דו"ח ברודט?

דו"ח ברודט?

בזמן האחרון אני שומעת הרבה על דו"ח ברודט אני מבינה שמדובר בהצעה לשינוי במעמד נכי צה"ל אבל לא ברור לי עם גם במעמד החללים ושהוצע גם להכיר באלמנות צה"ל שחיות עם ידוע בציבור כאלמנות צה"ל שנישאו מחדש (שוב ההצעה חוזרת) אני מנסה למצוא אינפורמציה ואני מקבלת הרבה מידע חלקי ולא ברור, בעיתונים ובאתרי החדשות ממש קשה למצוא (שזה מאוד מוזר בעיניי) מישהו יכול לשתף קצת מידע?

ויקי29

New member
דוח ועדת ברודט

סיגל, שלום. מצ"ב קובץ ובו העמודים הרלוונטיים מתוך הדוח העוסקים בהמלצות הוועדה לגבי אלמנות צה"ל. בברכה, ויקי

באמת שלא ברור לי

כתוב שם שלא תהיה פגיעה בחיילי החובה וחיילי הקבע, כלומר נשארנו עם חיילי המילואים ואולי המשרתים בכוחות הבטחון כמו ארגוני המודיעין והמשטרה (אני ממש לא בטוחה) אז מה זה אומר בפועל? מה אחוז ההתאבדויות בין חיילי המילואים? וכמה נפטרים ממחלה באמצע שירות מילואים? לגבי תאונות דרכים, אני מנחשת שהם מתכוונים לתאונות בדרך לשירות או ממנו, שגם לעובדים בשוק האזרחי זו נחשבת לתאונת עבודה (מנסיון אישי
) נשמע לי מאוד לא ברור, מישהו מבין מזה יותר?

almana73

New member
סיגל ועדת ברודט רוצה להעלות שוב את ההצעה

האומללה לשלול מאלמנה עם בן זוג את התגמוליםה"ענקיים" שכל אלמנה מקבלת. מהשועדת ברודט לא יודעת זה שאנו האלמנות לא מפסיקות לתמוך בילדינו גם אם עברו את גיל ה-30 .

כן, זה הדבר היחיד שהם כותבים בצורה ברורה

את כל השאר מסתירים בניסוחים לא ברורים שמשאירים הרבה מקום לפרשנות בעיניי אני חושבת שזה לא רק עניין של תמיכה בילדים, אלא גם חיים בכבוד אחרי אלמנות שאפשר בהחלט להגדיר אותה כטראומתית בדיוק כפי שההתיתמות היא טראומתית גם אם יתום הגיע לגיל מבוגר. לדעתי שינוי כזה ימנע שיקום כי אלמנות יחששו להיכנס לקשרים ארוכים, ומי יכול לקבוע מתי חבר הופך לבן זוג? האם מצפים מאלמנות לדווח למשרד הבטחון על כל דייט ותוצאותיו?

למעלה