|דושיחתזמון ובאיזה צורה לתת חינוך מיני לילדים

pugile9

New member
|דושיחתזמון ובאיזה צורה לתת חינוך מיני לילדים

נושא שמאוד מעסיק אותי ואת חברותי אותי בתור נערה לימדו על הוסת ואיך לשמור על הגיינה בזמן המחזור לצערינו היום הילדים שומעים על מקרים חריגים בעיקר מהחדשות איך להסביר להם מהי הנורמה ובאיזו גישה אשמח אם תהיה תכנית בנושא.

Rinat 789

New member
זה בהחלט בעייתי

בעיקר שיש הרצאות בבית ספר אשר מצד אחד אמורות לתת חינוך מיני אבל כשמרצים בפני בנים ובנות יחדיו יש כאן סתירה רצינית. צריכים להרצות לבנות לחוד ולבנים לחוד ולא לערבב יחדיו ממש כמו שבספר שבתי קבלה....יש גם התבגרות של נערה אך גם של נער אני בעד תוכנית נפרדת לבנות ותוכנית נפרדת לבנים מה אתם אומרים ?

GnarledCynic

New member
בעיר שגדלתי בה שיעורי חינוך מיני היו נערכים

בנפרד. הגישה לא לגמרי מותאמת, אבל בכל זאת, לא זכור לי שלימדו בנים על מחזור . לא לצד הבנות.

גם לי כך ידוע

דווקא מבחינת המערכת אני יודעת שאכן יש הפרדה בשיעורים מיוחדים על מין, אני אישית כשבתי הגיעה לגיל 12 כמין "התקבלות לשבט" עשיתי לה שיחה פתוחה ללא מבוכה ונתתי לה הסברים מפורטים "יבשים", ביולוגיים על הכל כולל הכל

limorsf

New member
זה אכן נושא חשוב לכן כדאי לתת את המידע

בהתאם לגיל. לא רואה בעיה שילדה מגיל 10 ואילך תדע איך הגוף שלה עובד ביולוגית, מה משמעות מערכת הרבייה, מה זה אומר על התחושות שלה, וכנ"ל על המערכת הגברית. הסתרת המידע גורמת לפחדים/מסתוריות/משיכה/הימנעות כל אחד לחוד וכולם מזיקים. כמו שכל דבר בעולם ההורים מתווכים גם זה תפקידם. ספר - הוא דווקא דרך טובה להימנע מהמבוכה, אבל ככל שהמידע יעבור בטבעיות, כך הסקרנות תיענה. אם שואלת שאלות שאת לא יודעת לענות או לא רוצה, את יכולה להיעזר במישהו אחר שאת סומכת עליו, או אפילו לאמר שזה פרטי (ילדים אם הם מעיזים שואלים את ההורים איך זה אצלם..) התחושה של הילדים כשההורים מדברים איתם היא שאפשר לסמוך עליהם, וגם אם מביך לדבר איתם ההורים לא פוחדים או נמנעים. חשוב שתהיי כנה אבל ספר מכיל מידע שאת מתקשה לדבר עליו. עדיףמאשר בבית ספר, ההדרכות האלה לדעתי לא יעילות ולא נעימות. היו תקופות שבתור פסיכולוגית בבית ספר עשיתי את השיחות האלה, באינטימיות של 10 ילדים בכל מפגש, והיו שיחות מדהימות, אז כהורים הרבה יותר קל ובטח מאד מאד חשוב בהצלחה לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

pugile9

New member
../images/Emo35.gifהמלצה על ספר?

אני גדלתי על הספר מ12 עד 16 שממש לא מתאים לילדים שלנו האם יש לך ספר להמלצה? תודה על כל התשובות .

limorsf

New member
יש המון ספרים, חלקם חדשים, חשוב שתבחרי משהו

שמתאים מבחינתך ומכיל הכי הרבה מידע, כדי שלא תצטרכו לקנות עוד אחד ועוד אחד...

keren kr

New member
אני הייתי בבית ספר דתי

וזכור לי שהייתה שיחת הסבר , מאוד עיניינית על מערכת הרבייה , על הנושאים שצריך להיזהר ועל האחריות שלנו והסבירו לנו גם על נידה וכו' . לדעתי לא הגיוני לעשות את זה עם בנים. ואני זוכרת שהיה לנו זמן לשאלות וענו לנו על כל דבר. אני חושבת שעצם זה שלא נשארה עמימות בנושא , מאוד עזר לנו להיתנהג בבגרות...

Rinat 789

New member
נכון חייבים הפרדה

כל המודרניזצייה הזאת אבדה את הגבול

למעלה