המון תודה....
אני מקווה שאתה נשאר פה, כי יש לי המון שאלות.... תראה, ה 100-400L היא הרבה מעבר לתקציב שלי, אני רוצה להתחיל עם משהו שיאפשר לי להתאמן, לבחון את היכולת שלי ולהחליט האם אני באמת רוצה להמשיך, ואז להשלים את סכום הקניה עם עדשה רצינית נוספת. בתור התחלה, אני אקנה את ה Sigma 70-300 APO II, שמחירה סביב ה 180$ (ולא 1300$+- כמו העדשות האחרות שהמלצתם). עכשיו, השאלה כאן היא איזה גוף לבחור, מכיוון שגוף של CANON עולה סביב ה 800$ והגוף של PENTAX יעלה סביב ה 900$, קשה לי להבין למה עדיף לקנות דגם ישן יותר, הדגם של PENTAX הוא דגם שבהכרח יוצא לאחר שיפוצים ושיפורים שנלמדו בין השאר מהCANON שמולו הוא אמור להתחרות. לדוגמא: ISO עד 3200, קטן מאוד (מאוד!), מסך תצוגה של 2.5" ובטח עוד דברים שאין לי מושג מה הם אומרים. ....... תראה, אני בבעיה, אני צריך להחליט על משהו שאין לי מושג בו, אבל גם לא יהיה לי מושג בו אם אני לא אחליט ! לגבי עדשות, מצאתי באתרים רבים ביקורות טובות מאוד לגבי עדשות PENTAX, וגם המחיר שלהם היה בסדר (ה 400MM PRIME הייתה יותר זולה מה 100-400 של קנון). לגבי מבחר, מכיוון שאני צריך בסופו של דבר רק 2-3 עדשות טובות, נראה לי לא רלוונטי עם יש לחברה 50 עדשות או 20, אבל אולי אני מפספס משהו. אשמח לשמוע על כל טיעון נוסף שיכול לעזור לי לסיים את הדיון בעניין. ושוב, המון תודה על הזמן!