דו"ח ביקור בטוואר רקורדס באיילון

דו"ח ביקור בטוואר רקורדס באיילון

פורים שמח לחוגגיו וערב טוב לכולם היום רכשתי לכבוד פורים דיסק אוסף של מרטינו דה וילה בסדרה פוקוס. נשמע לי אותנטי ונחמד, כמו יין ישן. מעבר לזה, המוכרת עליזה הציעה לי והשמיעה לאוזני מס' דיסקים דיסק של מרקו פראו - אותו לא שמעתי - מישהו מכיר אותו? יודע עליו משהו? שמעתי קטעים מדיסק של פאול וינטר ועוד מישהו שאיני זוכר , ושם הדיסק הוא: ימים ברזיליאיים - זהו דיסק אוסף של נעימות נחמדות בסגנון בוסה נובה. כמו כן שמעתי מקצת מדיסק של דניאלה מרקורי. לא מצא חן בעיני כל כך, אך עליזה המליצה לי על הדיסק הראשון של דניאלה -O CONTO DA CITADE מה דעתכם? נעם נעם

Baiano

New member
על דניאלה

אז ככה - כאשר התחילה בקריירת סולו הדיסק הראשון שהוציאה דניאלה היה דווקא דניאלה מרקורי - דניאלה מרקורי (בחו"ל יצא כ"swing da cor") והוא הדיסק שגרם לתחילת פריצתה הגדולה. היא המשיכה עם O CANTO DA CIDADE שהביא להיטים רבים כ - O Canto da Cidade, Batuque, O mais belo dos belos, Só pra Te Mostrar, ו- Você Não Entende Nada. לדעתי כל הדיסקים של דניאלה מומלצים אבל במיוחד אני אוהב את FEIJÃO COM ARROZ ו- Sol da Liberdade. האמת שגם ההופעה החיה טובה וגם הדיסק האחרון שלה Sou de Qualquer Lugar מוצלח לדעתי... אולי יהיה לך הכי טוב לקנות את SWING TROPICAL בתור התחלה כי הוא מעין אלבום אוסף + עוד שירים חדשים ומוצלחים...

eldarinn

New member
אם כבר דניאלה מרקורי

לי יש שני דיסקים שלה ואת זה שאני זוכר את שמו הוא SOL DA LIBERDADE שאני ממליץ עליו בחום. עם שירים שכתב גם קאיטנו ולוזו, AXE והרבה כיף

ofer100

New member
daniela???

חיפשתי את הדיסק של ההופעה החיה של דניאלה מרקורי בחתי יבשת ואפילו בסלבדור לא מצאתי אותו, כך שלא נותר לי להוריד אותו מהרשת. יש למישהו מושג מה שם מדיסק הזה?? תודה עופר

Baiano

New member
daniela - eletrica - ao vivo

דווקא כן ניתן לקנות אותו בסלבדור... ואפילו בזול... אבל אם אתה כבר לא שם אז אתה יכול למצוא באינטרנט באחד האתרים: www.amazon.com www.submarino.com.br www.siciliano.com.br www.americanas.com.br www.saraiva.com.br www.pida.com.br www.somlivre.com.br

המדןור לחיפוש קרובים

לחיר הפורום ערב טוב באותו ביקור בטוור רקורדס התברר לי מפי המוכרת עליזה כי קיטנו ולוזו ומריה בטניה הם אח ואחות. האומנם??? נראה לי שיש לי "בור" ענק בנושא זה. לכן אבקש מיודעי המשפחולוגיה לפרט את את משפחות הזמרים המפורסמים - מי בן של מי וכו ( משפ' זובים, גילברטו, קייטנו ועוד ועוד)נא פרוט מרחב ככול האפשר. תודה מראש. נעם

shellyland

New member
דיברנו על זה כאן פעם

וגם על השיר היפה שכתב לה כשהיה בלונדון ונקרא מריה בטאניה (שאגב, עדיין לא הצלחתי למצוא אותו). משפחתולוגיה נוספת שדיברנו עליה היא של מורנו ולוזו, הבן של... ואחת שלא דיברנו עליה ואני גם לא ממש בטוחה מה הקשר שם היא של ננה קאימי, שנדמה לי שהיא הבת של... אבלכאמור - אני לא בטוחה. גם הבת של זו'או ואשטרוד ז'ילברטו, בבל ז'ילברטו, נכנסה לעסק המשפחתי ועושה עבודה לא רעה בכלל.

