דורית אורגד ב-
אנשים

דורית אורגד ב-../images/Emo43.gif אנשים

ד"ר דורית אורגד, כלת פרסים ספרותיים רבים והאישה שמאחורי ספרים דוגמת "קצינת אימוץ", "ידידות במבחן", "חברתי טיקה" ועוד, תתארח החל מהשעה 17:00 בפורום ספרות לילדים ולנוער, תשיב על שאלות הגולשים ותספר על ספרה החדש "חברים, תופים ואקדח". בואו לשאול את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=848&MessageId=140224979

צונית

New member
מעתיקה את ההודעה גם לפה - מדבקות אוורה ../images/Emo53.gif

אני יודעת שזה לא קשור לפורום אבל בכל הפורום האחרים אני יכולה למות בזמן שאני מחכה לתשובה, אין קול ואין עונה בשום מקום
יש פה מישהי שמשתמשת במדבקות אוורה? בהמלצת רופאת הנשים שלי (שעובדת שוב רק ביום ראשון אז אני לא יכולה אפילו להתקשר להתייעץ עד אז) התחלתי אתמול להשתמש במדבקה במקום בגלולות. הדבקתי באזור הגב העליון והכל היה סבבה ב12 שעות הראשונות. היום בשעות הבוקר התחלתי להרגיש ממש מוזר, שום דבר לא כאב לי אבל פשוט הייתה לי הרגשה פיזית מוזרה בגוף. שעה-שעתיים אח"כ התחיל לכאוב לי כל הגוף והוא כואב עד עכשיו. כל הגוף שלי רגיש כזה וחלש, כאילו יש לי חום או משהו. פייר? קצת נלחצתי מישהי פה יכולה לומר לי אם זה בד"כ קורה כשמתחילים? זו תקופת הסתגלות או שהגוף שלי מסמן לי שמשהו לא בסדר? קראתי את העלון הזה אבל הוא מתאר את כל המכאובים והתחלואים הקיימים ביקום בתור תופעות לוואי, רק כדי לכסות לחברה את התחת. אין לי מושג מה באמת אמור להיות והרופאה בעיקרון אמרה שאמור להיות לזה פחות תופעות לוואי מלגלולות... אשמח לכל מידע שיש לכן...

mgirl

New member
אני משתמשת

וזה לא קרה לי, אבל בעצם אולי יכול להיות שכן. הסיבה שעברתי למדבקות מלכתחילה הייתה שהגלולות גרמו לי לבחילות קשות, אז אולי כבר הייתי כ"כ רגילה להרגיש רע שלא שמתי לב. בכל מקרה, זו נשמעת לי כמו תופעת לוואי די רגילה, אבל אם זה ממשיך נניח, שבועיים, או מחמיר, אפשר תמיד להתקשר לרופאה ולשאול... אגב, סתם באופן כללי, המדבקות בהחלט גרמו להקלה בבחילות והן מאוד נוחות לי. בגדול אני מרוצה.

Camden

New member
מוכר...

אני לא יודעת אם ככה זה באמת אמור להיות אבל כשאני השתמשתי בזה השלושה חודשים הראשונים היו נוראיים.. לא עם מה שאת פירטת אבל בהחלט הייתה לי במיוחד הרעה (יכול להיות שהמצאתי עכשיו מילה?
) במצבי רוח והחזה שלי כאב בטירוף! אחרי שלושה חודשים אבל, בדיוק כמו שכתוב, הכל נעלם... השתמשתי בזה די הרבה זמן (כמה שנים טובות) ככה שאם את צריכה עוד עצות או משהו בסגנון את מוזמנת לשלוח לי מסר
שיהיה בהצלחה עם זה!

צונית

New member
תודה בנות יקרות ../images/Emo24.gif

תודה על התגובות, הרגעתן אותי ועזרתן לי מאוד! אני מעריכה את זה ממש. תמיד בפורומים לשאלות הכי חשובות קשה לקבל תשובה
מליון תודות!

foggy night

New member
יקירתי היקרה

תעשי לי ועצמך טובה ותתיעצי עם רופאת נשים מטעם קופת החולים שלך. לא נראה לי הגיוני שאין דרך לדבר עם הרופאה שלך במצבי חירום...

muesli

New member
../images/Emo45.gif

גם קופות החולים מחזיקות בנושא הזה "מיון נשים" בסניף שמתעסק בזה, שיקבל אותך לנושאים דחופים גם אם הרופאה שלך לא עובדת (וגם בשישי בבוקר)

סקרמנטה

New member
מיון נשים/ מוקד חירום - זה לא בחינם...

לפחות לא במכבי. כבר עדיף להתייעץ עם רוקח, או מקסימום רופאה חילופית מטעם קופ"ח.

muesli

New member
לא מיון בבי"ח

זה לא מיון בבית חולים, ולא מרפאת-מוקד-חירום. אלא במרפאת נשים יש להם תורנות של רופא שנותן מענה למקרים דחופים בנושאים הללו, בד"כ בשעות הבוקר.

סקרמנטה

New member
התכוונתי למיון/ חירום של מכבי, לא של בי"ח :)

לא יודעת איך זה בקופ"ח אחרות. במכבי אין דבר כזה מיון נשים, ואם יש אז זה רק במוקד החירום שלהם. וגם אין דבר כזה מרפאת נשים (אולי בישובים קטנים יש). לכל רופאה יש מרפאה שזה בעצם משרד כמו אצל כל רופא אחר במכבי. כשהיא מסיימת את יום העבודה היא נועלת אחריה... והמרפאות האלה פזורות ברחבי העיר/ הארץ, חלקן בפני עצמן וחלקן כחלק ממרכז רפואי שמרכז רופאים בתחומים שונים. במקרים דחופים אפשר להתייעץ טלפונית עם המוקד של מכבי (24 שעות ביממה). אגב, לפי התיאור שלך אני מניחה שאת בקופ"ח כללית...

סקרמנטה

New member
שמחה שנרגעת :) ברוך השם

ועצתי בענין, אם הרופאה לא ניתנת להשגה, הכתובת הבאה היא הרוקח בבית המרקחת. בכל מה שקשור לשימוש בתרופות ועזרי ריפוי, תופעות לוואי וייעוץ - הרוקח אמור לדעת יותר מהרופא :) זה בדיוק התפקיד שלו, לא רק למכור אלא גם לענות לשאלות טלפוניות.

למעלה