דור הולך. דור בא?

yossnet1

New member
דור הולך. דור בא?

ריי צ'ארלס נעמי שמר אריק לביא מרלון ברנדו וזה רק בשבועות האחרונים. מה שלא פחות עצוב ומדאיג זה שלא מסתמנים יורשים ראויים.

תפסיק לדבר כמו איזה זקן טרחן!

תפסיק לדבר כמו איזה זקן טרחן! אנשים מתים ואנשים נולדים כל תקופה תייצר את האמנים שלה ותמלא את החללים של זמנה.

ilovelior

New member
מסכים - באמת זקן טרחן../images/Emo8.gif

אבל תקופה טובה=אמנות טובה. בכל תקופה תהיה אומנות משלה שתתאים לתקופה - אבל יש טעם בלבחון את האומנויות על פני הדורות. מסתמן שהתקופה שלנו לא משהו. נכון שכולם אומרים את זה , ושזה כמו בצבא שתמיד יגידו לך שפעם ופעם היה ככה וככה והחיילים היו ככה וככה. אבל אני לא אומר את זה ברפרוף, אני לא מקובע על העבר בכלל אני אופטימי לגבי העתיד , אבל בתחום הספציפי הזה - לא! אני רק מחפש מילים יפות והאם מוצא? בקושי. חוץ מזה שהבלש הזכיר פה רשימה של אומנים שגם אם נאמר - כולם נולדים ומתים מתישהו - המשפט הזה לא ממש יחול עליהם. באומנות כמו באומנות - חיי האומנות לא שווים לחיי האומן , במיוחד בוירטואוזים שברור שהאומנות חזקה מהגיל. דרך אגב מרלון ברנדו יוצא מהרשימה הזאת - כי תחום המשחק לפי דעתי רק הולך ומשתפר עם השנים. האומנים היום הם הרבה יותר "ברי חלוף" , וכך גם האומנות שלהם , וכך גם מידת השקעתם באומנות שלהם, ביודעם שהם טיפה בים , הם לא משתדלים כמו פעם. האומנות המודרנית מרתקת ויפה מאוד , אבל עוד 100 שנה פיקאסו המשקיען וואן גוך המשוגע יהיו עדיין "יותר" מאנדי וורהול למשל. בקיצור של הקיצור - יש טעם בלבכות אמנים שחלפו להם - את מי נבכה אם לא את האנשים שהיה להם עולם פנימי מפותח מספיק בשביל לעשות עבודה קשה כ"כ כמו שהטלנו עליהם - להיות המראה שלנו?

yossnet1

New member
הוכחת בדיוק את הנקודה שלי!

עם ההמלצה שלך לג'וני על אביב גפן. אם זה ממלא לך חללים...

למעלה