Baiano

New member
יש שיר על אמא של קאיטנו

DONA CANÔ "דונה קאנו" (Neguinho do Samba) "כושון סמבה" (דונה קאנו - אמא של קאיטנו) לא אתרגם את כל השיר - רק הקטעים החשובים: Caetano, venha ver aquele preto Que você gosta "קאיטנו בוא תראה את הכושי הזה שאתה אוהב (הכוונה לז'ילברטו ז'יל מופיע בטלוויזיה, לפני שהשניים היו צמד) Dona Canô chamou, eu vou Dona Canô chamou, eu já me vou Dona Canô "דונה קאנו קראה, אני בא, דונה קאנו קראה, אני כבר בא, דונה קאנו" ... ... ... Hoje Caetano e Gil Estão juntos na TV Outro dia Dona Canô disse Caetano venha ver Aquele preto que você gosta Aquele preto que você gosta Aquele preto que você gosta Está cantando na TV "היום קאיטנו וז'יל ביחד בטלוויזיה, יום אחר (תרגום מילולי, הכוונה לזמן קדום יותר) דונה קאנו אמרה: "קאיטנו בוא תראה: הכושי שאתה אוהב שר בטלוויזיה"

giba70

New member
לגבי בבל ז'ילברטו...

חוץ מהאב המפורסם ז'ואו, היא אמה היא מיושה שהבנתי שהיא גם זמרת ידועה, לא מוכרת לי כל כך (נדמה לי שאסטרוד היא אחותו של ז'ואו, לא?) ומעבר לזה, אח של מיושה הוא לא אחר מאשר שיקו בוארקה, כך שהוא דוד של בבל. קשר אחר שלא ברור לי הוא בין ז'ילברטו ז'יל לפלורה פורים, אבל מצד שני אני יודע שהיה גם משהו בין פלורה פורים לאיירטו מוריירה נגן כלי ההקשה הדגול, אז מה קרה שם בעצם?

גדי שבת

New member
כולנו משפחה אחת גדולה

אסטרוד ז'ילברטו היתה אשתו הראשונה של ז'ואו, אך בבל ז'ילברטו היא בתה של אשתו השנייה דווקא – מיושה, שבמקרה היא גם אחותו של שיקו בוארקה. בעצם אני לא יודע מיושה וז'ילברטו היו נשואים, אבל בכל אופן הם ההורים של בבל. מריה בטאניה וקאייטנו ולוזו אכן אחים ולכן מורנו הוא האחיין של מריה לא פחות מאשר הבן של.... ולא רק שקאייטנו כתב לה שיר-מכתב לאחותו מלונדון, הוא היה זה שהעניק לה את שמה. כשהיה בן חמש שאלו אותו הוריו איך לדעתו כדאי לקרוא לאחותו והוא אמר מריה בטאניה על שמו של שיר ידוע. ננה קאימי היא אכן בתו של דוריבל קאימי וגם אחותו של דנילו קאימי ושל דורי קאימי (שימו לב לא דוריבל אלא דורי). כל השלושה מוסיקאים וזמרים ואפילו הוציאו אלבום משותף שבו הם מבצעים שירים של אב המשפחה. מה עוד? פלורה פורים היא אישתו של Airto Moreira (או לפחות היתה אשתו),שגם הופיע איתה הרבה. לא ידוע לי על קשר עם ז'או ז'ילברטו. ואני...

shellyland

New member
לי שלחו אותו מריו

ולא היתה להם שום בעייה למצוא אותו שם.

shellyland

New member
מה יהיה עם המוכרת עליזה?

לא סגרנו שאתה מביא אותה לפורום?

אפשר להביא את הסוס לשוקת אבל

לשלי היקרה שבוע טוב בזמנו נתתי לעליזה את כל הפרטים הרלוונטים, אך הבחורה תמיד אומרת לי שאין לה פנאי וכו' ,שהיא עובדת בשני מקומות וכו' וכו'...ועל כגון דא כבר נאמר: "ניתן להביא את הסוס לשוקת, אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות.." אני מכל מקום, אמשיך לנסות.

למעלה