דורס יום לזיהוי

rongill

New member
דורס יום לזיהוי

צולם אתמול מעל ברכות הדגים שליד עין אפק בקריות.

האם גם זו דאיה?

נצפתה מרחפת במקום מעל צוקי נתניה, כנראה מחפשת ארוחת ערב (שעת שקיעה)

Goosander

New member
בז מצוי

מה זה דאיה? בכל אופן הציפור בתמונה היא בז מצוי.

RedBishop

New member
בדיוק..

מה שאני מתכנן לקנות ! גם אותה עדשה, עשית אותי אפילו עוד יותר שמח !

../images/Emo6.gif בבקשה, שיהיה במזל טוב!

תאמת אם התחביב שלך זה טבע ובמיוחד צפרות הייתי ממליץ לך בחום לשקול לקנות את הסיגמה 50-500 (קוראים לה בד"כ גם bigma= big sigma) או את הקנון 100-400L IS שהיא עדשה איכותית מהליגה הראשונה של קנון עם מייצב תמונה.

צלמניה

New member
מצטרף להמלצה של "ילד חורף"

תמיד כשמצלמים ציפורים, חסר עוד קצת מ"מ לעדשה. עדשת ה Bigma עדשה מצוינת יש עוד 2 עדשות טובות קנון 100-400IS עדשה מצוינת אבל מאוד יקרה סיגמא 80-400OS עדשה מצוינת וקצת פחות יקרה (אופטית מעולה) אני אישית משתמש בסיגמא 80-400OS

RedBishop

New member
תודה על ההמלצות !

אבל.. תראו איזה עולם מוזר, מאז שכתבתי את ההודעה, שוב שיניתי את דעתי.. כרגע אני חושב יותר על קניית המצלמה החדשה של PENTAX : ist DS, שאמורה להיות באותו מחיר של ה300D פלוס-מינוס. בכול מקרה, כשאני אתאפס על עצמי, אני אזכור את מי לשאול לגבי עדשה נוספת. ושוב תודה.

צלמניה

New member
תחשוב טוב לפני הקניה

כשאתה קונה מצלמת DSLR אתה קונה טכנולוגיה בדרך גוף המצלמה מתחלף כול תקופה, הטכנולוגיה מתקדמת וכו' אבל העדשות (האופטיקה) נשארות ובדרך כלל עדשה טובה עולה יותר מגוף המצלמה. בפנטקס, יש כמות מצומצמת יחסית של עדשות שהם די יקרות בקנון יש עדשות ולדעתי גם יותר טובות ויש של סיגמא, טמרון וכו'

RedBishop

New member
תראה...

לפני חודשיים החלטתי לקנות מצלמה, מאז, באופן עקבי, אני מחליף פעמיים ביום בין ה D70 ל 300D, ועכשיו יש גם את ה IST DS של PENTAX. החלטתי לדחות את הקנייה עד דצמבר כדי להמנע מקנייה פזיזה. אבל אני פשוט לא מצליח להחליט !! חשוב אולי לציין שאין לי מושג ירוק בצילום, אבל הצילום נראה לי חבר טבעי של צפרות. בכל מקרה, נושא העדשות שאתה מעלה הוא באמת נושא שלא התעקבתי אליו הרבה... נראה לי שאני פשוט צריך לעשות הגרלה...

צלמניה

New member
על תעשה הגרלה - תבדוק ותחשוב

למטרת צפרות וצילום ציפורים אתה צריך עדשת זום לאלו מצלמות יש עדשות כאלו -קנון וניקון לפנטקס יש עדשה של סגמא פחות ארכות טווח (70-300 APO שטובה גם לקנון וניקון) מה האיכות האופטית של העדשות (לקנון עדשה מדהימה 100-400L) מהירות של הפוקוס של העדשות (שוב הקנון 100-400L לוקחת ובגדול) אם יש מצלמה, מה אם צילום משפחה, נוף, טבע למי יש עדשות טובות ואיכותיות (בגדול לכולם) מה המחיר של עסקת חבילה תבחר מצלמה, תגדיר סוגי עדשות שאתה צריך ותבדוק מחירים בגודל הכי זולה (לדעתי) קנון ואחריה ניקון ובסוף פנטקס מה יהיה בעוד שנה, שנתיים ועכשיו טכנולוגיה, צילום ציפורים למרחק, דורש לפעמים תכונות נוספות של המצלמה כמו נעילת מראה (למנוע רעידות של הצלמה בזמן הצילום עם חצובה) מי עומד מאחרי המצלמה (לדוגמא ה CCD של פנטקס הוא בעצם של ניקון) מקווה שלא סיבכתי אותך, אבל הדבר לא פשוט ואתה גם רוצה לצלם ציפורים - קצת יותר מסובך

RedBishop

New member
המון תודה....

