דו"ח דברת וחינוך חלופי

אפרתש

New member
דו"ח דברת וחינוך חלופי

מה שחששתי שיקרה - אכן קורה. דו"ח דברת שולל את החינוך הייחודי. הוא גם מציע שכל החינוך בארץ יהיה ברמה ואיכות כאלה שאף אחד לא יצטרך חינוך אחר. מה עושים השלטונות? ממהרים לבטל את החינוך הייחודי, עוד לפני שדואגים לשדרג את החינוך הכללי. במשרד החינוך והרשויות המקומיות מתבצעת עכשו פסילה סיטונית של נסיונות להקמת מסגרות חינוך חלופיות. בעיר מודיעין, "עיר העתיד", חרטה מחלקת החינוך על דגלה את העקרון לבטל את המסגרות הייחודיות. עוד עשר שנים הם יתפלאו לראות איך האוכלוסיה החזקה עזבה לטובת רשויות מקומיות שעדיין דואגות לרווחת התושבים ואיכות החינוך.

יש לי הרגשה שזה החלק היחיד של

הדו''ח שיבוצע אי פעם. או לפחות כמעט היחיד. ממש חוכמת חלם. לא רק שהרעיון לבטל יחודיות חינוכית זר לאעיונות אחרים של הדו''ח שקוראים לאפשרות בחירה בין בתי ספר ואפשרות ליצור שוני בין בתי הספר על ידי חיזוק יכולת המנהל לקבוע מדיניות, אלא גם שהסגירה הוצאה מהקשרה. הר''ח דיבר על סגירת בתי ספר יחודיים לאחר שתהיה להם חלופה הולמת ובמודיעין הם נסגרו מיד. בלי שום חלופה.

ואני ניסיתי להדחיק...

שמעתי אמנם על הגישה של דברת לחינוך אלטרנטיבי אבל טמנתי את ראשי בחול...מה-באמת סגרו את הדמוקרטי במודיעין? יש משהו לעשות בנידון-עצומה או משהו כזה?!? לצערי קבלתי עוד סיבה לייחל להחלפת הממשלה...אוי.

../images/Emo32.gifאין לך מושג כמה כן מתחשק לי

להביע את דעתי על המפלגה המרכזית שבאופוזיציה (או שהייתה באופוזיציה לפני שבועיים) אלא שזה לא יהיה בונה במיוחד. אשמור את דעתי לפורומי האקטואליה.

לא סגרו שום דבר במודיעין

בטח לא את ביה"ס הדמוקרטי. מה שהעיריה החליטה הוא שלא ייפתחו מסגרות אלטרנטיביות חילופיות חדשות, אבל באלו הקיימות לא ייפגעו. ההחלטה הזאת מספיק חמורה כשלעצמה, לא צריך להוסיף לה דברים שלא היו.

אפרתש

New member
כן יפגעו בקיימות

מנסים לפגוע במסגרות קיימות. למשל - על ידי אי הקצאת מבנים + אי מתן אישור למבנים קיימים. (מה שמביא לדרך ללא מוצא - לא תקבל מבנה מהעיריה, ולא תקבל מהעירה אישור לפעול במבנה שמצאת בכוחות עצמך). בימים אלה ממש יש דיונים על כך בעיריה. בשבוע הקרוב או זה שאחריו יהיה דיו ובו יוחלט "מה הקריטריונים להחליט איזה מהמסגרות האלטרנטיביות ימשיכו לפעול".

נושא שרק כאילו לא קשור.

מה הקשר בין חוק בריאות ממלכתי להמלצות דו''ח דוברת? לכאורה שום קשר. למעשה אפשר ללמוד על טיבו של הטיפול הממלכתי והמהפכות שנשמעת יפה ומשאירות נושא שיש להפרידו מהמדינה בידיה. קיראו דיעה על חוק הבריאות הממלכתי ותגישו לי אם התגובה שלי אליה עניינית או לא.

למעלה