דו"ח דייג

דו"ח דייג

להלן דיווח מעט מסודר יותר מזה שמסרתי בצ´אט לגבי הדייג בסופ"ש: האתר - חוף געש/שפיים/רשפון - כ- 100 מ´ דרומית לסירה הטבועה. הזמן - החל מ- 15:30 ביום שישי ועד 10:00 בשבת. המשתתפים - שני חברים ועבדכם הנאמן. הציוד - שלוש חכות זריקה + שתי חכות שני חלקים מלאות + רולרים מתאימים. חוטי מונו בקוטר של 0.30- 0.45 בחכות זריקה, 0.40 - 0.70 בחכות המלאות. הפתיונות - סבידה, קלמרי, גמברי קריסטל וסקומברי (הכי מוצלח) לחכות זריקה וטלויזיות+סרגוסים שימשו כפתיון חי. התפיסות - רובן ככולן סרגוסים. הוצאתי את הדג שמהווה בינתיים את השיא שלי - סרגוס של כ- 800 גרם (לא שקלתי, ומי שמטיל ספק - שיביא משקל וישקול אותו מנוקה). בנוסף עוד כ- 25 סרגוסים במשקלים של 100-150 גרם ועוד אחד של כ- 300 גרם. אגב, אחד מהנוכחים תפס לפני כחודש באותו המקום סרגוס של קילו בערך (היה מדהים לראות אותו יוצא). לסיכום, אם לוקחים בחשבון את מספר השעות הרב, ואת מספר החכות הגבוה מגיעים למסקנה שלא היה קצב מדהים, אבל בשבילי זאת היתה חווית דייג מהנה במיוחד, הן בגלל שקבעתי שיא אישי (לא קשה כשהשיא שלך עומד על 500 גרם) ובעיקר בגלל החברה והאוירה שנוצרת כשמשלבים חוף יפהפה, דייג, מדורה קטנה, בשרים על האש, קפה טוב עם הל ואפילו קצת ג´ק דניאלס (שנגמר מהר מדי). אסף

חץ הכסף

New member
כל הכבוד לוקוס, זה נקרא דייג מקצועי

הציוד שאתה מפרט בהודעה היה של שלושתכם או רק החלק שלך?, באיזה מרחק בערך תפסת את הסרגוס הגדול ועם איזה פתיון? באיזו שעות נתפסו רוב הדגים? או מה היו שעות השפל בתפיסות? האם זרקתם על הסלעים או לחול? אתה יכול לזהות איזה סרגוס בדיוק היא הגדול של ה- 800 גרם והאם זה שחברך תפס לפני חודש במשקל ק"ג אחד היה מאותו סוג? מה גודל הקרסים שתפסו את מירב הדגים? לסיכום, כל הכבוד דיג יפה ומקצועי "הוקוס פוקוס פיפרטוס" סרגוס של 800 גרם בימנו אלה זה הוקוס פוקוס ולא לוקוס פוקוס. חבל שעזבתם את המקום בשעה 10:00 כי הדיג העקרי שם מתחיל ב 12:00 עד 14:00בכל יום. אגב, איכן החניתם את המכונית והאם מצאתם אותה שלמה כשחזרתם אליה? אני שואל כי לכל אורך המצוק מגעש ודרומה עד ארסוף פועלים בשבתות ובחגים פורצי מכוניות המנצלים את העדרות בעליהם היורדים לחוף לשעות רבות. ולכלל חברי הפורום שימו לב, במקום נצפה פעמים רבות צעיר שחרחר ורזה הרכוב על ווספה ומטייל בין החניונים השונים. בחור זה חשוד בעיני ובעיני עוד מספר דייגים וותיקים באיזור, כחשוד בפריצות למכוניות. לא לשכוח שכאשר אתם רואים מכונית או קטנוע (עם ארגז פלסטיק סגור מאחור) העומד על שבילי העפר באיזורים הנ"ל ונהגו יושב ברכב, אל תהססו לעצור לידו ולהביט בו כדי לזכור את תאורו ולבושו וכן לרשום את מספר הרישוי, סוג וצבע הרכב למקרה שתאלצו להגיש תלונה למשטרה על פריצה וגניבה מהרכב.פעולה זו מצדכם עשויה לשאת פירות ולקצר תהלכים אצל המשטרה שכן לרוב הם מעדיפים שתגיעו אליהם עם תיק מפוענח מראש...

