דורש הסבר

TheLittleDevil

New member
דורש הסבר

היי. יש לי שאלה מאוד משמעותית. האבולוציה במהותה התפתחה מחומר אחד, משמע כל היצורים קרוצים בסופו של דבר מאותו החומר. עכשיו, אני יודע שיש טענה שאומרת שהיצורים התפתחו ביחס לסביבה בה הם חיו, אך כיצד למשל התפתחו היצורים השונים למטילי ביצים, יונקים ודגים? כיצד השתנה המנגנון הביולוגי הזה של בעלי חיים כמו הכריש בניגוד לדולפין? הרי שניהם חיו באותה הסביבה(הים), מה גרם לכריש להצמיח שיניים חדות ולדולפין לאבד את שלו? תודה.

תשובה חלקית

כל היצורים החיים התפתחו מיצור חד תאי אחד. היצור הזה הכפיל את עצמו וכך התרבה. מאוחר יותר הוא התרבה על ידי זיווג של זכר ונקבה מעצמו. אני לא יודע ממש להסביר את זה אבל המומחים יסבירו לך הרבה יותר טוב. בקשר לדולפין ולכריש- הכריש הוא דג. הדולפין הוא יונק שחזר לחיות במים. החזרה שלו למים היתה בתהליך הדרגתי אבל במשך הדורות הוא יצר לעצמו סנפירים ושינה את גופו שיתאים למים. כיום הוא נראה דומה מאוד לכריש. לדולפין יש שיניים גם אבל הן משמשות לתפיסת דגים קטנים. הכריש בניגוד לו צריך שיניים גדולות יותר בשביל לנגוס בבשר גדול ולכן הן התפתחו אחרת.

Caligola

New member
ברוך הבא TheLittleDevil..

תוצאות תהליך ההתפתחות אינם ידועים מראש בהנתן תנאים מסוימים, ו"המנוע" של הברירה הטבעית מורכב משני חלקים: א. Variation - שונות בתוך האוכלוסיה. ב. Selection - ברירה של הפרטים המוצלחים יותר. מכוון שמקורות המזון בטבע הם מוגבלים קיימת תחרות בין בעלי החיים בטבע ולכן לא כולם יוכלו לשרוד ולהעמיד צאצאים לדור הבא, ואלה ששורדים הם בעלי התכונות הטובות יותר, כאשר בעלי התכונות השליליות יוצאים מהמשחק.. השונות נוצרת ע"י שינויים רנדומלים בחומר התורשתי כתוצאה מטעויות העתקה בזמן שכפול התא, מכוון שהשינויים עצמם הם רנדומלים אין שום כיוון אליה ההתפתחות תשאף. בעלי החיים מתאפינים באדפטציות שונות המאפשרות להם לשרוד, ברגע שהכריש התפתח להיות טורף אימתני זה כבר פחות "משתלם" עבור בעל חיים אחר לפלוש לטריטוריה של הכריש (כי כבר לכריש יש מונופול).. מנגנון נוסף של הברירה הטבעית הוא Genetic Drift (סחף גנטי), כאשר אוכלוסיה של פרטים ממין מסוים נהפכת למבודדת(עקב הפרדה גאוגרפית, כמו: נהר, התקעות על אי וכו') משאר בני מינה היא תתפתח באופן מסוים ובשונה משאר בני מינה, ועקב העובדה שלא יתאפשר במצב זה 'ערבוב גנטי' בין שני האוכלוסיות תתרחש התפצלות של אותו המין לשני מינים שונים. נקודה נוספת אותה ראוי לזכור, שלא כל בעלי החיים חיים באותה סביבה, ולא כל בעלי החיים מאוימים על ידי אותם טורפים, ולא לכל בעלי החיים יש את אותו סוג של מזון בנמצא, ולכן הם יכולים להתפתח באופן שונה בגלל לחץ סביבתי אחר.

למעלה