דו"ח במפרץ של אוטובוס ביום שבת

ishaked

New member
דו"ח במפרץ של אוטובוס ביום שבת

היום (יום שבת) קיבלתי דו"ח בהרצליה על חניה בקטע אדום צהוב (מפרץ של תחבורה ציבורית). תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא יצא חוק שמותר להחנות באזורים הללו שלא בשעות הפעילות? תודה למומחים.

לשיקול דעת השופט

ראתי בעיתון על פסיקה של בית משפט שזיכתה נאשם במקרה שלך. טענתו הייתה שלאור מצוקת החניה בתל אביב החניה במפרץ היה בלית ברירה ולא היוותה הפרעה לתנועה בגלל יום השבת. השופט קיבל את הטענה, אבל בחוק היבש אסור להחנות. זה עניין לשיקול דעתו של שופט בבית משפט , בעירייה מצידם לא יתפשרו על עניין כזה, מעניין מה יגידו פה החבר'ה על הסיכויים במקרה שכזה.

oradom

New member
חשוב לציין כי

פסיקת השופט נכונה לתל אביב ולמקרה בודד אחד. אין להסיק מזה שאפשר לחנות בכל תחנות האוטובוס בכל הארץ בשבת. חוק כזה בטוח שלא יצא. אני בספק רב אם תוכל לבטל דו"ח זה.

הפסק דין הוא עקרוני אם אין פעילות אוטובוס

בשבתות מותר לחנות בכל מקום בארץ ,כוונת השופט היא במידה ואין הפרעה לאוטובוס אין בעייה לחנות וזה הגיוני .

be_roo

New member
רק כדי לסכם. חוק מתיר אין.

מה שיש זו פסיקה של שופט שאינה מהווה פסיקה תקדימית ואינה מחייבת שופטים אחרים. אתה יכול לבקש להשפט ולהעלות את הפסיקה הזו כטיעון, אבל לא חסרים מקרים בהם שופטים חולקים זה על זה.

בפסק דין שיצא לאחרונה מותר לך לחנות בתוך תחנת

אוטובוס שלא בשעות הפעילות .

be_roo

New member
כאמור, פסק הדין הזה לא מתיר כלום

פסק הדין הזה זיכה נהג אחד מעבירה אחת. הוא ניתן בבית דין של ערכאה נמוכה ולכן אינו תקדימי ואינו מחייב שום שופט אחר וודאי שאינו מחייב את הרשויות להפסיק לרשום דו"חות נוספים כאלה.

תגיד ?ומה עם ההיגיון ?יש פה דבר כזה ?

או שנותנים דוח בשביל להראות שנותנים דוח ?פקח טיפש שנתן דוח בשבת לרכב שחונה בתחץ ?כאשר אין תחבורה ציבורית ?אבל מה אפשר לדרוש מפקח או שוטר כבר ?

למעלה