דורש תגובה!

TheIllustrator

New member
דורש תגובה! ../images/Emo78.gif

אבוקדו - אנא צפו בלינק המצורף. מצאתי את הבניין הבא באתר שפורסם פה בפורום. למיטב הבנתי, זהו בניין מגורים הממקום בב"ש, וברצוני לשאול שאלה. יש פה מישהו שחושב שמבנה התחורים הזה יפה???????? מדוע ישנה תופעה נרחבת בארץ לבנות כמה שיותר מכוער, במיוחד כאשר מדובר במגדלי מגורים??? האם ארכיטקט הבניין הנ"ל עיוור???(עיוור צבעים!? מה זה האדום הדוחה הזה?) לא מובן. גמבה - אנא צפו בלינק המצורף. עוד בניין מאותו אתר. תראו את הבניין הזה - זכוכית מחזירת אור כחולה(עם פסים אופקיים מודגשים), גימור אבן חום-מוקה בשני גוונים, עם חלונות רבועים שקועים. מה הולך פה???????????????????. אני ממש מתייסר לנוכח חוסר הכישרון, הבנאליות, התבניתיות וחוסר המעוף של כ"כ הרבה ארכיטקטים בארץ!!! למה כלללללל מגדלי העסקים החדשים והיקרים נראים זהים לחלוטין??? ראיתם איך הגדרתי את הבניין שבלינק? תראו כמה הוא זזה(!!!) ל... מגדל מילניום מגדל פלטינום בית הראל בניין עורק בניין עוז קבוצת בניינים מרובה באיזור ה"סיטי" של כפר סבא והרצליה ופתח תקווה. (לפחות 8 בניינים) והרשימה ממשיכה וממשיכה.... האם יש פה חוסר כשרון ויצירתיות כה קריטי, עד כי הכל חייב להראות זהה??? ממש זהה!!! פשוט שערוריה!!! מילא היה מדובר באיזה יצירת אומנות(שגם היא הייתה משעממת לאחר 30 פעם), אבל עיצוב כ"כ בנאלי ומשעמם!? למה????????????????? מבקש לשמוע תגובות :)

fireman

New member
היות ואני צילמתי את התמונות הנ"ל

אני אגיב. המגדל הראשון הוא מגדל בית שיאים שאכן נמצא בבאר שבע, בניין של 22 קומות המיועד למגורי סטודנטים וזוגות צעירים ולפיכך בכל קומה יש לא פחות מ10!! דירות הבניין הוא באמת מבין הבניינים המכוערים ביותר במדינת ישראל. הבניין השני הוא מגדל הקניון שתתפלא לשמוע שייך למר עזריאלי הדגול שבבניית מגדלי עזריאלי לא יצר יצירת מופת שנראית טוב יותר מהמגדל הנ"ל שנמצא בבאר שבע. מגדלי עזריאלי מבחינתי ואני בטוח שעוד רבים יחשבו נראה כמו 2 עמודי בטון בצורות שונות ובלי שום שייכות לאיזור ובלי שום קו עיצוב שדומה לשאר הבניינים בסביבה...בקיצור "קוץ בתחת" לגבי הגוון הכחול.....יום אפרורי....

TheIllustrator

New member
מעניין מאד - השכלתי! ../images/Emo98.gif

מאד מעניין וגם הציור הזה חביב - תודה על ההסבר המעניין. :)

TheIllustrator

New member
אז ככה....

לגבי הבניין הראשון - ללא ספק, מכוער עד כאב. אבל בהחלט בניין גדול!(10 דירות בקומה - ענק!) מה שהופך את הכיעור לרב יותר, אגב! לגבי מגדל הקניון. עזריאלי הוא אשף הקניונים הישראלי(כידוע), וממש לא מפליא אותי לשמוע שהקניון בב"ש והמגדל שמעליו הם בבעלותו. ובלי קשר, עלי לחלוק עליך לגבי קביעתך על מגדלי עזריאלי בת"א. כל הקומפלקס, על הקניון הענק, החניון העצום ושלושת המגדלים המופלאים הללו הוא פשוט פרוייקט נפלא ויפהפה המוסיף לת"א יותר מכל פרוייקט אחר בה. זהו סמל יפה של העיר, ולאחר סיום המגדל השלישי, כל הפרוייקט יראה כאילו נלקח מקנדה או ארה"ב - מדהים ביופיו וגודלו!(לעיתים קשה לי להאמין שבנו דבר כזה בארץ) העזריאלים הם מגדלים יפים מאד - מאד מינימליסטים, אולם המשחק בין 3 הצורות, הפרופורציות והגבהים השונים - מחפה על החוסר הפרטים בכל בניין בפני עצמו. אכן, כמגדלים עצמאים, העזריאלים אינם שיא היופי, חרף העובדה שגימור הרשת הוא מאד(!) יוצא דופן ולא מקובל - ולכן גם מאד מקורי(אם כי לא מאד אטרקטיבי, כאמור). ההתאמה לסביבה לא קיימת בהקמת פרוייקט השלום מאחר ומבחינה ארכיטקטונית מדובר בפרוייקט עצמאי ו"שתלטן" - הפרוייקט הוא הסביבה ולא להפך. יתר על כן, אין עוד מגדלים או מבנים משמעותיים בקרבת העזריאלים, כך שעיצובים לא מתנגש עם אף מבנה אחר. לסיכום - פרוייקט השלום על שלל מגדליו(3 במספר), הינו פרוייקט מוצלח ביותר מבחינה ארכיטקטונית ויפה מאד בכל קנה מידה. עטייה - קבל ח"ח על העבודה המופלאה! :) נב. צירפתי אילוסטרציה שהכנתי לפרוייקט המדהים!