אני מקווה שאתה נשאר פה, כי יש לי המון שאלות.... תראה, ה 100-400L היא הרבה מעבר לתקציב שלי, אני רוצה להתחיל עם משהו שיאפשר לי להתאמן, לבחון את היכולת שלי ולהחליט האם אני באמת רוצה להמשיך, ואז להשלים את סכום הקניה עם עדשה רצינית נוספת. בתור התחלה, אני אקנה את ה Sigma 70-300 APO II, שמחירה סביב ה 180$ (ולא 1300$+- כמו העדשות האחרות שהמלצתם). עכשיו, השאלה כאן היא איזה גוף לבחור, מכיוון שגוף של CANON עולה סביב ה 800$ והגוף של PENTAX יעלה סביב ה 900$, קשה לי להבין למה עדיף לקנות דגם ישן יותר, הדגם של PENTAX הוא דגם שבהכרח יוצא לאחר שיפוצים ושיפורים שנלמדו בין השאר מהCANON שמולו הוא אמור להתחרות. לדוגמא: ISO עד 3200, קטן מאוד (מאוד!), מסך תצוגה של 2.5" ובטח עוד דברים שאין לי מושג מה הם אומרים. ....... תראה, אני בבעיה, אני צריך להחליט על משהו שאין לי מושג בו, אבל גם לא יהיה לי מושג בו אם אני לא אחליט ! לגבי עדשות, מצאתי באתרים רבים ביקורות טובות מאוד לגבי עדשות PENTAX, וגם המחיר שלהם היה בסדר (ה 400MM PRIME הייתה יותר זולה מה 100-400 של קנון). לגבי מבחר, מכיוון שאני צריך בסופו של דבר רק 2-3 עדשות טובות, נראה לי לא רלוונטי עם יש לחברה 50 עדשות או 20, אבל אולי אני מפספס משהו. אשמח לשמוע על כל טיעון נוסף שיכול לעזור לי לסיים את הדיון בעניין. ושוב, המון תודה על הזמן!

צלמניה

New member
יש כמה שמוכרים 300D משומשים

כנראה עוברים ל 20D והמחירים טובים וניתן לקבל עדשות וכל מיני תוספות למצלמה ולאחר שתקנה, יש עידכון לקושחה של המצלמה (תוכנה פנימית של המצלמה) אמנם פירטית אבל עובדת טוב מאוד שנותנת הרבה תכונות נוספות למצלמה כמו נעילת מראה (שבניקון אין) שים לב שגם מוכרים עדשות סיגמא טובות במחירים זולים מאוד http://www.jugend.co.il/phpbb2/viewforum.php?f=4

insomni

New member
תמונה נהדרת!!!

הציפור כפי שנרשם הנה בז מצוי, אפילו ניתן לומר בקלות שזהו זכר - ע"פ הראש האפור כחלחל לנקבה ראש חום כצבע הגב. לגבי הדיה - השם מופיע בתנ"ך בספר דברים ברשימת העופות האסורים במאכל "ואת האיה ואת הדיה למיניה" בעברית השם מתייחס לציפורים מהסוג Milvus ואילו בנות דודתם מהסוג Elanus נקראות דאה. לכן השם דאיה הינו פשוט שגוי...

insomni

New member
דיה שחורה - בעיות המזרח

הציפור היא אכן דיה שחורה,מהתת מין המזרחי וכדאי אולי להרחיב קצת ולומר כמה מילים על הבלבול העלול להווצר לצפר מתחיל בין הציפור שהוא רואה לבין המגדיר. ברוב המגדירים הדיה השחורה נראית כהה לחלוטין מלמטה - במגדיר מפה החדש (מומלץ בחום!) ישנו ציור של פרט מזרחי בעל חלונות כנף לבנים (למטה שני משמאל במעוף) רב הדיות השחורות בארץ הנן מתת מין זה. לצפר המתחיל לאחר שזיהה שמדובר בדיה (זנב ממוזלג וארוך, גודל בינוני, כנף ארוכה ולפעמים ה"שבר" לאחור של הכנף) עלולה לקפוץ לראש דיה אדומה לציפור בתמונה לדוגמא יש בטן חומה אדמדמה.. וחשוב לדעת שבארץ הדיות השחורות שונות מבאירופה ומן המגדיר. דיה אדומה רק לציון הנה נדירה ביותר! - גדולה יותר מן השחורה, זנבה ממוזלג בצורה ניכרת יותר, צבעה הכללי הינו חום אדמוני יותר, ראשה אפרפר ובמבט מלמטה סוככות הכנף שלה (שפת התקיפה) אדמדמות חומות,ופס בהיר צהבהב בקצה סוככות התת כנף בבסיס האברות.

razyho

New member
תודה

האמת היא שלפי הזנב חשבתי דיה אבל בגלל הצבעים לא הסתדר לי עכשיו הכל ברור

למעלה