עוד פרטים...

חן חן על המחמאות. הציוד הוא של חברי רונן: 1. חכת Target באורך 4.5 מ´ + רולר דאיווה רציני ביותר (עלה לו בערך 1000 ש"ח) עם חוט 0.4 שסוחב 16.2 ק"ג 2. חכת Mitchell שני חלקים פיבר מלא 2.7 מ´ + רולר דאיווה עם שפולה ענקית, חוט Platil בקוטר 0.70 מ"מ (27 ק"ג בערך). 3. בוס קרבון 6 מ´ שלא שימש אותנו לכלום - אנחנו פשוט לא מנוסים מספיק ולא מתים על השיטה. הציוד שלי: 1. חכת Target זהה לזו של רונן (אני קניתי קודם
+ רולר אוקומה מטאלואיד וחוט 0.35 עם כושר נשיאה של 12 ק"ג בערך. 2. חכת Veret פיבר מלא שני חלקים 2.4 + רולר Penn 9500ss עם חוט 0.40, 16.2 ק"ג 3. חכת Lion טלסקופית בסיסית ביותר 4 מ´ עם רולר אוקומה מגרפיט וחוט יו זורי 0.45, 12 ק"ג או יותר. בן דודי מיקי השתמש בה עד שהיא נשברה לו במהלך זריקה. 4. "מיני" חכה טלסקופית קלילה (למרות שהיא מפיבר) באורך 2.60 מ´ (לאחר שהקצה נשבר והיא קוצרה ב- 10 ס"מ) + רולר דאיווה פשוט עם חוט 0.30, 6 ק"ג. רב התפיסות היו בשעות 18:00 - 21:00, הסרגוס הגדול נתפס בערך ב- 20:00. בשעות הקטנות של הלילה כמעט ולא היו תפיסות, למעט 2 האכילות שהוזכרו על הפתיונות החיים. לגבי המרחקים - אני משתדל לזרוק רחוק, ואני יכול רק להעריך שעם ה- Targetשרכשתי אצל עזרא (וכמוני עשה רונן) אני מצליח להטיל למרחק שבין 50 - 80 מ´. אני משתמש בדר"כ במשקולות 60-90 גרם ובקרסים נורווגיות מספר 4. בחכה לפיתיון חי אני משתמש במשקולת 100 גרם ובקרס 1/0. כפי שציינתי, הסקומברי היה המוצלח שבפתיונות ובעזרת נתחים מכובדים ממנו נתפסו שני הסרגוסים הגדולים (800 + 300) ועוד כמה קטנים. את הסרגוס שתפס רונן לפני כחודש (כ- 1 ק"ג) הוא תפס עם גמברי קריסטל. לגבי הזיהוי - לעניות דעתי מדובר בסרגוס מצוי ולא משורטט או פיג´מה (חדד). לפני כחצי שנה חבר אחר שלי תפס חדד במשקל דומה. זה היה החדד היחיד שראיתי אי פעם (להזכירם, התחלתי לדוג באופן אינטנסיבי רק לפני פחות משנה). רב הסרגוסים שהוצאנו היו מצויים וחלקם משורטטים. לגבי הרכבים, אתה קצת מפחיד אותי. עד עתה נטיתי להאמין שפורצי וגנבי מכוניות לא יכתתו רגליהם למקום שכזה. אנחנו מחנים באופן קבוע למעלה, ולפי מה שאתה מתאר היה לנו הרבה מזל עד כה. מקווה שלא יגעתי אתכם יותר מדי... אסף

אוריא

New member
יגעת?

אחלה דו"ח. אחלה חברים אתם, זה נשמע ממש כיף, ציוד טוב, קפה וג´ק לחימום האוירה. כל הכבוד.

למעלה