראשונה הנדסה

(כן רק ראשונה ) גם למדתי פורטרן (אומנם 90,ז"א לא הישן של 77 והקודם שאני כבר לא זוכר איזה שנה ) למעשה זו הייתה השפה הראשונה שלמדתי. דווקא שפה חביבה. וזה היה ב 98 . שנתיים אח"כ עברו ל C .

הראל

New member
נכון. הוא "עתיק" ../images/Emo22.gif

האיש אינו איזה "מלמד". הוא עוסק בדברים האמיתיים ... שאלתי אותו מדוע דווקא "פורטראן" והוא נתן לי 3 תשובות 1. לדעתו זו השפה הטובה ביותר לפיתוחים בנושאים מתמטיים ופיזיקאיים. 2. הוא לא יודע טוב C 3. זו השפה בה הוא משתמש משך שנים רבות לפיתוחי אפליקציות עבור עצמו. ולכן הוא מכיר אותה טוב. גם אני טענתי שהיא מיושנת. אך הוא אמר שמצא שיש גרסאות חדשות שלה. ביחוד גרסאות המתאימות ללינוקס ויוניקס. עוד דבר מעניין, האיש פיתח לעצמו, משך שנים רבות, אפליקציות "פורטראן" דווקא ב"מקינטוש". בזמן האחרון ניסה על "מיקרוסופט" והתיאש. הוא טוען שהמערכת קורסת גם עם החומרות החזקות ביותר.

voguemaster

New member
ידוע

אף מדען לא עובד עם MS בכל מה שקשור בתחום המחקר. זאת מערכת הפעלה נחמדה מבחינה גרפית, די נוחה וזהו בערך. לחישובים וכל מיני דברים אחרים, רק יוניקס, ככה זה
אלי

למעלה