דו"ח ביסוס קרקע

nanad

New member
דו"ח ביסוס קרקע

עשיתם? אפשר קצת פרטים של מחירים.

בינא

Member
יועץ קרקע? גאולוג הנדסי? ההבדלים

יועץ קרקע = יועץ יועץ = אחד שאין לו שום מחוייבות כי הוא נותן עצות, אומנם בכתב, אבל עצות ולכן אם אתם מקבלים את העצות שלו, זב"שכם (זו בעיה שלכם). גיאולוג הנדסי = אחד שמבין בקרקע וגם נותן חוות דעת הנדסיות, אבל יש להן כיסוי ואחריות מקצועית. המלצה - עיזבו את יועצי הקרקע. רובם לא שווים התיחסות, בטח שלא לבניה הפרטית. המלצה חמה - חפשו גיאולוג הנדסי שהוא גם יועץ קרקע. ממנו גם תקבלו חוות דעת אמיתית וגם הסברים מובנים להמלצות שלו. גיאולוג כזה מכיר כל שכבת קרקע במדינת ישראל, כי הוא קודם-כל גיאולוג. המלצה לגיאולוג הנדסי כזה (אין לי מניות שלו רק ניסיון טוב): ד"ר רם בן-דוד 050-5350293 ובמחירים שלו סבירים לחלוטין. בקשו הצעת מחיר

אממממ מוזר

אצלנו חייבים דוח של גיאולוג הנדסאי לצורך ביטוח המבנה אל הגיאולוג פונים רק אחרי שיש תוכניות סופיות אז למעשה זה נשמע הפוך ממה שקורה בארץ, כי אם זה לנתינת בסיס לתכנון הרי שבארץ לוקחים את הגאולוג לפני שבכלל מתחילים תוכניות. מוזר
(או שסתם עשיתי סלט, מה שבהחלט יכול להיות)

ממש לא

מהנדס קרקע אמור לקבוע את סוג הביסוס ועומקו בהתאם לקרקע שעליה יהיה הבית מי שאמור להיות איתו בקשר ישיר הוא מהנדס הבנין שכן הוא זה המתכנן את היסודות. בדרך כלל ועדות מקומיות דורשות ד"ח קרקע כחלק מההגשה לרישוי שזה שלב ראשוני מאוד.

ברור לכם אני מקווה

שאם אני אומרת "אצלנו" - הכוונה היא לספרד ולא... אין כאן צורך בהגשה שכזו, אלא כמו שכתבתי רק לצורך ביטוח המבנה לפי מה שאתה כותב, הטענה הראשונה שלי היתה נכונה- כאן, בספרד עושים זאת רק לאחר שהתוכניות הוגשו לעיריה ואילו בארץ עושים כשלב ראשוני של התוכניות.....

mol3

New member
העיקר שעושים זאת לפני הביסוס

יכול להיות שבספרד מגישים תכנית יסודות אחרי הגשת התכניות. יכול להיות שמגישים תכנית יסודות משוער. אח"כ עושים בדיקת קרקע ואם צריך אז משנים. העיקר שביום שנכנסים לעבוד, יש תכנית ביסוס מעודכנת שמבוססת על דו"ח של מהנדס קרקע. הרי (למי שלא יודע), תכנון קונסטרוקציה מתבצע מלמעלה למטה. זאת אומרת שבשלב הראשון מתכננים את הגג, לאט לאט יורדים למטה, צוברים עומסים. רק בשלב האחרון כשיש את העומסים (כוח אנכי ומומנטים) המצטבר בקצה של כל עמוד מחד, ויש את תסבולת הקרקע מאידך (לפי סקר הקרקע), אפשר ליצור את שיווי המשקל (הפתרון של הביסוס). ולכן, זה ממש לא משנה דבר וחצי דבר במהלך התכנון של הבית כולו, עד לקצה העמודים במפלס הקעקע.

זהו שלא נראה לי

כשאני אומרת תוכניות הגשה, התוכניות כבר כוללות תוכניות קונסטרוקציה וכתב כמויות בדיקת הקרקע היא רק לצורך הביטוח, מי שלא חושב שימכור את הבית בעשר השנים הבאות לא יעשה ביטוח ולכן גם לא יקח בודק קרקע (זה עולה בין 700 ל 1000 יורו...) אגב, עכשיו אחרי שהסברת, נשמע הגיוני שתוכנית קונסטרוקציה מתחילה מלמעלה, אם כי עד היום הייתי בטוחה שזה להיפך

למעלה