Electrolite

New member
אני מסכים בהחלט!

הבניין הראשון בבאר שבע הוא אכן מאוד מכוער ואילו השני הוא באמת מאוד משמעם וחסר ייחוד. יכל להיות כל בניין אחר... בנודע לעזריאלי, אין לי מה להוסיף לגבי מה שאמר TheIllustrator. אני מסכים עם כל מילה!

fireman

New member
מגדלי עזריאלי - סקופ תקשורתי

הפרוייקט לדעתי הוא משעמם ביותר מבחינה ארכיטקטונית וחסר כל אלמנט מיוחד ומרשים למעט המגדל המשולש שגם הוא לא כל כך מקורי אבל מעטים כאלו יש בעולם הפרוייקט הנ"ל קיבל כיסוי תקשורתי רחב היות שההשקעה שהושמה על בניית הפרוייקט הייתה חריגה מאוד בזמן הקמתו מה גם שזה היה הפרוייקט הראשון שהחל את תנופת גורדי השחקים לאחר שמגדל שלום מאיר החזיק בשיא המגדל הגבוה במדינה מזה שנים רבות.... לאחר מכן כוסה הפרוייקט בתקשורת ע"י הציון שהוא הבניין הגבוה ביותר במזה"ת באותה תקופה לאחר מכן שעון המילניום על קצהו של המגדל המרובע מצפה עזיראלי שהיה נקודת התצפית הגבוהה בארץ שגם היא כוסתה תקשורתית הייחוד של הקניון עצמו שהוא נמצא מעל תחנת רכבת הפך את תחנת השלום ל"תחנת עזריאלי" היות והפרוייקט כוסה תקשורתית כל כך הרבה והפך אתר עליה לרגל של מאות אלפי אנשים הפך אותו למוכר ובולט בנוף הישראלי ולפיכך גם ה"יפה" ביותר מה שאני רוצה להגיד כאן זה שהתקשורת ניפחה את הפרוייקט הזה בתקשורת כאילו אני לא יודע מה יש בו, לא מבחינה ארכיטקטונית ולא מקורית כלל וכלל שני המגדלים הקיימים אפורים ומכוערים שלא מתאימים לשאר הנוף הסביבתי ואל תדברו על שבירת קו על מקוריות....... אני בטוח שאם היו מצפים את כל מגדל שער העיר באבן ירושלמית והיו מקנים לו מראה של כותל מערבי בגובה של 240 מטר הייתם אומרים שהוא יפה רק בגלל שהוא 240 מטר....אז תעשו לי טובה אל תיסחפו עם הזרמים מה גם שעל טעם וריח אי אפשר להתווכח, אני לא מוצא בפרוייקט עזריאלי שום דבר מעניין מבחינה עיצובית וארכיטקטונית. במדינת ישראל מאות אם לא אלפי בניינים שהם בהרבה יותר יפים יותר מעוצבים ממגדלי עזריאלי רק שהם לא 50 קומות ולא מקבלים כיסוי תקשורתי רחב...כי הם לא של עזריאלי... נקודה למחשבה

danezeq

Member
לא מסכים איתך בכלל

מגדלי עזריאלי הם בין היפים בארץ - ואני אומר לך את זה דווקא בתור אחד שמבין בארכיטקטורה אני רוצה להזכיר לכל האנשים בפורום הזה שהמושג "מתאים לקו האופק" הומצא בפורום הזה אין כזה דבר גם מגדלי התאומים לא התאימו לניו יורק אם נפעל לפי גישה זו גם מסגד אל אקצא לא מתאים לנוף הירושלמי אין כזה דבר מתאים ולא מתאים וכשמדובר בגורדי שחקים - האמרה הזאת טיפשית הרבה יותר כל גורד שחקים בכל צורה שיבנה בת"א, (כל עוד והוא לא מפלצתי כמו התכניות האלה של גורדי השחקים בני 700 המטר) יתאים לתל-אביב, ובחזרה למגדלי עזריאלי, איפה עוד בעולם ישנם שלושה מגדלים בצורות הגיאומטריות הבסיסיות? תחשוב על זה: אם היית נוסע לך במנהטן ופתאום פוגש בשלושה מגדלים בולטים כאלה? גם שם היית מתלהב! (לא מהגובה) ועוד משהו: לפי דעתי, (תגיבו) אם מגדלי עזריאלי היו במנהטן - הם היו מהווים את אחד הסמלים של מנהטן הפורום הזה נראה לי לפעמים כמו פורום המעטת ערכם של מגדלי עזריאלי אז במיוחד בשבילכם מגדלי עזריאלי יושפלו ע"י המגדלים שיבנו סביבם בשנים הקרובות (אגד,תנובה,כללית, וידיעות אחרונות - שלא מקבל הרבה יחס בפורום הזה ובעיתונות בכלל))

TheIllustrator

New member
לא צריך להיסחף(ב)

גם במנהטן העזריאלים היו נחשבים למאד יפים מקוריים(וגם מאד יוצאי דופן, כפקוייקט!), אבל בשום אופן לא "סמל העיר"... מה שמתאים כסמל לת"א, לא מתאים כסמל לניו-יורק - עם כל הכבוד לת"א כמטרופולין החשוב והמרכזי בעולם!
עם זאת, הייתי מסכים כי העזריאלים היו יכולים להיות סמל(משני בפריז או לונדון), לכל ערי אירופה(בהן פרנקפורט!).

TheIllustrator

New member
לא צריך להיסחף...

החשיפה העצומה לה זכו המגדלים(והיזם, בעקבותם), אינה אלא הליך מתבקש למרכזיותם ולחשיבותם בנוף העירוני התל-אביבי. המגדלים(ללא קשר לעיצובם), ממוקמים, כיום, בטבור של ת"א - מחוברים לכל נקודה מרכזית בעיר ומהווים את גרעין אזור גורדי השחקים המתוכנן, של ת"א. יתר על כן, גובהם הוא עדיין בגדר חריג בנוף הישראלי(#2 ו-#4 בגובהם בארץ), וגודלם העצום הופך אותם כנראה(אם לא לבטח! אני חושב שאני מסתייג ללא צורך), לפרוייקט הפרטי העצום ביותר שנבנה בישראל אי פעם!(לכשיושלמו שלושת המגדלים, יאכלסו אותם כ-15 אלף בני אדם, יום-יום, זאת בנוסף לרבבות שייעברו דרך הקניון כל יום). לגבי עיצובם... א. האם יש(או היו), איזה-שהם מגדלים מרכזיים בעולם עם גימור "רשת"? בהחלט לא! הגימור, מה גם אם לא נאה בעיני אחדים(ואני גם לא "מת" עליו), הוא מאד מקורי. נסו לראות את הבניינים כ"גושים כחולים עליהם הולבשה רשת". ב. אין עוד אף פרוייקט בעולם המאחד 3 מגדלים בעלי צורות כה שונות ומקוריות! למיטב זכרוני, אין בעולם גורדים בצורת פריזמה או גליל מושלמים!(והמרובע, סתם חביב). ג. לכשיושלם המגדל השלישי, הפרוייקט יהיה במלוא הדרו ואין בי ספק כי זהו יהיה אחד מהפרוייקטים היפים והמרשימים בישראל! אנקדוטה לסיום: תכנונו של עטייה לפרוייקט(המקורי, לפני התערבותו של יסקי), נבחר מבין 18 תוכניות מתאר ו-5 תוכניות ספציפיות ל"מרכז השלום". מדוע? זה היה הפרוייקט הכי יפה!(וכן גם יקר מאחרים!) ככה שאם אתם לא אוהבים אותם... נסו לדמיין את מגדל שלום במקומו, לא ממש מרנין, מה? :)

TheIllustrator

New member
תופים בבקשה...

המגדל השלישי בגובהו בארץ הקודש הוא... המגדל, ואופרת הסבון בכיכובו של צביקה פיק בעל שיער הערווה על הראש
- הסיטי טאוור!

Electrolite

New member
LMAO!!!

תודה על התשובה דרך אגב. לא ידעתי שהוא יותר גבוה מהמשולש של עזריאלי. מצד שני, יש הרבה מאוד דברים שאני לא יודע...

TheIllustrator

New member
ובכן ../images/Emo6.gif

ובכן, בגובה של 170 מטר(ללא ספייר), הסיטי גייט עוקף את המשולש בכ-3 מטרים, מה שמקנה לו את תואר השלישי בגובהו בארץ, לעת עתה.

למעלה